Τοποθέτηση του WAKEUPCyprus στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -Quotes

...life is 10% what happens to you and 90% how you react to it!...

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Πρώτη σπορά βιομηχανικής κάνναβης στην Κύπρο | News

WAKEUPCyprus #Cyprus 

".. Στην καλλιέργεια βιομηχανικής (κλωστικής) κάνναβης προχωρεί ελληνοκύπριος αγρότης, ο οποίος, όπως υποστηρίζει εξασφάλισε την απαραίτητη άδεια. Προσθέτει επίσης ότι η αρχική του προσπάθεια αποσκοπούσε στην καλλιέργεια ιατρικής κάνναβης, ωστόσο δεν κατέστη εφικτό να εξασφαλίσει άδεια.


Παρόλα αυτά, το τοπίο στην Κύπρο είναι πολύ θολό καθώς, σύμφωνα με τη Διευθύντρια του Υπουργείου Γεωργίας Ολυμπία Στυλιανού, ο συγκεκριμένος αγρότης δεν εξασφάλισε άδεια από το Υπουργείο Γεωργίας, αφού η κυπριακή νομοθεσία απαγορεύει την καλλιέργεια οποιασδήποτε μορφής κάνναβης.

Η κ. Στυλιανού δήλωσε στο Sigmalive, ότι ο συγκεκριμένος αγρότης αποτάθηκε, στον Κυπριακό Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών, υποβάλλοντας δήλωση για χρηματοδότηση της εν λόγω φυτείας, .."

- See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/132042#sthash.BIDlBDEJ.oxxHNknp.dpuf

http://www.sigmalive.com/news/local/132042



Παραδέχθηκαν τις σοβαρότερες κατηγορίες Νικολάου και Λευκαρίτης - Αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης μέχρι 20 έτη

WAKEUPCyprus #Cyprus

"Τα πιο κάτω είναι τα αδικήματα που έχουν ποινές 20 χρονια;
Γιατί δεν μας λένε τι άθρα είναι αυτά που παραδέχθηκαν ενοχή!
ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ!
ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΓΕΛΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΡΑΧΗ!
ΠΡΟΚΑΛΩ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΓΡΑΞΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΡΘΡΟ!
ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΣΧΕΤΟ ΜΑΤΙ ΣΑΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑ!"

Διαφθορά νεαρής γυναίκας ηλικίας δεκατριών χρόνων μέχρι δεκαέξι
154. Όποιος παράνομα έρχεται σε συνουσία ή αποπειράται παράνομη συνουσία με νεαρή γυναίκα που έχει ηλικία δεκατριών ή άνω και κάτω των δεκαεπτά χρόνων, είναι ένοχος πλημμελήματος και υπόκειται σε ποινή φυλάκισης που δεν υπερβαίνει τα τρία χρόνια:

Νοείται ότι, για τους σκοπούς του παρόντος άρθρου, η συνουσία ή η απόπειρα διάπραξής της, δε θεωρείται παράνομη, και δε διαπράττεται αδίκημα κατά παράβαση του άρθρου, σε περίπτωση που κατά το χρόνο διάπραξης, νεαρή γυναίκα είναι παντρεμένη με τον άντρα που έρχεται ή αποπειράται να έρθει σε συνουσία μαζί της.

