Τοποθέτηση του WAKEUPCyprus στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -Quotes

...life is 10% what happens to you and 90% how you react to it!...

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Δεν θα εισρεύσει τίποτα στην οικονομία απ' όλα αυτά τα δισεκατομμύρια που δανειζόμαστε.

Η τακτική της τρόικας (και των επίορκων που μας κυβερνούν) είναι να υπερχρεώνεται το κράτος χωρίς να εισρέουν τα λεφτά στην οικονομία και άρα δεν υπάρχει και τρόπος να τα ξεπληρώσουμε εφόσον δεν πάνε ούτε σε επενδύσεις, ούτε ενισχύουν την ρευστότητα.
Η Ελλάδα για παράδειγμα, δανείστηκε μέχρι σήμερα πάνω από 300 δις και έχουν πάει όλα στις τράπεζες και στη συνέχεια στο εξωτερικό. Λιγότερα από 10 δις έχουν καταλήξει σε μισθούς και συντάξεις. Το ίδιο συμβαίνει και στην Κύπρο. Τα χρεωνόμαστε και τα χρωστάμε αλλά παίρνουν άλλοι τα λεφτά και τα βγάζουν στο εξωτερικό. Το σίγουρο είναι ότι δεν εισρέουν στην οικονομία. Το τρανταχτό παράδειγμα του παράνομου ELA που μας επιβάρυνε με 12 δις δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Είναι δισεκατομμύρια που δεν πήραμε ποτέ και χρηματοδότησαν όλους αυτούς που απέσυραν καταθέσεις προ κουρέματος. Πολλοί από αυτούς είναι φίλοι και συγγενείς Κύπριων πολιτικών που είχαν προνομιακές πληροφορίες.
Για να κατανοήσουμε τα μεγέθη των δις που δανειζόμαστε, απλά να αναφέρουμε ότι η Κύπρος χρειαζόταν 2,4 δις τον χρόνο για μισθούς και συντάξεις. Μόνον τα 12 δις του παράνομου ELA θα ήταν αρκετά για να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις για 4-5 χρόνια! Αντίστροφα, για να ξεπληρωθούν αυτά τα 12 δις θα πρέπει όλο το κρατικό μισθολόγιο και συντάξεις να πηγαίνουν 100% στην τρόικα για τα επόμενα 5 χρόνια και αυτό χωρίς να υπολογίσουμε τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ή τους τόκους των 12 δισεκατομμυρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου