Τοποθέτηση του WAKEUPCyprus στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -Quotes

...life is 10% what happens to you and 90% how you react to it!...

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Το HAARP στην ΚΥΠΡΟ

Το ανατολικότερο νησί της Μεσογείου, η Κύπρος, βρίσκεται στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων και κοντά στην ευαίσθητη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Αυτό το γεγονός κάνει την θέση της, μια από τις σημαντικότερες γεωστρατηγικές θέσεις στο πλανήτη.
Κάτι που το παραδέχονται από την αγγλική κυβέρνηση, με βάση τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Βρετανίας το 1996, του Μάικλ Πορτίλο όπου χαρακτήρισε τις αγγλικές βάσεις στην Κύπρο ως εθνικό κεφάλιαο για τη Αγγλία λόγω της θέσης της και από τον αγγλικό στρατό χαρακτηρίζοντας τη βάση του Ακρωτηρίου ως την πιο σημαντική βάση της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Ο αγγλικός στρατός κατέχει στρατιωτικές βάσεις στην Κύπρο, κατάλοιπα της αποικιοκρατίας ή vestiges of colonialism, όρος των Ηνωμένων Εθνών όπου απαγορεύει τα λεγόμενα κυριαρχικά δικαιώματα πρώην αποικιοκρατικών δυνάμεων σε πρώην αποικίες.
Οι Άγγλοι, με τη Συνθήκη Εγκαθίδρυσης το 1960, διατηρεί το 3 % του κυπριακού εδάφους υπό μορφή στρατιωτικών βάσεων σε διάφορα σημεία του νησιού και πιο συγκεκριμένα : 


Για ολόκληρη πληροφορηση: diadrastiko.blogspot.com



ECONOMIST - Ζημιωμένη η Κύπρος από την είσοδό της στην Ε.Ε. –

 «Έχασε» το 13% του ΑΕΠ σε μόλις 10 χρόνια!....



ΜΗΝ ΑΠΕΧΕΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: ΤΙΜΩΡΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΨΗΦΟ ΣΑΣ.

ΨΗΦΟ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ
ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ: Η Κυβέρνηση αφού φρόντισε με τους πολιτικούς συνεργούς της, να αναβάλλει τη ψήφιση Νόμου για Προστασία της Πρώτης Κατοικίας, διαφημίζει τώρα το Νομοσχέδιο που ετοίμασε.
Όλοι μς γνωρίζουμε ότι για το θέμα της Προστασίας της Πρώτης Κατοικίας χρειάζονται πρακτικοί τρόποι και πολιτική βούληση και όχι επικοινωνιακές διακηρύξεις και δικαστικές διαδικασίες.
Η προστασία μπορεί να γίνει ακόμα και χωρίς νομοθεσία με την επιβολή από πλευράς Κυβέρνησης πάνω στις τράπεζες ενός τρόπου ρύθμισης των δανείων με επιμήκυνση των δόσεων έτσι ώστε οι δόσεις να μην ξεπερνούν το 30% των εισοδημάτων της οικογένειας ή της μικρομεσαίας επιχείρησης.

ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ: ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ!



Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Η Τράπεζα Κύπρου και τα «δωράκια» στο Νίκο Αναστασιάδη

για να μην ξεχνάμε!

Οι αποκαλύψεις του HOT DOC αναφορικά με τις περίεργες επιχειρηματικές δραστηριότητες του υποψήφιου για την κυπριακή Δημοκρατία, Νίκου Αναστασιάδη έχουν προκαλέσει σάλο στο νησί. Ήδη για το θέμα ο Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου διέταξε έρευνα και την υπόθεση ανέλαβε ειδικός ανακριτής της Μονάδας Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ)....



http://www.koutipandoras.gr/article/32882/i-trapeza-kyproy-kai-ta-dorakia-sto-niko-anastasiadi

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Διαβάστε τι θέλουν να κρύψουν ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ και δεν δημοσιοποιούν τα ονόματα!!!

