Τοποθέτηση του WAKEUPCyprus στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -Quotes

...life is 10% what happens to you and 90% how you react to it!...

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

ΟΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ;

Μπορεί πολύς απλός κόσμος να δυσκολεύεται να πληρώσει τα δάνειά του, αλλά είναι πια ολοφάνερο και η Τρόικα το έχει τονίσει με ιδιαίτερη έμφαση ότι οι πολυεκατομμυριούχοι δανειολήπτες ΜΠΟΡΟΥΝ να τα αποπληρώσουν αλλά ΔΕΝ το κάνουν. Μάλιστα υπάρχουν απτά στοιχεία, statements τραπεζών που δείχνουν συγκεκριμένους εκατομμυριούχους κυρίους να έχουν βγάλει από την Κύπρο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ λεφτά από αυτά που χρωστούν.

Αυτοί λοιπόν σε άλλες εποχές μακρινές του παρελθόντος θα έπρεπε να είχαν κατηγορηθεί για έσχατη προδοσία και να είχαν τουφεκιστεί δημόσια. Ωστόσο - όπως γίνεται πάντα σ' αυτό τον τόπο- οι πολιτικοί έρχονται να τους παράσχουν ... προστασία.

Αλλά ποιος θα τα τα αποπληρώσει αυτά τα δάνεια αν το κάνουν οι ίδιοι, αναρωτιέται ο Μάριος Κληρίδης του Συνεργατισμού. Θα τα πληρώσουν οι εγγυητές τους, θα μπουν φορολογίες στους πολίτες ή θα γίνει νέο κούρεμα;

Με άλλα λόγια το ερώτημα είναι: οι εκατομμυριούχοι θα μας φορτώσουν ΕΜΑΣ τα δάνειά τους για να τα πληρώσουμε, διότι εκείνοι έβγαλαν τα λεφτά τους έξω;

Ο Χούριγκαν της Τράπεζας Κύπρου έχει προειδοποιήσει ότι το πρόβλημα είναι τεράστιο. Στην πραγματικότητα είναι σαν ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί ανά πάσα στιγμή και να γκρεμίσει ότι έμεινε όρθιο στην κυπριακή οικονομία.

Δυστυχώς όμως για άλλη μια φορά τα κόμματα δεν καταλαβαίνουν τίποτα! Ενεργούν ανεύθυνα. ανόητα, προκλητικά και οδηγούν την Κύπρο και τον απλό λαό της σε άλλη μια καταστροφή.




Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ!

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ΙΩΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ συνεχίζει τις ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ.

Συνέλαβαν κοπέλα οπαδό της ΑΕΛ για μια φωτογραφία στο Facebook! Της πήραν laptop και κινητό και...

Η ΦΙΜΩΣΗ στο ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ είναι πολύ σημαντικό γεγονός, πολύ σημαντικότερο από την οποιαδήποτε φωτογραφία κροτίδας. Το θέμα αυτό πρέπει να απασχολήσει όλους μας εφοσον δημιουργεί προηγούμενο που δεν πρέπει με τίποτα να αποδεχτούμε σαν πολίτες. 

Ο 'έλεγχος' του διαδικτύου είναι από τους πρωταρχικούς στόχους του φασισμού και κατοχής που ζούμε. 


http://www.tothemaonline.com/athlitika/kypros/sinelavan-kopela-opado-tis-ael-gia-mia-fotografia-sto-facebooktis-piran-laptopke-kinito-ke-tis-ipa

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΑΙΣΧΟΣ!

Σήμερα η κυπριακή κυβέρνηση υπέγραψε μια σύμβαση με την

HALLIBURTON. ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΟΛΕΜΟ-Κερδοσκοπικές ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

http://www.businesspundit.com/the-25-most-vicious-iraq-war-profiteers/

http://www.sigmalive.com/news/energia/125010

# Wakeupworld # # WakeupCyprus Κύπρος WAKEUPCyprus

Εν τω μεταξύ, χθες η "πτωχευμένη" κυπριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε οτι θα πληρώση 600 000 ευρώ server. Για περιπου 10gb πληροφοριών για τα οικονομικά σκάνδαλα μας. Δηλαδή για κατι που
κοστίζει λιγότερο από 100 ευρώ.
Τι σημαίνει αφτό... Είναι η γέννηση του κυπριακού NSA.

http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/199013/yperoplo-600-chiliadon-stis-erevnes-gia-oikonomia


WAKE UP PEOPLE. Καταλαμβένετε τι σημαίνει αυτό? Ή πρεπεί να περιμένουμε 2-3 χρόνια, μέχρι να αποκαλυφτούν οι ίδιες ειδήσεις στην περίπτωση του Snowden?


