Τοποθέτηση του WAKEUPCyprus στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -Quotes

...life is 10% what happens to you and 90% how you react to it!...

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Εθνική πολιτική χάριν της εσωτερικής κατανάλωσης

WAKEUPCyprus #Cyprus

Είναι απίστευτα τα παραμύθια που σερβίρουν στον λαό, και γελοίες οι ψευδαισθήσεις που καλλιεργούν από τα τηλεοπτικά κανάλια μερίδα των κυβερνώντων και των ηγετικών στελεχών του Δημοκρατικού Συναγερμού.
Ακούσαμε προχθές τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο να πλαστογραφεί τα γεγονότα και να προσπαθεί αγωνιωδώς να μετατρέψει μία πολιτική-Βατερλώ, σε αριστεύσασα.

Τι είπε προς τους πολίτες ο κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος, προκειμένου να συντηρήσει ελπίδες του κόσμου, πως, τάχατες, η κυβερνητική πολιτική επιτυγχάνει;
Μας είπε ότι το θέμα επιστροφής της Αμμοχώστου είναι ακόμη ζεστό, και πως συζητείται έντονα στον Λευκό Οίκο και στις αίθουσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Το θέμα επιστροφής της Αμμοχώστου είναι νεκρό. Δεν άκουσε τους Τούρκους και τους Τουρκοκύπριους ηγέτες να τονίζουν, καθημερινά, ότι το θέμα Αμμοχώστου θα συζητηθεί στο πλαίσιο συνολικής λύσης του Κυπριακού; Δεν αντελήφθη ότι ούτε ολόκληρος Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν, κατάφερε να κάμψει την αντίδραση ενός ψευδοηγετίσκου, του Έρογλου, και εισέπραξε ένα μεγαλοπρεπές «όχι» κατά την τελευταία επίσκεψή του στη Κύπρο; Πώς επιβεβαιώθηκαν όλες εκείνες οι πρόωρες διοχετευμένες θριαμβολογίες της Κυβέρνησης, ότι ο Τζο Μπάιντεν έρχεται στην Κύπρο φέρνοντας «μάστερ πλαν» για την Αμμόχωστο και πως επέκειτο η είσοδος εμπειρογνωμόνων στην πόλη; Ούτε «μάστερ πλαν» είδαμε, ούτε εμπειρογνώμονες να εισέρχονται στην Αμμόχωστο.

Ακόμη, μας είπε πως οι χιαστί επισκέψεις πέτυχαν να εμπλέξουν την Τουρκία στο Κυπριακό και να την καταστήσουν υπόλογη για τις προτάσεις που καταθέτει η τουρκοκυπριακή πλευρά. Ο Θεός να μας ελεήσει! Μία μόνο επίσκεψη των δύο διαπραγματευτών έγινε στην Αθήνα και στην Άγκυρα. Καθαρά φιλοφρονητική.

Έκτοτε δεν υπήρξε συνέχεια. Μεσολάβησαν τόσα γεγονότα, τα οποία επέβαλλαν την επίσκεψη του διαπραγματευτή μας στην Άγκυρα. Το θέμα επιστροφής της Αμμοχώστου γιατί δεν ετέθη απευθείας στην τουρκική κυβέρνηση και παραπέμφθηκε στον Έρογλου; Τουρκικός στρατός κατέχει την Αμμόχωστο.

Η Τουρκία θα πει το «ναι», ή το «όχι». Γιατί δεν εστάλη ο Ανδρέας Μαυρογιάννης στην Άγκυρα; Γιατί, ακόμη, δεν κατέστη υπόλογη η Τουρκία για τις τελευταίες συνομοσπονδιακές προτάσεις του Έρογλου;

Θυμάται ο κ. Βίκτωρας να προέβη σε οποιαδήποτε δήλωση καταγγελίας της Τουρκίας, ως υπόλογης για τις προτάσεις αυτές; Δεν ανησυχεί από την αναβάθμιση του ψευδοκράτους; Του λένε οτιδήποτε οι τελευταίες δηλώσεις του Οζντίλ Ναμί;

Επαναλαμβάνουμε: Η Κυβέρνηση κάνει πολιτική στο εθνικό θέμα για εσωτερική κατανάλωση. Η στρατηγική της εφ' όλων των στόχων απέβη άκαρπη, αναποτελεσματική και κατέστη Βατερλώ. Και όμως, επιμένουν οι κυβερνώντες να εμπαίζουν τους πολίτες, και να υποτιμούν βάναυσα το πολιτικό τους κριτήριο.

Αλλά ακούσαμε και τον Νίκο Τορναρίτη. Εδώ και μήνες, προσπαθεί να μας πείσει ότι η Τουρκία θέλει λύση. Και προχθές, διεκήρυξε πως «η Τουρκία δεν είπε την τελευταία της λέξη», και πως το συμφέρον της τής επιβάλλει να δεχθεί συμβιβαστική λύση.

Συμφωνούμε. Η Τουρκία δεν είπε την τελευταία της λέξη. Θα την ακούσει ο κ. Τορναρίτης σύντομα, εάν συνεχίσει να τρέφει ψευδαισθήσεις και η Κυβέρνηση επιμένει στην ίδια στρατηγική. Και η τελευταία λέξη της Τουρκίας θα είναι πικρή, πολύ πικρή για το μέλλον του κυπριακού Ελληνισμού. Όσα προτείνει ο Έρογλου, στις τελευταίες προτάσεις του, είναι απλώς το προμήνυμα για ό,τι θα ακολουθήσει.

Γιατί η συνέχεια θα είναι ακόμη σκληρότερη για όσους δεν μελετούν την τουρκική πολιτική, και δεν κατάφεραν να μάθουν τίποτε από το 1960 και ύστερα. Οι σημερινές μαξιμαλιστικές τουρκικές θέσεις θα γίνουν μαξιμαλιστικότερες.

Βιώσιμη λύση δεν θα αποδεχθεί ποτέ η Τουρκία. Γιατί ο στόχος της δεν είναι η λύση. Είναι η κατάληψη ολόκληρης της Κύπρου.
Ακόμα να το συνειδητοποιήσει ο κ. Τορναρίτης και οι σύντροφοί του στον Δημοκρατικό Συναγερμό;

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ
Οι σειρήνες
Εδώ και 40 χρόνια, κάθε 15η και 20ή Ιουλίου, ηχούν οι σειρήνες υπενθύμισης τι επάθαμε εξαιτίας της αφροσύνης, της προδοσίας, της ανερμάτιστης πολιτικής μας και των συγκρούσεών μας. Άκουσε κανείς; Πήρε κανένας μήνυμα; Άλλαξαν νοοτροπία η πολιτική ηγεσία και η κοινωνία; Όσο πιο δυνατά ηχούν οι σειρήνες του εφιάλτη μας, τόσο χειρότεροι γινόμαστε.
- See more at: http://www.sigmalive.com/opinions/kostakis-antoniou/407#sthash.jzGmNYzp.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου