Τοποθέτηση του WAKEUPCyprus στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -Quotes

...life is 10% what happens to you and 90% how you react to it!...

Σάββατο, 26 Ιουλίου 2014

NYT: Καρφώνει Δημητριάδη για απόκρυψη της έκθεσης BlackRock

WAKEUPCyprus #Cyprus

Ευθύνες στον τέως Κεντρικό Τραπεζίτη, Πανίκο Δημητριάδη, για απόκρυψη της έκθεσης της BlackRock που αφορούσε στον καθορισμό των κεφαλαιακών αναγκών των κυπριακών τραπεζών πριν το κούρεμα καταθέσεων του Μαρτίου 2013, αφήνει σε άρθρο της η εφημερίδα New York Times σε αφιέρωμα το οποίο δημοσιεύει σήμερα σχετικά με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν τους κρίσιμους μήνες στην Κύπρο.

Υπενθυμίζεται, ότι η ξεχωριστή μελέτη της Black Rock, αφορούσε τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών και ανατέθηκε στον οίκο από την Κεντρική Τράπεζα, λίγο πριν η Pimco εκδώσει την δική της έκθεση, λόγω των διαφωνιών που προέκυψαν με τη μεθοδολογία και τις παραδοχές της Pimco. Ο Πανίκος Δημητριάδης που εξέφραζε τότε τη διαφωνία του για τα μοντέλα της Pimco και την προσέγγισή της, ζήτησε από τη BlackRock, να αναλύσει το έργο του αντιπάλου της.

Η μελέτη της BlackRock, που δεν δημοσιοποιήθηκε, δείχνει ότι οι ανάγκες των τραπεζών ήταν κατά €1 δισ. μικρότερες από τις εκτιμήσεις της Pimco για €8,8 δισ., δηλαδή €7,8 δισ.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι στελέχη της κεντρικής τράπεζας δεν ενημέρωσαν τη νέα κυβέρνηση για την ύπαρξη της έκθεσης κατά τη στιγμή των διαπραγματεύσεων διάσωσης το Μάρτιο του 2013.

Οι κυπριακές αρχές, που συνέχισαν να ερευνούν το θέμα, αναφέρει, υπολόγισαν τις κεφαλαιακές ανάγκες μόλις πιο πάνω από τα €6 δισ.

Οι NYT αναφέρουν ότι προκύπτει ερώτημα εάν η Pimco υπέκυψε στις πιέσεις από την ΚΤ και της τρόικα να τιμωρήσει τις τράπεζες φουσκώνοντας τις κεφαλαιακές τους ανάγκες.

Αναφέρεται ότι η έκθεση της Pimco χρησιμοποιήθηκε από τους ευρωπαίους αξιωματούχους για να δικαιολογηθεί η πώληση των ελληνικών δραστηριοτήτων των τραπεζών.

«Έχουμε κάνει πολλά λάθη και πληρώσαμε γι’ αυτά», αναφέρει ο καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου Σταύρος Ζένιος, τονίζοντας ότι ο ευρύτερος αντίκτυπος των υπερβολικών παραδοχών που χρησιμοποιήθηκαν από την Pimco υπήρξε τεράστιος.

Η εφημερίδα στηρίζεται εν μέρει σε άγνωστα στοιχεία για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Αναφέρει ότι, σύμφωνα με το ΔΝΤ, φθάνουν τα €11 δισ.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έχουν φθάσει τα €27 δισ.

Αξιωματούχοι της Pimco, αναφέρει, επισημαίνουν ότι το σημερινό επίπεδο των μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Κύπρο κυμαίνεται κοντά στις εκτιμήσεις τους. Επιμένουν επίσης ότι τα συμπεράσματά τους εγκρίθηκαν από τους πιστωτές της χώρας.

«Είμαστε περήφανοι για τη δουλειά που κάναμε στην Κύπρο και επιμένουμε σταθερά στα ευρήματα μας», αναφέρει σε δήλωση του ο εκτελεστικός της Pimco Eric J. Mogelof.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η αρμόδια επιτροπή, επέλεξε την Pimco αντί τη BlackRock παρά το ότι η προσφορά της τελευταίας ήταν για το μισό ποσό και παρά την τεχνογνωσία της λόγω της ανάληψης ανάλογης εργασίας στην Ελλάδα.

Η εφημερίδα αφήνει σκιές για το ρόλο της ΚΤ στην όλη διαδικασία επικαλούμενη ανώνυμες πηγές που ανέφεραν ότι στελέχη της ΚΤ ανέφεραν σε συναντήσεις με την Pimco ότι πρέπει να «είναι πολύ αυστηροί με τις τράπεζες».

Η εφημερίδα υιοθετεί επίσης τις κατηγορίες που έχουν εκτοξευθεί κατά του κ. Δημητριάδη για διαρροή του ποσού των €10 δισ. πριν την ολοκλήρωση της έκθεσης της Pimco για τις κεφαλαιακές ανάγκες.

Ο πρώην διοικητής της ΚΤ Πανίκος Δημητριάδης, απορρίπτει τον ισχυρισμό ότι οι προβλέψεις είχαν υπερεκτιμηθεί. «Οι παραδοχές που σχετίζονται με το δυσμενές σενάριο Pimco, δυστυχώς, έχουν ξεπεραστεί», είπε σε μια συνέντευξη.

Όσον αφορά το γιατί δεν έχει ενημερωθεί η νέα κυβέρνηση σχετικά με τη μελέτη της BlackRock, είπε ότι το θέμα ήταν υπερβολικά τεχνικό για κορυφαία στελέχη να κατανοήσουν και ότι η έκθεση δεν ήταν στην πλήρη μορφή της, όταν οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν το Μάρτιο του 2013.

Στις αρχές Μαρτίου 2013, ο κ. Δημητριάδης σε επιστολή του προς το νεοεκλεγέντα πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, ανέφερε ότι αποδέχθηκε το γεγονός ότι οι προβλέψεις Pimco ήταν στην ακραία πλευρά. Αλλά, όπως είπε, ακόμη και αν η Κύπρος επέλεγε τη BlackRock από την αρχή και το αποτέλεσμα ήταν μια χαμηλότερη εκτίμηση για τα μετρητά που απαιτούνται από τις τράπεζες - θα είχε ελάχιστη σημασία για τους πιστωτές της χώρας που πίεζαν για το ψηλότερο δυνατό ποσοστό.

Ο υπουργός οικονομικών της Κύπρου Μιχάλης Σαρρής που ηγήθηκε των συνομιλιών στην ΕΕ, ανέφερε ότι «δεν ξέραμε τίποτε για την έκθεση της BlackRock». «Αν υπήρχε κάτι που εντόπισε λάθη στην έκθεση της Pimco ή δήλωσαν ότι χρειαζόμασταν λιγότερα χρήματα - τότε προφανώς αυτό θα έπρεπε να είχαμε θέσει στο τραπέζι», ανέφερε.
- See more at: http://www.sigmalive.com/news/oikonomia/146946#sthash.3ZzIJ8GU.dpuf


- See more at: http://www.sigmalive.com/news/oikonomia/146946#sthash.3ZzIJ8GU.dpuf

Νόαμ Τσόμσκι: Το μαρτύριο της Γάζας, τα εγκλήματα του Ισραήλ, και οι ευθύνες μας


WAKEUPCyprus #Cyprus

".. Στις 3 το πρωί ώρα της Γάζας, στις 9 Ιουλίου, εν μέσω της τελευταίας άσκησης αγριότητας του Ισραήλ, έλαβα ένα τηλεφώνημα από εναν νεαρό Παλαιστίνιο δημοσιογράφο στη Γάζα.


Στο βάθος, μπορούσα να ακούσω το παιδί του να κλαίει ανάμεσα σε ήχους από εκρήξεις και αεροπλάνα, που στόχευαν κάθε πολίτη που κινείται, και σπίτια επίσης.Μόλις είχε δει ένα φίλο του σε ένα αυτοκίνητο με σαφή ένδειξη "PRESS" (ΤΥΠΟΣ) να ανατινάζεται. Και άκουσε κραυγές στη διπλανή πόρτα μετά από μια έκρηξη, αλλά δεν μπορούσε να βγει έξω αλλιώς μπορεί να γινόταν ένας πιθανός στόχος και ο ίδιος.

Πρόκειται για μια ήσυχη γειτονιά, χωρίς στρατιωτικούς στόχους - εκτός από τους Παλαιστίνιους που είναι ..". Read more:

http://www.analystsforchange.org/2014/07/blog-post_2594.html

Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014

Ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης υπεξήγα τις εκποιήσεις.


Ταξίδι στο χρόνο...

 Δημοσίευμα του Ιουνίου 2013. Σας παραθέτουμε απόσπασμα για όσους δεν έχετε χρόνο για να διαβάσετε όλο το άρθρο. Παραθέτουμε και την πηγή για τους υπόλοιπους!

"Όχι μόνο δεν έκανε πίσω ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου άλλα τα έβαλε ευθέως με τον Πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι για τους φραγμούς που επιχείρησε να βάλει στην πρόθεση του Κοινοβουλίου να διευρύνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας με δύο Εκτελεστικούς Συμβούλους.

Αφού κατάθεσε νέα πρόταση νόμου στην οποία απαντώνται και οι τρεις ενστάσεις του κυρίου Ντράγκι, εξωτερίκευσε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την απαρέσκεια του για τη διαχρονική στάση του Ευρωπαίου αξιωματούχου

Ανοίγοντας έτσι με τον πλέον επίσημο τρόπο τον φάκελο των ευθυνών για την παραχώρηση έκτακτης ρευστότητας στην Λαϊκή Τράπεζα, την επίμαχη περίοδο μετά την κρατική της στήριξη, κατά παράβαση των κανονισμών αφού η τράπεζα ήταν πλέον αφερέγγυα.

Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει δικαιώματα και πρέπει να τα διεκδικήσει εξήγησε ο βουλευτής του κόμματος Πρόδρομος Προδρόμου."

Μπορείτε να διαβάσετε όλο το άρθρο του 2013 εδώ:
http://www.ant1iwo.com/oikonomia/2013/06/10/agwgh-akomh-kai-kata-ntragki-gia-ton-ela/

Όχι δεν σας κάνουμε πλάκα!
Αυτά λέχθηκαν πριν ένα χρόνο, ενώ φέτος ο κ. Αναστασιάδης μιλά με τον Ντράγκι για μετατροπή του χρέους προς τον ELA σε μακροπρόθεσμο δάνειο. ( "έθεσε στο τραπέζι, τρόπους να μειωθεί ο ELA, με την προοπτική να θεωρηθεί μακροχρόνιος δανεισμός και να μην ανανεώνεται συχνά, καθώς επίσης ζήτησε ευνοϊκότερους όρους." - πηγή: http://www.sigmalive.com/news/oikonomia/144694 )

Αλήθεια, πόσα ακόμα χωράνε κάτω από το χαλί;;;
Και πόσοι ακόμα τους πιστεύουν;..

Ιδιωτικοποιήσεις; Ίσως να το ξανασκεφτούμε;..

WAKEUPCyprus #Cyprus

απόσπασμα από άρθρο:

"Η Telegraph αναγκάστηκε να παρέμβει η ίδια σε πολλές περιπτώσεις σε παρόχους, απειλώντας τους με κακή δημοσιότητα, για να λυθούν ακόμα και πολύ απλά προβλήματα. Οι διαμαρτυρίες των καταναλωτών που καταγράφει η Telegraph ενδεικτικά είναι:

- Αναμονή 45 λεπτών στο τηλέφωνο για να καταφέρουν να επικοινωνήσουν με την “εξυπηρέτηση (sic) πελατών”,
- Υποσχέσεις για επανάκληση από την εταιρεία που ποτέ δεν υλοποιήθηκαν,
- Άρνηση απάντησης σε επιστολές ή ηλεκτρονικά μηνύματα,
- Άρνηση ευθύνης του παρόχου, μεταφέροντας την ευθύνη και κατηγορώντας άλλο πάροχο,
- Αναμονή επί πολλούς μήνες και εξαναγκασμό σε δαπάνη χρόνου και χρήματος για διόρθωση απλών λαθών σε λογαριασμούς,
- Εμφάνιση νέων λαθών κατά τη διόρθωση λανθασμένων χρεώσεων,
- Αδυναμία χρήσης κοινής λογικής για τη διόρθωση λανθασμένων χρεώσεων τους θερινούς μήνες ή προσαύξηση λογαριασμών κατά μερικές χιλιάδες λίρες,
- Αδυναμία σωστής συσχέτισης του σωστού καταναλωτή με τον αντίστοιχο μετρητή και αδυναμία διόρθωσης χωρίς παρέμβαση της εφημερίδας,
- Αντιμετώπιση των καταναλωτών με περιφρόνηση από κάποιες εταιρείες, όπως η npower και η Scottish Power.
- Απάντηση απ’ το τμήμα πωλήσεων προς νέους πελάτες έως και δέκα φορές ταχύτερα απ’ ό,τι απαντά το τμήμα “εξυπηρέτησης πελατών” προς τους ήδη υφιστάμενους πελάτες."