Συνωμοσία για διαφθορά γυναίκας

166. Όποιος συνωμοτεί με άλλο για να υποκινήσει γυναίκα ή άντρα να επιτρέψει σε οποιοδήποτε πρόσωπο να έρθει σε παράνομη συνουσία με αυτή ή αυτόν, με ψευδείς παραστάσεις ή με άλλα δόλια μέσα, είναι ένοχος κακουργήματος και υπόκειται σε φυλάκιση τριών χρόνων.
Προαγωγή διαφθοράς γυναίκας με απειλές, δόλο ή χορήγηση φαρμάκων
159. Όποιος ή όποια-
(α) με απειλές ή με εκφοβισμό οποιουδήποτε είδους, προάγει γυναίκα σε παράνομη σαρκική επαφή με άντρα ή άντρα σε παράνομη σαρκική επαφή με άντρα, είτε στη Δημοκρατία είτε αλλού ή
(β) με ψευδείς παραστάσεις προάγει γυναίκα σε παράνομη σαρκική επαφή με άντρα ή άντρα σε παράνομη σαρκική επαφή με άντρα, είτε στη Δημοκρατία είτε αλλού ή
(γ) χορηγεί σε γυναίκα ή προκαλεί τη γυναίκα να πάρει οποιοδήποτε φάρμακο ή άλλο πράγμα με σκοπό να ναρκώσει τη γυναίκα ή να εξουδετερώσει τη δύναμη της για αντίσταση, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε άντρα, συγκεκριμένο ή όχι να έρθει σε παράνομη συνουσία με αυτή· ή
(δ) χορηγεί σε άντρα ή προκαλεί τον άντρα να πάρει οποιοδήποτε φάρμακο ή άλλο πράγμα με σκοπό να ναρκώσει τον άντρα ή να εξουδετερώσει τη δύναμή του για αντίσταση, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε άντρα, συγκεκριμένο ή μη να έρθει σε παράνομη συνουσία με αυτό,
είναι ένοχος πλημμελήματος:
Νοείται ότι, κανένας δεν καταδικάζεται για ποινικό αδίκημα δυνάμει του άρθρου αυτού βάσει της μαρτυρίας ενός μόνο μάρτυρα, εκτός αν η μαρτυρία αυτή ενισχύεται σε ουσιώδες σημείο της από άλλο ενοχοποιητικό αποδεικτικό στοιχείο για τον κατηγορούμενο.

http://www.sigmalive.com/news/local/132319

Το WAKEUPCyprus ήταν εκεί όπως κάθε χρόνο και διένειμε ενημερωτικό υλικό.

WAKEUPCyprus #Cyprus March Against Monsanto Cyprus is Marching Against Monsanto!







Ψεύδεται ο υπουργός υγείας γνώριζε για το διάταγμα.

Εδώ και 7 μήνες το υπουργείο υγείας μαζί με το αντιναρκωτκο συμβούλιο, τον ΚΟΑΠ την ΥΚΑΝ και το υπουργείο Γεωργίας είχαν συσκέψεις για την αλλαγή της νομοθεσίας.

http://youtu.be/-tQ1gFhaGI8?t=12m56s


Υπάρχει Ελπίδα!

WAKEUPCyprus #Cyprus #Oceancleanup

Υπάρχει Ελπίδα για τους ωκεανούς του Κόσμου!


http://www.theoceancleanup.com/





Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

-Ευρωπαϊκό 'ναι' στον καρκίνο των μεταλλαγμένων..-

WAKEUPCyprus #Cyprus 

Ευρωπαϊκό "ναι" στα μεταλλαγμένα, με πρωτοστάτες Μανιάτη - Βενιζέλο

-Ευρωπαϊκό 'ναι' στον καρκίνο των μεταλλαγμένων..-

http://www.koutipandoras.gr/article/114747/eyropaiko-nai-sta-metallagmena-me-protostates-maniati-venizelo


Oικογενοιάρχες καταλήγουν στην φυλακή για 500ευρώ χρέος!!!

WAKEUPCyprus #Cyprus

Ενώ μεροκαματιάρηδες οικογενοιάρχες καταλήγουν στην φυλακή για 500ευρώ χρέος!!! το πολιτιοκοοικονομικό κατεστημένο που μας οδήγησε στην σημερινή κατάσταση ζει και βασιλέυει στις πλάτες μας.

Είναι ίσως καιρός για ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ και προσωπικών ΟΙΚΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Τράπεζα Κύπρου

by Yiannis Laouris

Σας μεταφέρω πιο κάτω κατάλογο των 20 μεγάλων χρεωστών της Τράπεζας Κύπρου που χρωστούν γύρω στα 5 δίς, χωρίς η Τράπεζα να στρέφετε εναντίον τους ενώ την ίδια στιγμή απειλή με αγωγές απλούς και άνεργους πολίτες για ασήμαντα συγκριτικά ποσά:

<<Σωρεία στοιχείων για το ιστορικό, τα προβλήματα, το ρίσκο δανειοδότησης και τους μελλοντικούς χειρισμούς των 20 μεγαλύτερων χρεωστών της Τράπεζας Κύπρου (περιλαμβάνεται και η πρώην Λαϊκή) καταγράφονται σε εσωτερική έκθεση 77 σελίδων, βγάζοντας στην επιφάνεια τους χειρισμούς που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια και έχουν συσσωρευτεί βουνό τα προβλήματα.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η λίστα των χρεωστών συντάχθηκε στις 14 Ιουνίου 2013 και οι συνολικές οφειλές φθάνουν κοντά στα €5 δισ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καθυστέρηση στην είσπραξη δανείων δισεκατομμυρίων έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και η διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου βρίσκεται τις τελευταίες μέρες στο μάτι του κυκλώνα λόγω της δυστοκίας στη λήψη αποφάσεων. Από τα στοιχεία που είναι ένα χρόνο πίσω, κάποιες εταιρείες, όπως το συγκρότημα Λανίτης, το συγκρότημα Γαλαταριώτη, το συγκρότημα Κωνσταντίνου Σιακόλα και το συγκρότημα Νίκου Σιακόλα, έχουν προχωρήσει σε πώληση στοιχείων ενεργητικού προσπαθώντας να μειώσουν το υπόλοιπο των δανείων τους.
Με βάση τη λίστα Ιουνίου 2013, οι διευκολύνσεις του συγκροτήματος Λανίτη ανέρχονται στα €576 εκατ. Γίνονταν συχνές ρυθμίσεις από το 2006, ενώ για όλα τα δάνεια πληρώνονται μόνο τόκοι. Με απόφαση του ΔΣ ημερομηνίας 8 Μαρτίου 2013, λίγο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup και πριν κλείσει η Λαϊκή, χορηγήθηκαν €13,65 εκατ. για κάλυψη τοκοχρεολυσίων 2012 και 2013, αναφέρει το έγγραφο. Στην έκθεση αναφέρεται ότι στόχος είναι η σταδιακή μείωση του δανεισμού.

Ο όμιλος Σιακόλα παρουσιάζει χρεωστικό υπόλοιπο €315 εκατ. τον Ιούνιο 2013, ο κίνδυνος όπως αναφέρει η Τράπεζα είναι ελεγχόμενος και οι πελάτες αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα μείωσης του δανεισμού.

Ο όμιλος Λεπτός παρουσιάζει χρεωστικό υπόλοιπο €308 εκατ., άνοιγμα εξασφαλίσεων €44 εκατ. και μη εξυπηρετούμενα δάνεια €11 εκατ. Επίσης στο έγγραφο αναφέρεται ότι ο όμιλος έχει επιπρόσθετες υποχρεώσεις με άλλες τράπεζες ύψους €160 εκατ.

Τον Αύγουστο του 2010 η Τράπεζα ενέκρινε νέες πιστώσεις €162 εκατ. για το Neapolis Project. Η Τράπεζα χαρακτηρίζει το προφίλ κινδύνου ψηλό.

Η εταιρεία Dolphin Capital Investors, σύμφωνα με την Τράπεζα είχε μέγιστη άμεση υποχρέωση €300 εκατ.

Δάνεια €135 εκατ. αφορούν την Aristo Developers που παρουσίασε άνοιγμα εξασφαλίσεων €24 εκατ. αλλά μέχρι τον Ιούνιο του 2013 καμία καθυστέρηση πέραν των 90 ημερών. Στην έκθεση αναφέρεται ότι η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει το συγκρότημα.

Για το συγκρότημα Ιωάννου Παρασκευαΐδη με βάση το έγγραφο, οφείλει €106 εκατ. στην Τράπεζα Κύπρου, με άνοιγμα εξασφαλίσεων €61,5 εκατ. και μη εξυπηρετούμενα δάνεια €84,2 εκατ. Η Τράπεζα αναφέρει ότι η συνεργασία με την εταιρεία έχει διατηρηθεί και είναι ομαλή.

Το σύνολο των υποχρεώσεων για το συγκρότημα Louis, με βάση το έγγραφο και στοιχεία Ιουνίου 2013 είναι €217 εκατ., άνοιγμα εξασφαλίσεων €126 εκατ. και καθυστερήσεις €45 εκατ. Η Τράπεζα Κύπρου στην έκθεσή της κρίνει ότι στόχος είναι η συνεργασία.

Το συγκρότημα Γαλαταριώτη παρουσιάζει άμεσες και έμμεσες υποχρεώσεις €100 εκατ., υπόλοιπα χρεών €97 εκατ., άνοιγμα εξασφαλίσεων €27 εκατ. ενώ οι καθυστερήσεις είναι μηδενικές. Η εκτίμηση κινδύνου αναφέρεται ότι είναι περιορισμένη.

