Τοποθέτηση του WAKEUPCyprus στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -Quotes

...life is 10% what happens to you and 90% how you react to it!...

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΙΣΣΑΒΟΝΑΣ = ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Κρίνουμε νευραλγικής σημασίας τα όσα ακολουθούν αν θέλει κανείς, ειδικά οι βουλευτές, να αντιληφθούν τι συμβαίνει αυτήν την στιγμή στην Κύπρο με την επιχειρούμενη δανειακή σύμβαση με την Τρόικα.

Αυτή τη στιγμή υλοποιείται το ένα μέρος της ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΛΙΣΣΑΒΟΝΑΣ ή Μεταρρυθμιστική Συνθήκη που προβλέπει ουσιαστικά την τραπεζική ενοποίηση, την κατάργηση των εθνικών συνόρων και όλης της εθνικής κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και του συντάγματος, με ειδικές αναφορές και στον τομέα ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. ''...Ο τομέας της ενέργειας περιλαμβάνεται στις λεγόμενες κοινές αρμοδιότητες, και τα κράτη μέλη χάνουν τη δυνατότητα να ελέγχουν αποκλειστικά αυτό το στρατηγικό κεφάλαιο...'', με ότι αυτό σημαίνει για το φυσικό αέριο που πολλοί έχουν κάνει προεκλογική σημαία και βασική επικοινωνιακή πολιτική. Η συνθήκη της Λισσαβόνας είναι η συνθήκη που αντικατέστησε το Ευρωσύνταγμα το οποίο έχει απορριφθεί σε δημοψηφίσματα από τους λαούς της Ευρώπης (Γαλλία, Ολλανδία). Ο τελικός στόχος της Συνθήκης θα βρει την Κύπρο χωρίς κανένα απολύτως λόγο ή/και έλεγχο όλων όσων απορρέουν από την ανεξαρτησία ή κυριαρχία και το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είναι εκ του πονηρού που ίσως δηλώνουν κάποιοι ότι αυτό δεν είναι ο αυτοσκοπός και σας καλούμε να μελετήσετε την συνθήκη άλλα και σε τι αυτή αποσκοπεί. ''Πατριωτικές'' δηλώσεις τύπου ''Εμείς δεν υπογράφουμε παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας'' δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και τα γεγονότα μιλούν από μονά τους.


1.      Καταρχήν η κατανόηση της συνθήκης που αναφερόμαστε είναι πλήρως επεξηγηματική.
2.      Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία δεν έχουν πλέον κανένα λόγο σε οποιοδήποτε ζήτημα τους άφορα εσωτερικό η εξωτερικό, ως αποτέλεσμα του μνημονίου και της Δανειακής Σύμβασης. Γιατί θεωρείτε δηλαδή ότι εδώ θα γίνει κάτι διαφορετικό;
3.      Εσείς οι ίδιοι υπογράφετε ένα μνημόνιο που προβλέπει δεσμεύσεις, που πρέπει η βουλή και η κυβέρνηση να δεχτούν χωρίς συζήτηση ή διαπραγμάτευση. Αναφερόμαστε στα επόμενα μνημόνια που θα μας στείλουν οι ικανότεροι. Αυτό είναι ξεκάθαρο στο μνημόνιο που κρατάτε στα χεριά σας και δεν αμφισβητείται. Το έχει μάλιστα παραδεχτεί τηλεοπτικά ο Πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών κ. Νικόλας Παπαδόπουλος, ότι δηλαδή θα έρθουν πολλά άλλα μνημόνια και δεν θα έχουμε την οποιαδήποτε δυνατότητα να τα διαπραγματευτούμε. Θα πρέπει να τα δεχτούμε αυτούσια οτιδήποτεκαι να προβλέπουν. Είναι και αστείο στην τελική το σκηνικό που βλέπουμε στη Βουλή με τις αναβολές εφόσον έστω και να μην ψηφιστεί κάτι τώρα θα μας το επιβάλουν μετά. Η φορολογία στα ακίνητα για παράδειγμα, που πολλοί βγαίνουν κορδωτοί και λένε ότι δεν θα επηρεάσει την πλειοψηφία των πολιτών και των κατοχών ακίνητης παρουσίας, θα αλλάξει σε μεταγενέστερο στάδιο και θα μας πάρει όλους το κολάνι.  Αυτό από μόνο του αποτελεί παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας και είναι αντισυνταγματικό.
4.      Δώστε μια λογική εξήγηση στους εαυτούς σας και σε εμάς: Γιατί δεν έχουμε δει την δανειακή σύμβαση, ενώ έχουμε μελετήσει πολύ καλά τις συμβάσεις των άλλων χώρων; Πως είναι δυνατόν να συζητάμε για δάνεια πολλών δισεκατομμυρίων και κάνεις να μην έχει δει το συμβόλαιο, που περιλαμβάνει πολλούς και σημαντικότατους ορούς όπως επιτόκια, δεσμεύσεις, παραχωρήσεις κτλ.;
5.      Η συνθήκη μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο ρόλος του εθνικού κοινοβουλίου δηλαδή της Βουλής μας, θα έχει τον εξής ρόλο ''..contribute to the good functioning of the union..''. Δηλαδή θα μας στέλνουν τα νομοσχέδια και τον προϋπολογισμό και ανεξαρτήτως αν μας ικανοποιούν ή όχι θα είμαστε αναγκασμένοι να τα δεχτούμε αυτούσια.  