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ:
http://tinyurl.com/k2bq384

Τρίτη, 22 Ιουλίου 2014

BlackRock: Πρώτη υποψήφια για χρεοκοπία η Ελλάδα

WAKEUPCyprus #Cyprus

-Εμάς μας ξέχασαν φάινεται....αλλιώς θα ήμασταν κάπου εκεί που είναι η Ελλάδα.
Αυτό ονομάζεται 'σώσιμο'.-

http://www.24h.com.cy/economy/item/61675-blackrock-prwti-ypopsifia-gia-xreokopia-i-ellada.html

ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΡΑΝΤΑΡ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

WAKEUPCyprus #Cyprus
 
"Ξεβράκωμα" από την Μόσχα σε ΗΠΑ-Ουκρανία: Έδωσαν στη δημοσιότητα στοιχεία για κατάρριψη του Βoeing από Su-25!

-Ιδού τι κάνουν οι ΗΠΑ στους συμμάχους τους...Ακούς Νίκαρε???-

http://www.defencenet.gr/defence/item/ξεβράκωμα-από-την-μόσχα-σε-ηπα-ουκρανία-έδωσαν-στη-δημοσιότητα-στοιχεία-για-κατάρριψη-του
WAKEUPCyprus #Cyprus

"Ένας τεράστιος σκόπελος, ο οποίος ενδεχομένως να αποβεί ανυπέρβλητος, ορθώνεται ενώπιον του νέου φακέλου του χαλλουμιού, ο οποίος από την προηγούμενη εβδομάδα έχει σταλεί στις Βρυξέλλες. Παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις και την αισιοδοξία που διαχέεται από την Κυβέρνηση, για την κατοχύρωση του χαλλουμιού ως προϊόντος Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευση (Π.Ο.Π.), με τον τρόπο που καθορίστηκε στον φάκελο, δηλαδή να υπερισχύει το αιγοπρόβειο γάλα, τα δεδομένα δεν φαίνονται τόσο ευνοϊκά, καθώς η απόφαση ενός Ευρωπαϊκού Σώματος ενδεχομένως να αλλάξει τα δεδομένα."

http://www.sigmalive.com/news/local/145593


Εθνική πολιτική χάριν της εσωτερικής κατανάλωσης

WAKEUPCyprus #Cyprus

Είναι απίστευτα τα παραμύθια που σερβίρουν στον λαό, και γελοίες οι ψευδαισθήσεις που καλλιεργούν από τα τηλεοπτικά κανάλια μερίδα των κυβερνώντων και των ηγετικών στελεχών του Δημοκρατικού Συναγερμού.
Ακούσαμε προχθές τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο να πλαστογραφεί τα γεγονότα και να προσπαθεί αγωνιωδώς να μετατρέψει μία πολιτική-Βατερλώ, σε αριστεύσασα.

Τι είπε προς τους πολίτες ο κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος, προκειμένου να συντηρήσει ελπίδες του κόσμου, πως, τάχατες, η κυβερνητική πολιτική επιτυγχάνει;
Μας είπε ότι το θέμα επιστροφής της Αμμοχώστου είναι ακόμη ζεστό, και πως συζητείται έντονα στον Λευκό Οίκο και στις αίθουσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Το θέμα επιστροφής της Αμμοχώστου είναι νεκρό. Δεν άκουσε τους Τούρκους και τους Τουρκοκύπριους ηγέτες να τονίζουν, καθημερινά, ότι το θέμα Αμμοχώστου θα συζητηθεί στο πλαίσιο συνολικής λύσης του Κυπριακού; Δεν αντελήφθη ότι ούτε ολόκληρος Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν, κατάφερε να κάμψει την αντίδραση ενός ψευδοηγετίσκου, του Έρογλου, και εισέπραξε ένα μεγαλοπρεπές «όχι» κατά την τελευταία επίσκεψή του στη Κύπρο; Πώς επιβεβαιώθηκαν όλες εκείνες οι πρόωρες διοχετευμένες θριαμβολογίες της Κυβέρνησης, ότι ο Τζο Μπάιντεν έρχεται στην Κύπρο φέρνοντας «μάστερ πλαν» για την Αμμόχωστο και πως επέκειτο η είσοδος εμπειρογνωμόνων στην πόλη; Ούτε «μάστερ πλαν» είδαμε, ούτε εμπειρογνώμονες να εισέρχονται στην Αμμόχωστο.