Έχει έρθει η ώρα να σταματήσουμε να πληρώνουμε τους φόρους μας.

Οι Ρώσοι και τα αεροπλάνα που κατέφθασαν τις ημέρες του κουρέματος. Τι ήθελαν και τι έγινε.

Στις 15 Μαρτίου, μέρα κουρέματος, έκλεισαν οι τράπεζες και όταν άνοιξαν υπήρχαν αυστηρά περιοριστικά μέτρα και άρα δεν υπήρχε τρόπος να εξαφανιστούν όλα τα μετρητά. Στις 28 Μαρτίου κατέφθασαν τα κοντέινερ με 5 δισεκατομμύρια ευρώ μετρητά, εφόσον δεν είχε χαρτονομίσματα ούτε για δείγμα στις Κυπριακές τράπεζες. Ως εκ θαύματος και ενώ οι τράπεζες ήταν κλειστές ή είχαν περιοριστικά μέτρα, εξαφανίστηκαν δισεκατομμύρια μετρητά-χαρτονομίσματα. Μετά από λίγες μέρες ανακοινώθηκε ότι χρειαζόμαστε ακόμη 5 δισεκατομμύρια για το μνημονιακό πρόγραμμα και κανείς δεν ήταν ικανός να επεξηγήσει γιατί το ποσό αυξήθηκε κατά 5 δισεκατομμύρια.

Κάποιος 'άνοιξε' τις τράπεζες (ενώ για όλους τους Κύπριους ήταν κλειστές) και αρκετοί Ρώσοι φυγάδευσαν δισεκατομμύρια ΣΕ ΜΕΤΡΗΤΑ! Ποιος ή ποιοι επίορκοι επέτρεψαν σε δισεκατομμυριούχους και πολυεκατομμυριούχους να αποσύρουν τα χρήματα τους εις βάρος των Κύπριων καταθετών ενώ οι τράπεζες ήταν κλειστές και γιατί αυτό αποκρύβεται από τους πολίτες;

Naom Chomsky


Δεν θα εισρεύσει τίποτα στην οικονομία απ' όλα αυτά τα δισεκατομμύρια που δανειζόμαστε.

Η τακτική της τρόικας (και των επίορκων που μας κυβερνούν) είναι να υπερχρεώνεται το κράτος χωρίς να εισρέουν τα λεφτά στην οικονομία και άρα δεν υπάρχει και τρόπος να τα ξεπληρώσουμε εφόσον δεν πάνε ούτε σε επενδύσεις, ούτε ενισχύουν την ρευστότητα.
Η Ελλάδα για παράδειγμα, δανείστηκε μέχρι σήμερα πάνω από 300 δις και έχουν πάει όλα στις τράπεζες και στη συνέχεια στο εξωτερικό. Λιγότερα από 10 δις έχουν καταλήξει σε μισθούς και συντάξεις. Το ίδιο συμβαίνει και στην Κύπρο. Τα χρεωνόμαστε και τα χρωστάμε αλλά παίρνουν άλλοι τα λεφτά και τα βγάζουν στο εξωτερικό. Το σίγουρο είναι ότι δεν εισρέουν στην οικονομία. Το τρανταχτό παράδειγμα του παράνομου ELA που μας επιβάρυνε με 12 δις δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Είναι δισεκατομμύρια που δεν πήραμε ποτέ και χρηματοδότησαν όλους αυτούς που απέσυραν καταθέσεις προ κουρέματος. Πολλοί από αυτούς είναι φίλοι και συγγενείς Κύπριων πολιτικών που είχαν προνομιακές πληροφορίες.
Για να κατανοήσουμε τα μεγέθη των δις που δανειζόμαστε, απλά να αναφέρουμε ότι η Κύπρος χρειαζόταν 2,4 δις τον χρόνο για μισθούς και συντάξεις. Μόνον τα 12 δις του παράνομου ELA θα ήταν αρκετά για να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις για 4-5 χρόνια! Αντίστροφα, για να ξεπληρωθούν αυτά τα 12 δις θα πρέπει όλο το κρατικό μισθολόγιο και συντάξεις να πηγαίνουν 100% στην τρόικα για τα επόμενα 5 χρόνια και αυτό χωρίς να υπολογίσουμε τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ή τους τόκους των 12 δισεκατομμυρίων.

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Η ΕΕ έχει αρκετά καλά τα οποία δυστυχώς δεν τα αξιοποιούμε κυρίως λόγω άγνοιας.

Την προσοχή σας παρακαλώ!
Μέχρι τώρα είμαστε συνηθισμένοι να ακούμε (και ενδεχομένως να λέμε) για τα κακά της ΕΕ.

ΌΜΩΣ, η ΕΕ έχει αρκετά καλά τα οποία δυστυχώς δεν τα αξιοποιούμε κυρίως λόγω άγνοιας.
Σήμερα σας γνωστοποιούμε μια σύμβαση της ΕΕ, γνωστή ως "Σύμβαση του Άρχους", που συντάχθηκε στην ομώνυμη πόλη της Δανίας.

ΑΦΟΡΑ:
την Πρόσβαση σε Πληροφορίες, τη Συμμετοχή του Κοινού στη Λήψη Αποφάσεων και την Πρόσβαση στη Δικαιοσύνη για Περιβαλλοντικά Θέματα
Η Σύμβαση του Άρχους υιοθετεί μια προσέγγιση βασισμένη στα δικαιώματα, στρέφοντας την προσοχή της στις γενιές του σήμερα και του αύριο. Θεωρείται ως πρωτοποριακό εργαλείο διακυβέρνησης στον τομέα του περιβάλλοντος· όχι μόνο προσφέρει τα δικαιώματα σε σχέση με το περιβάλλον σε τοπικό, εθνικό και διασυνοριακό επίπεδο, αλλά εμπερικλείει ζητήματα όπως κυβερνητική ευθύνη, διαφάνεια και ανταπόκριση, ενώ ταυτόχρονα στοχεύει στην ενδυνάμωση των σχέσεων και αλληλεπιδράσεων μεταξύ του κοινού και των δημοσίων αρχών.
Διαβάστε το επισυναπτώμενο άρθρο από τη σελίδα του κ. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου. Σίγουρα θα σας ανοίξει τα μάτια!
Οι ευρωπαίοι πολίτες έχουν και άποψη, έχουν και ΛΟΓΟ σε οτιδήποτε επηρεάζει το περιβάλλον (και κατά συνέπεια την υγεία και το βιωτικό επίπεδο) στο οποίο ζουν!
Και πρέπει επιτέλους να το αντιληφθούμε ΌΛΟΙ μας, ότι δεν είχαμε μόνο την ατυχία να γίνουμε το πειραματόζωο της ΕΕ, αλλά ως Ευρωπαίοι πολίτες έχουμε και δικαιώματα που προστατεύονται από την ΕΕ - φτάνει να τα διεκδικήσουμε! 


http://theopemptou.com/portal/index.php/sustainabl/envirights/24920-arhusenta11

Η βουλή ψηφίζει νόμο εκποιήσεως πρώτης κατοικίας.

Η βουλή ψηφίζει νόμο εκποιήσεως πρώτης κατοικίας.

Αγαπητοί φίλοι οι αρχηγοί των κομμάτων έχουν κλείσει συμφωνία με την Τρόικα ότι πριν το κλείσιμο της Βουλής τα κόμματα τους θα ψηφίσουν το νόμο εκποιήσεως της πρώτης κατοικίας.Όπως πάντοτε λέμε οι Βουλευτές ενεργούν ως <<στρατιωτάκια>> γιατί αγωνιούν για την καρέκλα τους και τον μισθό τους και πάντοτε είναι οι τελευταίοι που μαθαίνουν τι ψηφίζουν.
Δυστυχώς μας περιμένουν δύσκολες μέρες.......


http://tinyurl.com/cnqrbjy