Το συγκρότημα K. Athienitis Contractors παρουσιάζει άμεσες και έμμεσες υποχρεώσεις €193 εκατ., άνοιγμα εξασφαλίσεων ενώ οι καθυστερήσεις είναι €44 εκατ.

Το συγκρότημα Φραγκούδη και Στεφάνου παρουσιάζει άμεσες και έμμεσες υποχρεώσεις €169 εκατ., άνοιγμα εξασφαλίσεων €46 εκατ., καθυστερήσεις άνω των 90 ημερών €108 εκατ. και όπως αναφέρεται στην έκθεση για τον δανεισμό κάποιων εταιρειών υπάρχει αυξημένος κίνδυνος λόγω μη επαρκούς εξασφάλισης ή ανεπάρκειας εισοδημάτων.

Για το συγκρότημα SFS οι άμεσες και έμμεσες υποχρεώσεις είναι €147 εκατ., το άνοιγμα εξασφαλίσεων €33 εκατ., οι καθυστερήσεις και υπερβάσεις άνω των 90 ημερών €89 εκατ. ενώ τα προσωπικά δάνεια είναι €22,37 εκατ. Στην έκθεση Ιουνίου 2013 αναφέρεται ότι ήταν προβληματική η συνεργασία με συχνές ρυθμίσεις τα τελευταία 3-4 χρόνια ενώ και σε προσωπικό επίπεδο υπάρχουν σημαντικές και μεγάλης διάρκειας καθυστερήσεις. Αναφέρεται ότι οι εταιρικές υποχρεώσεις εξασφαλίζονται σε μεγάλο βαθμό σε αντίθεση με τις προσωπικές.

Ο δανεισμός του συγκροτήματος Λευκαρίτη είναι €118 εκατ. αλλά οι καθυστερημένες δόσεις άνω των 90 ημερών είναι μόνο €1 εκατ.

Για το συγκρότημα Παναγίδης - Φαρμακάς οι υποχρεώσεις είναι €102 εκατ. και οι καθυστερημένες δόσεις άνω των 90 ημερών €2 εκατ.

Για το συγκρότημα Tsokkos Hotels οι άμεσες υποχρεώσεις είναι €172 εκατ., οι καθυστερήσεις και υπερβάσεις €52 εκατ. και άνω των 90 ημερών είναι €50 εκατ.

Στην έκθεση για την εταιρεία Aqua Sol αναφέρεται ότι ο κίνδυνος είναι αυξημένος, οι άμεσες και έμμεσες υποχρεώσεις είναι €99 εκατ., τα δάνεια σε καθυστέρηση είναι €23 εκατ. και άνω των 90 ημερών €9 εκατ.
Για την εταιρεία Ζαβός οι υποχρεώσεις είναι €137 εκατ. και οι καθυστερήσεις άνω των 90 ημερών φθάνουν τα €42 εκατ.

Στην έκθεση για το συγκρότημα Ποιηταρίδη τα δάνεια είναι €100 εκατ. και υπήρχαν καθυστερήσεις €4 εκατ.

Στυλιανός Λάμπρου: 24χρονος Κύπριος έφερε την επανάσταση στα ταξίδια και έγινε γνωστός παγκοσμίως

"Πολλοί διερωτούνται με πιο τρόπο θα πήγαινε ο τόπος μπροστά... ο ένας λέει αν είχαμε 100 καλούς βουλευτές, ο άλλος λέει αν είχαμε 100 καλούς καταδρομείς και ο άλλος λέει αν είχαμε 100 άριστους επιστήμονες. Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο τόπος πάει μπροστά αν είχαμε 100 νέα παιδιά με επιχειρηματικές ιδέες και όρεξη να τις θέσουν σε εφαρμογή όπως κάνει και ο Στυλιανός Λάμπρου. Τέτοιοι άνθρωποι θα έπρεπε να είναι στο star system αυτού του τόπου και όχι αυτοί που είναι σήμερα"

Stylianos Lambrou

http://showbizcy.com/index.php?id=45&hid=17771&cid=%CE%9A%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82&tag=



Η Λάρνακα υψώνει τη φωνή της.

WAKEUPCyprus #Cyprus #Larnaca

"ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΕΝΑ ΥΠΟΓΕΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕ ΘΥΜΑ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΟΛΗ"

https://www.facebook.com/events/248582101997902