Τοποθέτηση του WAKEUPCyprus στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -Quotes

...life is 10% what happens to you and 90% how you react to it!...

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Το Ντιτρόιτ η πάλαι ποτέ ευημερούσα πόλη των ΗΠΑ πρωτεύουσα της τεράστιας αυτοκινητοβιομηχανίας General Motors πτώχευσε! Και εμείς εδώ στην Κύπρο ομφαλοσκοπούμε ενώ ο πλανήτης καταρρέει υπό του συστήματος της φτώχειας

Αναδημοσίευση

Πηγή αναδημοσίευσης

ΣΆΒΒΑΤΟ, 20 ΙΟΥΛΊΟΥ 2013

Από το Ντιτρόιτ στη Μαδρίτη: ίδια προβλήματα, άλλες ιδέες!

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, την Πέμπτη το πρωί, η πόλη του πάλαι ποτέ κραταιού Ντιτρόιτ, έδρα της General Motors και λίκνο της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, μετά από την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με τους ενδιαφερόμενους, ώστε να αποδεχτούν κάποιο ποσοστό κουρέματος, υπέβαλε αίτηση υπαγωγής στο αντίστοιχο με το δικό μας Άρθρο 99, ζητώντας προστασία από τους πιστωτές, ανάμεσά τους και τα ασφαλιστικά ταμεία, τους οποίους φεσώνει ούτε λίγο ούτε πολύ με 18 ολοστρόγγυλα δις δολάρια. Μπορεί και 20. Με την πράξη αυτή, θα καταχωρηθεί ως η πρώτη μεγάλη πόλη (γιατί για τις μικρότερες δεν γίνεται λόγος), στην ιστορία των ΗΠΑ που χρεοκοπεί. Και πάνω στην ώρα, που ο αξιότιμος οίκος Moody’s αναβάθμιζε την προοπτική της χώρας από αρνητική σε σταθερή.
Αν η αίτηση χρεοκοπίας γίνει αποδεκτή, αυτό θα σημάνει μαζικές απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων, ξεπούλημα περιουσιακών στοιχείων, μεγαλύτερες περικοπές στις κοινωνικές παροχές και τις δημοτικές υπηρεσίες, αύξηση των δημοτικών τελών, λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων και πολλά άλλα τα οποία γνωρίζουμε ήδη από πρώτο χέρι.
Η ανάδειξη του Ντιτρόιτ σε ευημερούσα μεγαλούπολη, η ακμή και η παρακμή του, που ξεκίνησε εδώ και αρκετές δεκαετίες, ακολούθησε κατά πόδας την τύχη της αυτοκινητοβιομηχανίας. Μέσα σε διάστημα 10 ετών από το 2000 έχασε κοντά στους 250 χιλιάδες κατοίκους, φτάνοντας σήμερα τους 700,000. Οι εγκαταλελειμμένες κατασκευές αριθμούν τις 78,000, ενώ η ανεργία μέσα σε μια δεκαετία έχει τριπλασιαστεί, στο 15%, στο διπλάσιο περίπου του εθνικού μέσου όρου.
Η συρρίκνωση της φορολογικής βάσης της πόλης, η ανεργία και η προϊούσα φτώχεια, συνέβαλαν στην αύξηση των ελλειμμάτων, η προσπάθεια αντιμετώπισης των οποίων με περισσότερο δανεισμό, συνέβαλε στην έκρηξη του χρέους και στη σημερινή λύση απελπισίας.
Στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, μια άλλη μεγαλούπολη, η Μαδρίτη, αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα επιβίωσης, με χρέος γύρω στα 7.5 δις ευρώ. Αλλά το πνεύμα εδώ είναι πιο χαλαρό και η φαντασία οργιαστική. Το χρήμα μπορεί να βρεθεί, αρκεί να υπάρχει η διάθεση να σπάσουν ορισμένα ταμπού, τέτοια που ο Σαμαράς δεν θα μπορούσε ούτε να ονειρευτεί. Και τέτοια διάθεση υπάρχει. Για παράδειγμα από τις αρχές Ιουνίου οι Μαδριλιάνοι συνειδητοποιούν ότι ένα κύμα κραυγαλέου κόκκινου χρώματος αρχίζει να βάφει σιγά-σιγά την πόλη τους: αρχίζοντας από την κεντρική τους πλατεία, τη συμβολική από το κίνημα των αγανακτισμένων, Puerta del Sol, και επεκτεινόμενο μέχρι τα έγκατα της γης, στις γραμμές του μετρό. Αν κάποιος επισκέπτης, αλλά και ντόπιος αναζητήσει την εν λόγω πλατεία ματαιοπονεί. Δεν θα τη βρει. Διότι η φημισμένη πλατεία δεν ονομάζεται πια έτσι, αλλά Puerta Vodafone και η αντίστοιχη στάση του μετρό έχει κι αυτή μετονομαστεί σε Vodafone Sol. Ενώ από το Σεπτέμβριο η Vodafone θα έχει καταπιεί και μια ολόκληρη γραμμή, τη 2, η οποία, ελλείψει περαιτέρω έμπνευσης θα ονομάζεται σκέτα Vodafone. Κρίμα για μια πόλη που βρίθει εξαίρετων ποιητών.
Με τον τρόπο αυτό ο ανήσυχος και ευρηματικός κυβερνήτης της περιοχής της Μαδρίτης ευελπιστεί ότι θα εξασφαλίσει έσοδα περίπου 1 εκ. ευρώ το χρόνο, τα οποία γνωρίζει ότι θα πολλαπλασιαστούν επί 12 αν πράξει το ίδιο και με τις υπόλοιπες γραμμές του μετρό. Και φυσικά κινείται πυρετωδώς προς την κατεύθυνση αυτή. Και όπως φαίνεται τίποτε δεν τον σταματά. «Μια φορά πουτάνα», έλεγε η γιαγιά μου, «πάντα πουτάνα».
Ο επόμενος στόχος, είναι η ιδιωτικοποίηση των λεωφορειακών γραμμών, που δεν είναι φυσικά δώδεκα, αλλά χίλιες δώδεκα, δημιουργώντας εύλογες απορίες στους κατοίκους για το πού θα βρεθούν τόσες επιχειρήσεις να στολίσουν με διαφημίσεις τις πλατειές επιφάνειες στα στιλπνά πλευρά των λεωφορείων. Σίγουρα η ατμόσφαιρα στη Μαδρίτη από το φθινόπωρο θα είναι μόνιμα καρναβαλική.

Από κοντά και η δυναμική δήμαρχος, Ana Botella, όλως τυχαίως σύζυγος του απελθόντος πρωθυπουργού Χοσέ Μαρία Αθνάρ. Σαν γυναίκα είναι περισσότερο φιλόδοξη, μιας και ευελπιστεί να φέρει στη Μαδρίτη τους θερινούς ολυμπιακούς αγώνες του 2020. Και όσο για τα χρήματα που λείπουν η Ana έχει κι αυτή τις ιδέες της: Υπάρχουν άλλωστε τόσα πολλά κτήρια στη Μαδρίτη για «αξιοποίηση», που ήδη άρχισε να «αξιοποιεί» σε πρόθυμους Κινέζους αγοραστές, όπως και αναρίθμητα έργα τέχνης, 26 εκ των οποίων έχουν ήδη μετακινηθεί από τις αίθουσες του Δημαρχείου στα σαλόνια φιλότεχνων επενδυτών. Στους επικριτές, η Ana, δεν κωλώνει, έχει έτοιμη την απάντηση: «Οι πίνακες είχαν μόνο διακοσμητική αξία». Λογικό. Τι άλλο;

Αν η Αθήνα έχει το Ελληνικό της, η Μαδρίτη έχει το Eurovegas, ένα οικόπεδο 7500 στρεμμάτων στις νότιες παρυφές της πόλης, το οποίο ονειρεύεται να μετατρέψει, όπως προϊδεάζει και το όνομα, σε πάρκο διασκέδασης, με καζίνα, ξενοδοχεία, συνεδριακά κέντρα, ουρανοξύστες, με ελευθερία πρόσβασης ακόμα και σε ανήλικους, ελεύθερο από περιορισμούς καπνίσματος, κλπ, ευελπιστώντας έτσι να αρμέξει 17 δις ευρώ από την πώληση στον ενδιαφερόμενο μεγα-καζινάρχη του Las Vegas και μέγα υποστηρικτή του tea-party, Sheldon Adelson, και να παραδώσει 10,000 θέσεις ανάλογης εργασίας. Τελευταία τα καζίνα, αν λάβουμε υπ’ όψιν και τα σχέδια της Κύπρου, δεν ξέρω πως, αλλά έχουν αναδειχτεί σε σπουδαίο μοχλό ανάπτυξης χρεοκοπημένων κρατών.