#Wakeupcyprus #Cyprus

ΕΡΕΥΝΑ - ΤΙΣ 15/3/2013 ΥΠΗΡΧΑΝ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ – ΜΑΣ ΛΗΣΤΕΨΑΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Δημοσιεύουμε την προ ενός χρόνου εσωτερική αλληλογραφία μελών του WAKEUPCyprus για το που πήγαν τα λεφτά ενώ οι τράπεζες ήταν κλειστές (από τις 15.4.2013).
τα συμπεράσματα δικά σας...
"Χχχχχ όπως μιλήσαμε στο τηλέφωνο...
έβαλα κάτω τα στοιχεία και πρέπει να κάμουμεν άμεσα 'brainstorming night'. Οι πληροφορίες είνια σίγουρες...Μπορείς αύριο ή Τετάρτη νύχτα?. Μιλούμεν για τεράστια προδοσία όπως ακριβώς αναμέναμε. τα κωθώνια της βουλής μαθαίνουν πάνω μας, όσοι δεν ξέρουν.. Στην Ελλάδα με την προδοσία των CDS έφαγαν 28 δις σε 10 μέρες. Στην Κύπρο κυριολεκτικά ληστεία των μετρητών των τραπεζών!! Δεν υπάρχει περίπτωση, ούτε μια στο εκατομμύριο να μην γνώριζε ο Αναστασιάδης ότι κατέβηκαν οι ρώσοι και λήστεψαν τις τράπεζες. Ούτε καν πληροφορίες δεν χρειάζονται. Οι Ρώσοι απείλησαν-ενημέρωσαν αναστασιάδη-δημητριάδη και τους άνοιξαν διάπλατα τις τράπεζες! Θα τα ρίξουν στον Δημητριάδη που έχει ασυλίες...Θα έχει πλάκα αν στο μέλλον παρουσιαστούν στοιχεία και θα διαρρεύσουν πολλά σίγουρα αφού εμείς τα μαθαίνουμε. Η διαφορά με το 1974 είναι ότι σήμερα υπάρχει ίντερνετ και όλα καταγράφονται. Θα διαρρεύσουν πολλά για πολλούς στο μέλλον όταν θα είναι ασήμαντοι για την τρόικα...
Δεδομένα:
1) Στις 15/3 οι τράπεζες έκλεισαν και όταν άνοιξαν μερικές μέρες μετά υπήρχαν περιοριστικά μέτρα και άρα κανείς δεν μπορούσε να πάρει μεγάλα ποσά σε χαρτονομίσματα από τις 15/3 και εντεύθεν. 300 ευρώ μόνο
2) Στις 28/3, πέντε (5) δισεκατομμύρια σε χαρτονομίσματα έφθασαν στην Κύπρο σε κοντέινερ.
3) Οι τράπεζες δεν είχαν πρόβλημα ρευστού στις 15/3 ή 14/3 ή 13/3 κτλ. Αν είχαν πρόβλημα από έλλειψη χαρτονομισμάτων πριν κλείσουν, θα εισάγονταν από τότε τα χαρτονομίσματα και όχι στις 28/3. ΣΤΙΣ 15/3 ΥΠΗΡΧΑΝ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ.
4) Η καταθετική βάση των τραπεζών μας ήταν περίπου 68 δισεκατομμύρια
5) Τις μέρες του κουρέματος κατέφθασαν πολλοί Ρώσοι μεγιστάνες και 'μαφιόζοι' με ιδιωτικά αεροπλάνα. Σε 2-3 μέρες αποχώρησαν και τα ΜΜΕ δεν είπαν τίποτα. Τι ήρθαν να κάνουν; Μιλάμε για Ρώσους πολυεκατομμυριούχους και πλέον. Ήρθαν για κάποιο λόγο σίγουρα..
6) Το νέο ποσό που τάχατες χρειαζόμαστε είναι 23 δισ. Δηλαδή 5,5 δις περισσότερα (23-17,5=5,5)
7) Ο ΕΛΑ σκαρφάλωσε στα 12 μέσα σε μερικές μέρες. Όταν έκλεισαν οι τράπεζες ήταν 9. Αυτό σημαίνει 3 δισεκατομμύρια απόσυρση καταθέσεων ενώ οι τράπεζες ήταν κλειστές!
8) Ο Αβέρωφ προσπαθεί να παραπλανήσει τον λαό με την εξής δήλωση: “"Η απλουστευμένη προσέγγιση πως από 17,5 δις τώρα χρειαζόμαστε 23 δις δεν ανταποκρίνεται την πραγματικότητα. Δυστυχώς τα επιπρόσθετα 5,5 δις ευρώ είναι ήδη υπολογισμένα στο πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί και δυστυχώς ήδη οι καταθέτες, αλλά και οι Κύπριοι πολίτες ζουν τις επιπτώσεις αυτών των σκληρότατων μέτρων που έχουν επιβληθεί. Άρα με το να μιλά το έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι δυνητικά θέλουμε μέχρι και €13 δις από ίδιους πόρους δεν προϋποθέτει εξεύρεση επιπρόσθετων πόρων και επιπρόσθετων μέτρων"
( http://offsite.com.cy/ta-e13-dis-apo-idious-porous-den-proipothetoun-prostheta-metra/ )

Τι ακριβώς λέει όμως ο κ. Νεοφύτου που ίσως θεωρεί ότι εμείς είμαστε βλάκες και αυτός έξυπνος και εξηγούμαι. Παρακολουθήστε πως το ψέμα γίνεται επιστήμη.
Το ποσό που τάχατες χρειαζόμαστε είναι πλέον 23 δισεκατομμύρια και όχι 17,5, όπως μέχρι σήμερα ξέραμε. Έχει αυξηθεί κατά μυστήριο τρόπο κατά 5,5 δισ το συνολικό ποσό. Επίσης ο ELA σκαρφάλωσε ΕΝΩ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΗΤΑΝ ΚΛΕΙΣΤΕΣ από τα 9 στα 12 δις (3 δις απόσυρση καταθέσεων ενώ οι τράπεζες ήταν κλειστές)!
Ο κ. Νεοφύτου λέει ότι:
“...δεν προϋποθέτει εξεύρεση επιπρόσθετων πόρων και επιπρόσθετων μέτρων”
ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ ΨΕΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο κ. Νεοφύτου ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. Τα επιπρόσθετα 5,5 δις έχουν ήδη υπολογιστεί αφού το συνολικό ποσό ανέβηκε στα 23 δισ.!!! ΤΑ ΚΟΥΡΕΥΕΙ ο κ. Νεοφύτου για να χρηματοδοτήσει τις αποσύρσεις μεγαλοκαταθετών Ρώσων ενώ οι τράπεζες ήταν κλειστές και την ίδια ώρα προσπαθεί με μια χειρουργική δήλωση να παραπλανήσει ότι τάχατες δεν θα επιβληθούν νέα μέτρα. Που θα τα βρούμε δηλαδή; Αφού χρειαζόμαστε ακόμη 3 για τον ELA και σύνολο 5,5 παραπάνω απ' 'ότι πριν!
Υπενθυμίζουμε ότι στις 28 Μαρτίου εισήχθηκαν στην Κύπρο 5 δισ σε χαρτονομίσματα!!!!
Ερώτηση προς τον κ. Νεοφύτου: ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ κ. ΝΕΟΦΥΤΟΥ ενώ οι τράπεζες ήταν κλειστές; Πώς εξαφανίστηκαν όλα τα μετρητά;
Γιατί χρειάστηκε στις 28 Μαρτίου κάποια δισεκατομμύρια να έρθουν με κοντέινερ στην Κύπρο; Πώς εξαφανίστηκαν όλα τα μετρητά; Όσα και να έβγαλε κάποιος έξω με την βαλίτσα του οι τράπεζες έκλεισαν στις 15 Μαρτίου και είχαν ρευστό. Μήπως οι Ρώσοι μεγιστάνες που κατέφθασαν με τα ιδιωτικά αεροπλάνα και εξαφανίστηκαν με απόλυτη σιωπή μετά από μερικές μέρες....απείλησαν τους τραπεζικούς και δικηγόρους και λήστεψαν στην κυριολεξία τις τράπεζες φυγαδεύοντας κάποια δις με τα αεροπλάνα;
Πώς αλλιώς εξαφανίστηκαν όλα τα μετρητά ενώ οι τράπεζες ήταν κλειστές; Έτσι ή ηλεκτρονικά. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος...
Η μυστικοπάθεια της κυβέρνησης για το ποσοστό (%) του κουρέματος και τεχνητή σύγχυση, μεταξύ άλλων, καταδεικνύει ότι κάτι συμβαίνει και κάτι κρύβουν. Το κούρεμα θα έπρεπε να ήταν ξεκάθαρη υπόθεση. Υπάρχουν αριθμοί και με απλούς υπολογισμούς θα έπρεπε να βγαίνουν οι αριθμοί.
Εν τω μεταξύ η καταθετική βάση του τραπεζικού μας συστήματος ήταν τεράστια.
Θέλουμε άμεσα τους ακριβείς αριθμούς για τις καταθέσεις από τις αρχές Μαρτίου και μέχρι τις 28 που ήρθαν τα κοντέινερ (καθημερινά);

Ακόμα ένα βιντεάκι από τα πέρσι

Wakeup Cyprus στο Mega 23 Mαρτίου 2013
https://www.youtube.com/watch?v=Id_kgASv2Ak

ΕΡΕΥΝΑ - ΤΙΣ 15/3/2013 ΥΠΗΡΧΑΝ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ – ΜΑΣ ΛΗΣΤΕΨΑΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Δημοσιεύουμε την προ ενός χρόνου εσωτερική αλληλογραφία μελών του WAKEUPCyprus για το που πήγαν τα λεφτά ενώ οι τράπεζες ήταν κλειστές (από τις 15.4.2013). τα συμπεράσματα δικά σας... "Χχχχχ όπως μιλήσαμε στο τηλέφωνο... έβαλα κάτω τα στοιχεία και πρέπει να κάμουμεν άμεσα 'brainstorming night'. 

Οι πληροφορίες είνια σίγουρες...Μπορείς αύριο ή Τετάρτη νύχτα?. Μιλούμεν για τεράστια προδοσία όπως ακριβώς αναμέναμε. τα κωθώνια της βουλής μαθαίνουν πάνω μας, όσοι δεν ξέρουν.. Στην Ελλάδα με την προδοσία των CDS έφαγαν 28 δις σε 10 μέρες. Στην Κύπρο κυριολεκτικά ληστεία των μετρητών των τραπεζών!! Δεν υπάρχει περίπτωση, ούτε μια στο εκατομμύριο να μην γνώριζε ο Αναστασιάδης ότι κατέβηκαν οι ρώσοι και λήστεψαν τις τράπεζες. 