Ακόμη, μας είπε πως οι χιαστί επισκέψεις πέτυχαν να εμπλέξουν την Τουρκία στο Κυπριακό και να την καταστήσουν υπόλογη για τις προτάσεις που καταθέτει η τουρκοκυπριακή πλευρά. Ο Θεός να μας ελεήσει! Μία μόνο επίσκεψη των δύο διαπραγματευτών έγινε στην Αθήνα και στην Άγκυρα. Καθαρά φιλοφρονητική.

Έκτοτε δεν υπήρξε συνέχεια. Μεσολάβησαν τόσα γεγονότα, τα οποία επέβαλλαν την επίσκεψη του διαπραγματευτή μας στην Άγκυρα. Το θέμα επιστροφής της Αμμοχώστου γιατί δεν ετέθη απευθείας στην τουρκική κυβέρνηση και παραπέμφθηκε στον Έρογλου; Τουρκικός στρατός κατέχει την Αμμόχωστο.

Η Τουρκία θα πει το «ναι», ή το «όχι». Γιατί δεν εστάλη ο Ανδρέας Μαυρογιάννης στην Άγκυρα; Γιατί, ακόμη, δεν κατέστη υπόλογη η Τουρκία για τις τελευταίες συνομοσπονδιακές προτάσεις του Έρογλου;

Θυμάται ο κ. Βίκτωρας να προέβη σε οποιαδήποτε δήλωση καταγγελίας της Τουρκίας, ως υπόλογης για τις προτάσεις αυτές; Δεν ανησυχεί από την αναβάθμιση του ψευδοκράτους; Του λένε οτιδήποτε οι τελευταίες δηλώσεις του Οζντίλ Ναμί;

Επαναλαμβάνουμε: Η Κυβέρνηση κάνει πολιτική στο εθνικό θέμα για εσωτερική κατανάλωση. Η στρατηγική της εφ' όλων των στόχων απέβη άκαρπη, αναποτελεσματική και κατέστη Βατερλώ. Και όμως, επιμένουν οι κυβερνώντες να εμπαίζουν τους πολίτες, και να υποτιμούν βάναυσα το πολιτικό τους κριτήριο.

Αλλά ακούσαμε και τον Νίκο Τορναρίτη. Εδώ και μήνες, προσπαθεί να μας πείσει ότι η Τουρκία θέλει λύση. Και προχθές, διεκήρυξε πως «η Τουρκία δεν είπε την τελευταία της λέξη», και πως το συμφέρον της τής επιβάλλει να δεχθεί συμβιβαστική λύση.

Συμφωνούμε. Η Τουρκία δεν είπε την τελευταία της λέξη. Θα την ακούσει ο κ. Τορναρίτης σύντομα, εάν συνεχίσει να τρέφει ψευδαισθήσεις και η Κυβέρνηση επιμένει στην ίδια στρατηγική. Και η τελευταία λέξη της Τουρκίας θα είναι πικρή, πολύ πικρή για το μέλλον του κυπριακού Ελληνισμού. Όσα προτείνει ο Έρογλου, στις τελευταίες προτάσεις του, είναι απλώς το προμήνυμα για ό,τι θα ακολουθήσει.

Γιατί η συνέχεια θα είναι ακόμη σκληρότερη για όσους δεν μελετούν την τουρκική πολιτική, και δεν κατάφεραν να μάθουν τίποτε από το 1960 και ύστερα. Οι σημερινές μαξιμαλιστικές τουρκικές θέσεις θα γίνουν μαξιμαλιστικότερες.

Βιώσιμη λύση δεν θα αποδεχθεί ποτέ η Τουρκία. Γιατί ο στόχος της δεν είναι η λύση. Είναι η κατάληψη ολόκληρης της Κύπρου.
Ακόμα να το συνειδητοποιήσει ο κ. Τορναρίτης και οι σύντροφοί του στον Δημοκρατικό Συναγερμό;

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ
Οι σειρήνες
Εδώ και 40 χρόνια, κάθε 15η και 20ή Ιουλίου, ηχούν οι σειρήνες υπενθύμισης τι επάθαμε εξαιτίας της αφροσύνης, της προδοσίας, της ανερμάτιστης πολιτικής μας και των συγκρούσεών μας. Άκουσε κανείς; Πήρε κανένας μήνυμα; Άλλαξαν νοοτροπία η πολιτική ηγεσία και η κοινωνία; Όσο πιο δυνατά ηχούν οι σειρήνες του εφιάλτη μας, τόσο χειρότεροι γινόμαστε.
- See more at: http://www.sigmalive.com/opinions/kostakis-antoniou/407#sthash.jzGmNYzp.dpuf