Επειδή, ως φαίνεται λείπουν ακόμα κάτι ψιλά, ο κυβερνήτης της Μαδρίτης αποφάσισε να βγάλει στο σφυρί πέντε-έξι δημόσια νοσοκομεία, εννοείται με όλο τους τον εξοπλισμό, ενώ δεν έχει ακόμα καταλήξει, αν θα πουλήσει μαζί και τους ασθενείς και τους εργαζόμενους. Κάτι θα πιάνουν και αυτοί. Δυστυχώς όμως, το ανώτατο δικαστήριο της Ισπανίας έβγαλε προσωρινή διαταγή που ματαιώνει το σχέδιο, σπρώχνοντας έτσι τη Μαδρίτη ακόμα ένα βήμα προς τη χρεοκοπία.

Δεν μπορεί, ο διαβόητος κυβερνήτης González, κάτι άλλο καλύτερο θα σκεφτεί εν τω μεταξύ…

39 χρόνια από της εισβολή του τουρκικού κράτους στην Κύπρο...Συνομιλία προέδρου ΗΠΑ Νιξον με τον Κισσιγκερ για το πως θα σκοτώσουν περισσότερους από 200 χιλιάδες…. Υπ Εξωτερικών ΗΠΑ Παουελ το μεγαλύτερο ψέμα ενώπιον ΟΗΕ που οδήγησε στην εισβολή στο Ιρακ… Γ. Κλαρκ στρατηγός των ΗΠΑ αποκαλύπτει μέμο με 7 χώρες που αμέσως μετά και με αφορμή το κτύπημα στους πύργους θα κτυπηθούν

Σήμερα συμπληρώνονται 39 χρόνια από την εισβολή του Τουρκικού Κράτους στην Κύπρο.
Είχαμε δει σε προηγούμενο μας κείμενο ότι φέτος συμπληρώνονται επίσης 40 χρόνια από το πραξικόπημα που έκαναν αυτοί που ελέγχουν τις ΗΠΑ δηλαδή τα τραπεζικά πετραιλαικά βιομηχανίες όπλων και άλλα καρτέλ στην Χιλή προς ανατροπή του προέδρου Αλιέντε καθώς επίσης και 38 χρόνια από την εισβολή στο ανατολικό Τιμόρ της καλύτερης συμμάχου των ΗΠΑ στην νοτιανατολική Ασία, της Ινδονησίας με αμερικανικό οπλισμό με τις ευλογίες του Κίσσιγκερ. 
Η ουσίας είναι ότι εκδηλώνονται πανομοιότυπες πολιτικές σε ολόκληρο τον κόσμο όπως αυτή που έγινε και στην Κύπρο τον μαύρο Ιούλη του 1974.

Μετά το κτύπημα στους δίδυμους πύργους στη Νέα Υόρκη η πρώτη σκέψη που κάναμε πάρα πολλοί άλλοι ήταν ότι σίγουρα ακολουθεί εισβολή  στο Αφγανιστάν, Ιρακ, Ιραν και τελικά βόρεια κορέα και ότι οι αμερικάνοι βρήκαν το καλύτερο πρόσχημα για πλήρη έλεγχο των πετρελαίων αλλά και των ¨άτακτων¨ κρατών του λεγόμενου άξονα του κακού.
Έκτοτε πολλές θεωρίες έχουν ακουστεί για το κτύπημα στους πύργους με την πιο προβεβλημένη ότι ήταν ένα κτύπημα από μέσα και ότι το οργάνωσαν οι ίδιοι ακριβώς για να βρουν πρόσχημα να κάνουν εισβολή όπου ήθελαν.
Έχουν ακουστεί και γραφτεί πάρα πολλά με πολλά βίντεο να κυκλοφορούν χωρίς όμως να μπορεί κάποιος να καταλήξει σε κάποιο τελεσίδικο συμπέρασμα. 
Η ουσία είναι ότι πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοικτά προς όλες τις κατευθύνσεις πάντα με λογική και βλέποντας τα  πραγματικά δεδομένα.

Εδώ μια φωτογραφία από την ζωντανή μετάδοση του BBC στην οποία ανακοινώνεται ότι κατέρρευσε και το κτίριο 7 ενώ αυτό φαίνεται πίσω από την δημοσιογράφο


Ο Γουέσλι Κλαρκ ήταν στρατηγός των ΗΠΑ που ηγήθηκε του ΝΑΤΟ όταν προσπάθησαν να διαλύσουν την Σερβία τον Μάρτιο του 1999 με 78 μέρες ατελείωτων βομβαρδισμών όπου ανάμεσα σε άλλα κτύπησαν και την πρεσβεία της κίνας στο βελιγράδι δίνοντας το μήνυμα ότι κάνουμε ό,τι θέλουμε.
Αυτός ο άνθρωπος στρατηγός των ηπα  έδωσε συνέντευξη στο Democracy Now και είπε ότι στις 20 Σεπτεμβρίου 2001 λίγες μέρες μετά το κτύπημα και χωρίς να έχουν καμιά ένδειξη του ποιος ήταν πίσω από το κτύπημα απλά αποφάσισαν να κτυπήσουν το Ιρακ……
Δίνει στην δημοσιότητα και ένα μέμο με υπόμνημα με 7 χώρες που θα κτυπηθούν από τις ηπα


Παρακολουθήστε τον Ρόμπερτ Παουελ πρώην στρατηγό των ηπα και Υπουργό Εξωτερικών της χώρας να λέει ψέματα σε ολόκληρο τον κόσμο σε μια παράσταση ψεύδους από το βήμα του οηε όπου παρουσιάζει βίντεο με αποδείξεις τάχα για εγκαταστάσεις παρασκευής όπλων στο ιρακ και ότι πρέπει να εισβάλουν για να σταματήσουν τον χουσέιν


One of the Greatest Historical Lies of the century, that makes it possible for USA to invade another country (with huge resources of black gold). At the end: No weapons or terrorist connections found.


Ας αναλογιστούμε αυτά τα τεράστια ψέματα που οδήγησαν σε στρατιωτικές εισβολές στον θάνατο χιλιάδων ίσως και εκατομυρίων ανθρώπων για τα συμφέροντα των πολύ λίγων
Ακούστε ζωντανά την συνομιλία του προέδρου των ηπα Νιξον μαζί με τον υπουργό εξωτερικών χένρυ κισσιγκερ να συζητάνε πως θα σκοτώσουν όσο και περισσότερους ανθρώπους
πχ να τους πνίξουν… ρωτά ο Νιξον τον Κισσιγκερ πόσους θα σκοτώσουν με αυτό τον τρόπο και ο Κισσιγκερ απαντά γύρω στους 200,000 ανθρώπους!!!
και ο Νίξον προφανώς θεωρόντας ότι δεν είναι αρκετοί οι νερκοί λέει ότι … όχι όχι νομίζω θα χρησιμοποιήσω την πυρηνική βόμβα
όταν αντιδρά ο Κισσιγκερ ότι αυτό ίσως να είναι υπερβολικό ο Νιξον επικαλούμενος τον χριστούλη
for christs sakes Henry i want you to think big!!!!
Nixon:  I still think we ought to take the dikes out now, will that drown people?
Kissinger:  That would drown about 200,000 people
Nixon:  Well, no, no, no …… I’ d rather use the nuclear bomb.
K issinger: That, I think, would just be too much.
Nixon:  The nuclear bomb? Does that bather you?
Kissinger: …. inaudible…..
Nixon:  I just want you to think big. Henry for christ’s sakes. 

ακούστε τους



Αυτοί οι άνθρωποι διαχειρίζονται τις ζωές όλων μας και αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους ως τίποτα

Αλήθεια  πιστεύετε ότι αυτοί που κατέχουν την εξουσία στην Κύπρο και ελέγχουν την ζωή μας γνωρίζουν περισσότερα από εμάς όλους;
Πιστεύετε αληθινά ότι άνθρωποι που βρίσκονται σε υπουργικούς θώκους σε προεδρικά μέγαρα ενδιαφέρονται να κάνουν την ζωή μας καλύτερη και όχι την δική τους;
Ο καθένας ας αναλογιστεί τις απαντήσεις που θα δώσει έχοντας πάντα κατά νου και τις ψευδαισθήσεις που δημιουργούν τα ελεγχόμενα από τεράστια επιχειρηματικά συμφέροντα ΜΜΕ.


Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Μονή Κύκκου: €554 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ, Ε.Παρασκευαίδης €450 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ, Λανίτης €400 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ, Α.Πίττας €260 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ,Ν. ΣΙΑΚΟΛΑΣ €240 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ, Αρχιεπισκοπή Κύπρου €123 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ


Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΤΟ 2009
Ιερά Μονή                      ΚΥΚΚΟΥ        €554 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ
Ιερά                          ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ  €123 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ
Μητρόπολη                         ΛΕΜΕΣΟΥ    € 55 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ

Και πιο κάτω αναλυτικά οι πλουσιότεροι κυπρέοι το 2011

(Ο φιλελεύθερος διέγραψε το λινκ αλλά εμείς είμαστε γάτες και το είχαμε ήδη αντιγράψει ;)

Οι ....συμπατριώτες μας κατα τα άλλα που έχουμε και κοινά συμφέροντα προφανώς που καταγράφονται στην λίστα πιο κάτω έχουν όλοι μαζί ενεργητική περιουσία σχεδόν 3 ΔΙΣ!!!!!

Ιερά Μονή                    ΚΥΚΚΟΥ        €554 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ
Ευθύβουλος         ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΙΔΗΣ  €450 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ
Πλάτων, Μάριος,Κώστας ΛΑΝΙΤΗΣ     €400 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ
Αντρέας                             ΠΙΤΤΑΣ    €260 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ
Νίκος                               ΣΙΑΚΟΛΑΣ  €240 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ
Έλενα                       ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΟΥ  €200 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ
Ιερά                 ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ  €123 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ
Αντρέας                    ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ   €103 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ
Αντρέας ΚΑΙΣΗΣ με €90 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ
Χαράλαμπος ΠΑΤΤΙΧΗΣ €70 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ
Γιώργος ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ €70 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ
Δήμος, Χρίστος και Γλαύκος ΜΟΥΣΚΗ με €68 εκατ.
Μιχαλάκη, Παντελή και Γιώργου Λεπτού εκτιμάται στα €56
Νίκου, Ερμή, Σώτου και Στέφανου Στεφάνου στα €48
Κωστάκης και Λούης Λοΐζου €42 εκατ
Θεόδωρος Αριστοδήμου με περιουσία €38 εκατ.
Άλεξ Σωτηρίου, €36 εκατ
Γιώργου, Πέτρου και Άρη Βασσιλόπουλου €36 εκατ
Αντρέα Ελευθεριάδη. €36 εκατ
Παναγιώτης Ξυδάς €34 εκατ
Ντίνος Λευκαρίτης€34 εκατ

Λεφτά υπάρχουν.... αλλά για ποιους; Αυτό είναι το ερώτημα....




και εδώ πολύ σημαντικά στοιχεία από τον Νίκο Μπογιόπουλο 







Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

VIDEO από την εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στις 10 Ιουλίου 2013 με την ΑνΕΛ για το Πρόγραμμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Συναλλαγές ΧΩΡΙΣ λεφτά

Δείτε το βίντεο από όλη την πάρα πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση:
https://www.youtube.com/watch?v=8Mp7AMayo_w


10 Ιουλίου 2013 ωρα 7 Πανεπιστήμιο Λευκωσίας Συνδιοργάνωση Συνεδρίου WakeUpCyprus με Αναπτυξιακή Λευκωσίας: Λειτουργία Προγράμματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης- Συναλλαγές Προιόντων Υπηρεσιών χωρίς λεφτά αλλά με Τοπική Μονάδα που λειτουργεί ως νόμισμα
http://wakeupcyprus.blogspot.com/2013...

Το «Πρόγραμμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης» είναι μια
πρωτοβουλία των Δήμων που είναι μέλη της ΑΝΕΛ (Λατσιά,
Στρόβολος, Έγκωμη, Αγλαντζιά, Λακατάμια, Τσέρι,
Γέρι, Ιδάλιον) οι οποίοι στο πλαίσιο υλοποίησης αυτής
της δράσης έχουν αναπτύξει ένα σύστημα για ανταλλαγές
υπηρεσιών και προϊόντων μεταξύ των δημοτών τους
χρησιμοποιώντας ως μέσον συναλλαγής ένα εναλλακτικό
νόμισμα, τις Τοπικές Μονάδες (Το.Μ.) αντί της χρήσης
πραγματικών χρημάτων. Στο πρόγραμμα συμμετέχει
και ο Δήμος Λευκωσίας.

Η συμμετοχή των δημοτών
στο πρόγραμμα προσφέρεται εντελώς δωρεάν.


Το Πρόγραμμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης λειτουργεί
ως μια εναλλακτική κοινωνική οικονομία με σκοπό
την ανταλλαγή προϊόντων και υπηρεσιών που βασίζεται
στη δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και την ισότητα.

Το Πρόγραμμα δραστηριοποιείται στον τομέα της συναλλαγής
χρησιμοποιώντας μια μονάδα που έχει την
μορφή τοπικού νομίσματος.

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

40 χρόνια από το πραξικόπημα και 38 χρόνια από την εισβολή…..των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων VIDEO ντοκυμαντέρ War on democracy

Αναδημοσίευση από:

http://osr55.wordpress.com/2013/07/15/40-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-38-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1/

40 χρόνια συμπληρώνονται φέτος την 11η Σεπτεμβρίου 2013 από το αμερικανοκίνητο πραξικόπημα κατά του Σαλβατόρ Αλιέντε στην Χιλή.
εδώ το αφιέρωμα των 30 χρόνων από το BBC που μιλά για τον απόλυτα καταλυτικό ρόλο της CIA στην ανατροπή του Πρόεδρου Αλιέντε και την εγκαθίδρυση της χούντας του Πινοσέτ

Φέτος τον Δεκέμβριο συμπληρώνονται 38 χρόνια από την εισβολή του στενότερου συμμάχου των ΗΠΑ στην νοτιανατολική Ασία, την Ινδονησία στο ανατολικό Τιμόρ.
Οι ΗΠΑ ενέκριναν την εισβολή της Ινδονησίας στο Ανατολικό Τιμόρ το 1975, δίνοντας το «πράσινο φως» στην κατοχή που κόστισε τη ζωή τουλάχιστον 200.000 ανθρώπων. 
Αυτό αποκαλύπτουν επίσημα έγγραφα που συγκέντρωσε το Τμήμα Εθνικής Ασφάλειας του Πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσιγκτον και τα οποία αποδεικνύουν ότι ο τότε πρόεδρος της Ινδονησίας, στρατηγός Σουχάρτο ενημέρωσε τον Αμερικανό πρόεδρο Φορντ και τον υπουργό Εξωτερικών Κίσινγκερ. 


Επίσης σήμερα συμπληρώνονται 39 χρόνια από το πραξικόπημα της χούντας των Αθηνών με τους εδώ πράκτορες της εοκαβ για ανατροπή του Προέδρου Μακάριου που εκτέλεσαν και πάλι εντολές “άνωθεν” της cia που έφερε την εισβολή του στενότερου συμμάχου των ΗΠΑ στην περιοχή της Τουρκίας που είναι το ανάχωμα κατά του τότε μεγάλου εχθρού της Σοβιετικής Ένωσης.

Όσο δεν αντιλαμβανόμαστε ότι είμαστε απλά ένα πιόνι και τουβλάκι στην παγκόσμια σκακιέρα των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και παραμένουμε αυτιστικά προσηλωμένοι στην μοναδικότητα της Κύπρου απλά δεν θα μπορέσουμε να αποπειραθούμε έστω να ξεφύγουμε από την μοίρα που μας έχουν τάξει αυτοί που ελέγχουν με την βία τον κόσμο.
Τα μνημόσυνα και οι επιτύμβιοι θρήνοι με κροκοδείλια δάκρυα με περισσό θράσος από αυτούς που σήμερα παρέδωσαν στις 30 Απριλίου 2013 την κρατική κυριαρχία προς όφελος των διεθνών τοκογλύφων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας υπό το βλέμμα του ΔΝΤ και της ΕΚΤ φανερώνουν απλά ότι τίποτα δεν γίνεται χωρίς ο κόσμος να δείχνει την ανοχή του. 
Τίποτα δεν χαρίζεται αλλά όλα κερδίζονται μόνο όταν τα διεκδικούμε και τα θέλουμε αληθινά.
Η γνώση είναι η βασική μας δύναμη και πρέπει να την αξιοποιήσουμε στο μέγιστον σήμερα που η πληροφόρηση είναι στο απόγειο της μέσω του ιντερνετ.
Η γνώση θέλει κόπο, υπομονή και επιμονή.
Δείτε το ντοκυμαντέρ War on democracy για τα ατελείωτα πραξικοπήματα των ΗΠΑ επί των κρατών της λατινικής Αμερικής.