Ούτε καν πληροφορίες δεν χρειάζονται. Οι Ρώσοι απείλησαν-ενημέρωσαν αναστασιάδη-δημητριάδη και τους άνοιξαν διάπλατα τις τράπεζες! Θα τα ρίξουν στον Δημητριάδη που έχει ασυλίες...Θα έχει πλάκα αν στο μέλλον παρουσιαστούν στοιχεία και θα διαρρεύσουν πολλά σίγουρα αφού εμείς τα μαθαίνουμε. Η διαφορά με το 1974 είναι ότι σήμερα υπάρχει ίντερνετ και όλα καταγράφονται. Θα διαρρεύσουν πολλά για πολλούς στο μέλλον όταν θα είναι ασήμαντοι για την τρόικα... Δεδομένα: 

1) Στις 15/3 οι τράπεζες έκλεισαν και όταν άνοιξαν μερικές μέρες μετά υπήρχαν περιοριστικά μέτρα και άρα κανείς δεν μπορούσε να πάρει μεγάλα ποσά σε χαρτονομίσματα από τις 15/3 και εντεύθεν. 300 ευρώ μόνο 

2) Στις 28/3, πέντε (5) δισεκατομμύρια σε χαρτονομίσματα έφθασαν στην Κύπρο σε κοντέινερ. 

3) Οι τράπεζες δεν είχαν πρόβλημα ρευστού στις 15/3 ή 14/3 ή 13/3 κτλ. Αν είχαν πρόβλημα από έλλειψη χαρτονομισμάτων πριν κλείσουν, θα εισάγονταν από τότε τα χαρτονομίσματα και όχι στις 28/3. ΣΤΙΣ 15/3 ΥΠΗΡΧΑΝ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ. 

4) Η καταθετική βάση των τραπεζών μας ήταν περίπου 68 δισεκατομμύρια 

5) Τις μέρες του κουρέματος κατέφθασαν πολλοί Ρώσοι μεγιστάνες και 'μαφιόζοι' με ιδιωτικά αεροπλάνα. Σε 2-3 μέρες αποχώρησαν και τα ΜΜΕ δεν είπαν τίποτα. Τι ήρθαν να κάνουν; Μιλάμε για Ρώσους πολυεκατομμυριούχους και πλέον. Ήρθαν για κάποιο λόγο σίγουρα.. 

6) Το νέο ποσό που τάχατες χρειαζόμαστε είναι 23 δισ. Δηλαδή 5,5 δις περισσότερα (23-17,5=5,5) 7) Ο ΕΛΑ σκαρφάλωσε στα 12 μέσα σε μερικές μέρες. Όταν έκλεισαν οι τράπεζες ήταν 9. Αυτό σημαίνει 3 δισεκατομμύρια απόσυρση καταθέσεων ενώ οι τράπεζες ήταν κλειστές! 

8) Ο Αβέρωφ προσπαθεί να παραπλανήσει τον λαό με την εξής δήλωση: “"Η απλουστευμένη προσέγγιση πως από 17,5 δις τώρα χρειαζόμαστε 23 δις δεν ανταποκρίνεται την πραγματικότητα. Δυστυχώς τα επιπρόσθετα 5,5 δις ευρώ είναι ήδη υπολογισμένα στο πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί και δυστυχώς ήδη οι καταθέτες, αλλά και οι Κύπριοι πολίτες ζουν τις επιπτώσεις αυτών των σκληρότατων μέτρων που έχουν επιβληθεί.

 Άρα με το να μιλά το έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι δυνητικά θέλουμε μέχρι και €13 δις από ίδιους πόρους δεν προϋποθέτει εξεύρεση επιπρόσθετων πόρων και επιπρόσθετων μέτρων" ( http://offsite.com.cy/ta-e13-dis-apo-idious-porous-den-proipothetoun-prostheta-metra/ ) Τι ακριβώς λέει όμως ο κ. Νεοφύτου που ίσως θεωρεί ότι εμείς είμαστε βλάκες και αυτός έξυπνος και εξηγούμαι. Παρακολουθήστε πως το ψέμα γίνεται επιστήμη. Το ποσό που τάχατες χρειαζόμαστε είναι πλέον 23 δισεκατομμύρια και όχι 17,5, όπως μέχρι σήμερα ξέραμε. Έχει αυξηθεί κατά μυστήριο τρόπο κατά 5,5 δισ το συνολικό ποσό. Επίσης ο ELA σκαρφάλωσε ΕΝΩ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΗΤΑΝ ΚΛΕΙΣΤΕΣ από τα 9 στα 12 δις (3 δις απόσυρση καταθέσεων ενώ οι τράπεζες ήταν κλειστές)! Ο κ. Νεοφύτου λέει ότι: “...δεν προϋποθέτει εξεύρεση επιπρόσθετων πόρων και επιπρόσθετων μέτρων” ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ ΨΕΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο κ. Νεοφύτου ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. Τα επιπρόσθετα 5,5 δις έχουν ήδη υπολογιστεί αφού το συνολικό ποσό ανέβηκε στα 23 δισ.!!! ΤΑ ΚΟΥΡΕΥΕΙ ο κ. Νεοφύτου για να χρηματοδοτήσει τις αποσύρσεις μεγαλοκαταθετών Ρώσων ενώ οι τράπεζες ήταν κλειστές και την ίδια ώρα προσπαθεί με μια χειρουργική δήλωση να παραπλανήσει ότι τάχατες δεν θα επιβληθούν νέα μέτρα. Που θα τα βρούμε δηλαδή; Αφού χρειαζόμαστε ακόμη 3 για τον ELA και σύνολο 5,5 παραπάνω απ' 'ότι πριν! Υπενθυμίζουμε ότι στις 28 Μαρτίου εισήχθηκαν στην Κύπρο 5 δισ σε χαρτονομίσματα!!!! 

Ερώτηση προς τον κ. Νεοφύτου: ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ κ. ΝΕΟΦΥΤΟΥ ενώ οι τράπεζες ήταν κλειστές; Πώς εξαφανίστηκαν όλα τα μετρητά; Γιατί χρειάστηκε στις 28 Μαρτίου κάποια δισεκατομμύρια να έρθουν με κοντέινερ στην Κύπρο; Πώς εξαφανίστηκαν όλα τα μετρητά; Όσα και να έβγαλε κάποιος έξω με την βαλίτσα του οι τράπεζες έκλεισαν στις 15 Μαρτίου και είχαν ρευστό. Μήπως οι Ρώσοι μεγιστάνες που κατέφθασαν με τα ιδιωτικά αεροπλάνα και εξαφανίστηκαν με απόλυτη σιωπή μετά από μερικές μέρες....απείλησαν τους τραπεζικούς και δικηγόρους και λήστεψαν στην κυριολεξία τις τράπεζες φυγαδεύοντας κάποια δις με τα αεροπλάνα; Πώς αλλιώς εξαφανίστηκαν όλα τα μετρητά ενώ οι τράπεζες ήταν κλειστές; Έτσι ή ηλεκτρονικά. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος... Η μυστικοπάθεια της κυβέρνησης για το ποσοστό (%) του κουρέματος και τεχνητή σύγχυση, μεταξύ άλλων, καταδεικνύει ότι κάτι συμβαίνει και κάτι κρύβουν. 

Το κούρεμα θα έπρεπε να ήταν ξεκάθαρη υπόθεση. Υπάρχουν αριθμοί και με απλούς υπολογισμούς θα έπρεπε να βγαίνουν οι αριθμοί. Εν τω μεταξύ η καταθετική βάση του τραπεζικού μας συστήματος ήταν τεράστια. Θέλουμε άμεσα τους ακριβείς αριθμούς για τις καταθέσεις από τις αρχές Μαρτίου και μέχρι τις 28 που ήρθαν τα κοντέινερ (καθημερινά);

http://offsite.com.cy/ta-e13-dis-apo-idious-porous-den-proipothetoun-prostheta-metra/

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Ευρωλαγνεία, ευρωσκεπτικισμός και αντιευρωπαϊσμός

by Ανδρέας Θεοφάνους*
24/04/2014

-Εμείς λέμε ότι Ευρωπαϊκή Ένωση=ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ..-

Στις πλείστες χώρες της ΕΕ, ακόμα και σε αυτές που δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, υπάρχει έντονο το στοιχείο του ευρωσκεπτικισμού. Κι’ αυτό διότι πέραν των ελλειμμάτων δημοκρατίας και αλληλεγγύης, των πιεστικών κοινωνικοοικονομικών προβλημάτων τίθεται επίσης ζήτημα κοινών πεποιθήσεων αναφορικά με ένα ολοκληρωμένο υπόδειγμα το οποίο να αντιπροσωπεύει τους Ευρωπαίους πολίτες. Στις χώρες οι οποίες υποφέρουν περισσότερο, τα στοιχεία του ευρωσκεπτικισμού είναι έντονα προσεγγίζοντας τα όρια του αντιευρωπαϊσμού. Στην Ελλάδα και στην Κύπρο, όπως επιβεβαιώνουν τα τελευταία ευρωβαρόμετρα, είναι φυσικά αυξημένο το φαινόμενο αυτό καθώς οι χώρες αυτές υποφέρουν από τις πολιτικές της ΕΕ.

Από την άλλη όμως πρέπει να παρατηρήσουμε ότι στον αντίποδα υπάρχει και το στοιχείο της ευρωλαγνείας, δηλαδή η ωραιοποίηση και η εξιδανίκευση του ο,τιδήποτε πηγάζει από την ΕΕ. Η ευρωλαγνεία αποτελεί μια στάση ζωής βάσει της οποίας ό,τι προέρχεται από την ΕΕ/Ευρώπη θεωρείται εξ ορισμού καλύτερο από το τοπικό ή το εθνικό. Η προέκταση αυτής της λογικής και το επακόλουθο είναι ότι το αξιακό σύστημα αλλά και οι πρακτικές της ΕΕ θεωρούνται υπέρτερες. Στην περίπτωση της Κύπρου ακόμα και την ώρα που το Eurogroup προχωρούσε εξευτελίζοντας την πολιτεία και εκτελώντας την κυπριακή οικονομία με το κούρεμα καταθέσεων και την επιβολή δυσβάστακτων μνημονιακών όρων, κυβερνητικοί αξιωματούχοι εξέφραζαν την ευγνωμοσύνη τους προς τους εταίρους για την αλληλεγγύη τους. Η στάση αυτή στηρίχθηκε και από συγκεκριμένα ρεύματα της κοινωνίας των πολιτών.
Η ευρωλαγνεία θεωρεί ότι συνιστά πολιτιστική βελτίωση η εναρμόνιση με το αξιακό σύστημα της ΕΕ σε όλα τα επίπεδα. Θεωρεί επίσης ότι η εμμονή σε παραδόσεις και την εθνική ταυτότητα συνιστούν οπισθοδρόμηση. Οι θέσεις «δεν υπάρχει PLAN-B», «αυστηρή τήρηση του Μνημονίου», «ευχαριστούμε τους εταίρους για την αλληλεγγύη τους» παρά τα κουρέματα και τους σκληρούς μνημονιακούς όρους αποτελούν μια σοβαρή και επικίνδυνη διάσταση της έκφρασης της ευρωλαγνείας. Σημειώνεται συναφώς ότι ακόμα και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε πρόσφατη συνέντευξη του στο ΡΙΚ χαρακτήρισε τις αποφάσεις του Eurogroup ως βάρβαρες.

Ο ευρωσκεπτικισμός μπορεί να πηγάζει από πολλά ρεύματα: από τη φιλοσοφία που πιστεύει σε μια ενοποιημένη Ευρώπη και ως εκ τούτου εκφράζει δυσαρέσκεια και οργή για τα τεκταινόμενα. Είναι δυνατό επίσης να πηγάζει από ρεύματα τα οποία θεωρούν τα υφιστάμενα δημοκρατικά ελλείμματα απαράδεκτα. Μπορεί επίσης να πηγάζει από ρεύματα που αμφισβητούν τη δυνατότητα της Ένωσης να δώσει περισσότερα από το εθνικό κράτος.

Ο αντιευρωπαϊσμός μπορεί να είναι αποτέλεσμα ιδεολογικών τοποθετήσεων καθώς και οικονομικών συνθηκών που δημιουργούν επίσης κλίμα ξενοφοβίας και ρατσισμού. Πάνω απ’ όλα όμως είναι έκφραση έντονης δυσαρέσκειας για την υφιστάμενη πολιτική της Ένωσης. Ο ευρωσκεπτικισμός στην ακραία του μορφή είναι δυνατό να αγγίζει τον αντιευρωπαϊσμό.

Σήμερα στην Κύπρο για πρώτη φορά μετά την ένταξη συμβιώνουν και τα τρία αυτά ρεύματα: ευρωλαγνεία, ευρωσκεπτικισμός και αντιευρωπαϊσμός. Καθώς προσεγγίζουμε τις εκλογές για ανάδειξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα διαφανεί πως αυτά τα ρεύματα θα εξελιχθούν, ποια θα είναι η δύναμη τους και πως θα επηρεάσουν το πολιτικό σκηνικό στην Κύπρο.
Πάντως το θετικό είναι ότι ολοένα και αυξάνονται οι φωνές οι οποίες κρίνουν ότι η υφιστάμενη αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης είναι όχι μόνο στρεβλή αλλά και επικίνδυνη. Αντί να μεταφέρονται πόροι στα πλαίσια της αλληλεγγύης από τον Βορρά προς τον Νότο οι πόροι μεταφέρονται από τις χώρες του Νότου προς τον Βορρά.

Στις επερχόμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπάρχουν φόβοι ότι αφ’ ενός η αποχή θα είναι ψηλή και αφ’ ετέρου θα υπάρξει ενίσχυση ακραίων πολιτικών ρευμάτων. Στην Κύπρο η πολιτική που ακολουθείται η οποία οδηγεί στην πτωχοποίηση της κοινωνίας θα ενισχύσει τις τάσεις του ευρωσκεπτικισμού αλλά και του αντιευρωπαϊσμού. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πως αυτά θα εκφρασθούν.

Η ευρωλαγνεία η οποία εκφράζεται με την πλήρη ταύτιση με τις θέσεις της Τρόικας δεν μπορεί επ’ άπειρο να δαιμονοποιεί την αντίθετη άποψη και να ασχολείται με τα λάθη της προηγούμενης κυβέρνησης. Πρέπει κάποια στιγμή να δει τι πραγματικά συμβαίνει τόσο εδώ όσο και σε άλλες χώρες μέλη και πως προχωρούμε παρακάτω. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να ορθωθεί ένας ολοκληρωμένος πολιτικός λόγος ο οποίος θα συμβάλει στην εκτόνωση της κρίσης στην Κύπρο αλλά ταυτόχρονα θα εμβολιάσει σκέψεις και προβληματισμούς σε ένα ευρύτερο ευρωπαϊκό επίπεδο ούτως ώστε η ΕΕ να βρει ξανά την αυτοπεποίθηση της και τον λόγο ύπαρξής της.

Ο Ανδρέας Θεοφάνους είναι Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας και Πρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Ο Συλλούρης ανακοίνωσε ότι οι εκροές ενώ οι τράπεζες ήταν κλειστές ήταν 3 δις!

Όταν εμείς λέγαμε ότι αυτός είναι και ο λόγος που ο ELA από τα 9 δις σκαρφάλωσε στα 12 και κανείς δεν μπορούσε να εξηγήσει το γιατί, κάποιοι μας είπαν (πάλι), ότι λέμε ότι να ναι!

Ιδού αν λέμε ότι να ναι..

ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ - SHAPING OUR WORLD
Το οικονομικό σύστημα που επικρατεί, είναι ο δανεισμός των χωρών με τόκο, από κεντρικές τράπεζες που ανήκουν σε ιδιώτες.

Αυτοί οι ιδιώτες ελέγχουν όλες τις κεντρικές τράπεζες των χωρών εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις όπως τη Κούβα, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα κ.α.

Κάθε χώρα όταν θέλει να εκδώσει το δικό της χρήμα, οφείλει αυτό το χρήμα να το τυπώσει από την κεντρική της τράπεζα και να πληρώσει τόκο στους ιδιώτες που ελέγχουν τη κεντρική τράπεζα.

Στην περίπτωση της Ευρωπαικής Ένωσης το χρήμα εκδίδεται από την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα που και αυτή ανήκει σε ιδιώτες και όλα τα κράτη μέλη που βρίσκονται στη ζώνη του ευρώ υποχρεούνται να πληρώνουν τόκο σε αυτήν κάθε φρά που λαμβάνουν χρήματα.

Επίσης σε αυτή τη περίπτωση, η χώρα κράτος μέλος έχασε το δικαιώμα που είχε όταν είχε εθνικό νόμισμα, που είναι να τυπώνει χρήμα κατα τη δική της βούληση και να υποτιμά το νόμισμα.

Αυτό το καθεστώς έδωσε τη δυνατότητα στους διεθνείς τραπεζίτες να συσσωρεύσουν στα χέρια τους τον παγκόσμιο πλούτο, βάζοντας τόκο σε κάτι που δεν είχαν ποτέ. 

Με απίστευτες δολοπλοκίες και με τη βοήθεια διεφθαρμένων πολιτικών στην ιστορία της κάθε χώρας κατάφεραν να αποκτήσουν αυτό το δικαίωμα και να εκδίδουν αυτοί το χρήμα της κάθε χώρας και να βάζουν τόκο.

Μέσω της κεντρικής τράπεζας έλεγξαν όλη τη ζωή της κάθε χώρας, αφού ελέγχουν την έκδοση του χρήματος.

Με αυτή την τεράστια οικονομική ισχύ που απέκτησαν από το τίποτα προώθησαν σε κάθε τομέα της χώρας (πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό, και πολιτιστικό τομέα, καθώς και στη Δημόσια Διοίκηση και Ημικρατικούς οργανισμούς) άτομα που υποτάχθηκαν στις δικές τους επιθυμίες και ξεχώριζαν από τη μάζα, για να επιβάλλουν τις δικές τους αποφάσεις.

Έδωσαν χρήματα σε όλα αυτά τα άτομα ή/και την ισχύ ή/και τους διόρισαν σε θέσεις κλειδιά.

Αυτά τα άτομα αποτελούν τους φρουρούς και τους θεματοφύλακες αυτού του απεχθούς οικονομικού συστήματος.

Στόχος τους ήταν από την αρχή, η κατάργηση των εθνικών κρατών, το πέρασμα της πολιτικής εξουσίας στα χέρια τους μέσα από μια παγκόσμια διακυβέρνηση.
Με διάφορες ενέργειες βύθισαν τα κράτη και τους πολίτες στα χρέη για να μπορούν να τους ελέγχουν, να τους οδηγήσουν στην απόλυτη φτώχεια, να τους αφαιρέσουν την ατομική ιδιοκτησία και να εγκαθιδρύσουν τη παγκόσμια δικτατορία τους, τη Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Επιδιώκουν όλοι οι άνθρωποι της γης και οι επόμενες γενιές να είναι οι σκλάβοι τους.

Αυτή είναι η παγκοσμιοποίηση που κυρήττουν, η προσπάθεια εξουσίας όλης της ανθρωπότητας κάτω από μια κεντρική αρχή. 

Το οικονομικό σύστημα έχει δημιουργηθεί και στηρίζεται σε λειτουργίες που στοχεύουν να σκλαβώσουν τον άνθρωπο και να του αφαίρεσουν όλα εκείνα που τον κάνουνε άνθρωπο.

Από τη πρώτη στιγμή της γέννησης του, ο άνθρωπος είναι αντιμέτωπος με ένα εδραιωμένο σύστημα που μάχεται εναντίον των θεμελιωδών του δικαιωμάτων.

Οι διεθνείς τραπεζίτες δημιούργησαν ένα σύστημα που έρχεται σε αντίθεση με το Είναι του ανθρώωπου, καταργεί τη λογική και προωθεί το παράλογο.

Το Είναι του ανθρώπου από την αρχή της ζωής του είναι σε διαρκή πάλη με το σύστημα.

Γαλουχήται σε ένα αφύσικο περιβάλλον και ναρκοθετείται η αρμονική του εξέλιξη και ισορροπία.

Το οικονομικό σύστημα απαιτεί την υποταγή του ανθρώπου, θεωρεί τον άνθρωπο σκλάβο και ζόμπι και καθορίζει κάθε λειτουργία που τον επηρεάζει.

Οι άνθρωποι είναι απλά οι αναλώσιμες δυνάμεις του συστήματος και υπάρχουν για να υπηρετούν το σύστημα και όχι τη φυσική τους αποστολή που τους δόθηκε από τον Δημιουργό.

Αυτό το οικονομικό σύστημα που ελέγχει τη ζωή μας από τη στιγμή που γεννιόμαστε, μας αφαίρεσε το φυσικό μας δικαίωμα να είμαστε ελεύθεροι, διαφορετικοί και ανεξάρτητοι.

Είμαστε σκλάβοι από τη στιγμή που γεννιόμαστε.

Η μόνη επιλογή που μας άφησε, σε αυτή τη σύντομη πορεία της ζωής μας, για να μπορέσουμε να έχουμε μια θέση στον Ήλιο όσο ζούμε, είναι να σαπίσουμε τη ψυχή μας. 

Οι εχθροί μας δεν είναι οι μισθοφόροι του συστήματος, που βρίσκονται σε όλες τις θέσεις κλειδιά για να εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του σύστηματος, να μπλοκάρουν και να αναχαιτίζουν όλες τις υγιείς φυσιογνωμίες που παλεύουν για την αλλαγή.

Ο εχθρός μας είναι το οικονομικό σύστημα των ελάχιστων ιδιωτών, που βρίσκεται πίσω από αυτούς.

Η αφύπνιση είναι η λύτρωση μας.

Δεν πρέπει να προσπαθούμε να ανατρέψουμε μια κατάσταση με το να είμαστε σε άγνοια.

Οφείλουμε να το κάνουμε όταν θα έχουμε ενημερωθεί για όλη αυτή την τεράστια πλεκτάνη που έχει στηθεί εναντίον μας.

Και όταν το έχουμε κάνει αυτό και βοηθήσουμε και τους συνανθρώπους μας να το πράξουν, τότε θα είμαστε έτοιμοι για τη μεγάλη ανατροπή , γιατί τότε οι αφυπνισμένοι θα είναι η πλειοψηφία και θα ξέρουν ποιος είναι ο εχθρός.

Η αιχμή του δόρατος του κινήματος είναι ο αφυπνισμένος πολίτης.

Η ένωση των αφυπνισμένων πολιτών αποτελεί το Δούρειο Ίππο του κινήματος για την άλωση των τείχων του συστήματος των Διεθνή Τραπεζιτών και την απελευθέρωση της Πατρίδας.

Αφυπνισμένε πολίτη μόνο με τέσσερις κινήσεις πετάς στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, αυτούς που σε σκοτώνουν καθημερινά.

1) Προσκάλεσε και πρότεινε στους φίλους σου στο facebook, να κανουν like τη σελίδα του κινήματος.

Μίλησε τους γι αυτήν μέσω προφορικής επαφής και μηνύματος.

2) Μοιράσου τις δημοσιεύσεις της σελίδας του κινήματος στο προσωπικό σου προφιλ και σε ομάδες κοινωνικού προβληματισμού, συζητήσεων και ανταλλαγής απόψεων.

3) Στείλε τις δημοσιεύσεις του κινήματος, μέσω email, σε όσους δεν είναι στο facebook και χρησιμοποιούν email.

4) Τύπωσε τις δημοσιεύσεις του κινήματος και δώσε τις στο περιβάλλον σου, που δεν είναι στο facebook, δεν χρησιμοποιεί το διαδίκτυο και δεν έχει email.

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Ιωνάς Κασκαούνιας Νικολάου. Ο κύριος «εγώ εν τζαι»!

"Ο υπουργός που χαίρει όλων των προνομίων της θέσης του πολιτικού προϊσταμένου της αστυνομίας, αλλά δεν έχει καμία ευθύνη. Θα θέλει, φαντάζομαι, να δρέπει τη δημόσια επιδοκιμασία για τις επιτυχίες της αστυνομίας, λέγοντας με καμάρι ότι αυτά έγιναν επί υπουργείας του, αλλά στις αποτυχίες των μελών της δύναμης έχει την απαίτηση να μην του επιρρίπτουμε καμία ευθύνη. Σε τι διαφέρει αυτή η στάση από εκείνη του προέδρου Χριστόφια μετά το Μαρί, την οποία ο κ. Νικολάου και το κόμμα του κατέκριναν δημοσίως και με οξύ τρόπο; Τώρα γιατί μιμούνται ό,τι χτες κατέκριναν; Αμείλικτα τα ερωτηματικά. .."

Read more:
https://www.facebook.com/ekklisiatoudimou/photos/a.529835760368475.127092.527768190575232/793742027311179/?type=1&theater