Δυστυχώς ο κόσμος δεν έχει ιδέα τι γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες και δεν είναι ενημερωμένος ούτε στον ελάχιστο βαθμό. Το γεγονός ότι σχεδόν κάνεις στην Κύπρο δεν ξέρει τι είναι η συνθήκη της Λισσαβόνας, πώς δημιουργήθηκε και πως υλοποιείται καταδεικνύει του λογού το αληθές. Δεν είναι δυνατόν να καταργήσετε ουσιαστικά το Σύνταγμα και κάνεις να μην το αντιληφθεί.

Απαιτούμε να σταματήσετε να συμπεριφέρεστε ως ολιγαρχικό καθεστώς και να βγείτε έξω να εξηγήσετε επακριβώς στον κόσμο τι ακριβώς γίνεται, όταν όλοι εσείς πρώτα το κατανοήσετε (αφού κατά τα άλλα γνωρίζετε τα πάντα).
Έπι τη ευκαιρία με όλο τον σεβασμό σας ζητούμε να μελετήσετε εις βάθος τι έχει γίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες: στην Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία. Σε όλες, πάρα πολλοί βουλευτές εκ των ύστερων κατάλαβαν τι ακριβώς ψηφίσαν. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ψηφίζετε νομοσχέδια τα οποία σας παρουσιάζονται τελευταία στιγμή και χωρίς καν να τα διαβάζετε. Η εκ των ύστερων υπογραφή μιας δανειακής σύμβασης από 1-2 άτομα όπως ένας τραπεζίτης ή και υπουργός είναι πολύ εύκολη υπόθεση και ο νοών νοητό. Έτσι την έπαθαν και στην Ελλάδα, όσο εξωπραγματικό και αν ακούγεται. Έμαθαν δηλαδή οι Έλληνες πολίτες ότι υπέγραψαν και κάτι άλλο, πέραν του μνημονίου, μερικούς μήνες μετά! Αυτό ήταν η Δανειακή Σύμβαση που υπογράφτηκε στα κρυφά από τον τότε Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και από τον τότε υπουργό Οικονομικών. Ο δικός μας υπουργός Οικονομικών πάντως δήλωνε στις 20.12.2012 ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει δεύτερο ή τρίτο μνημόνιο».

Προβλέπουμε μάλιστα ότι η υπογραφή πιθανόν να καθυστερήσει, λόγω των αντιδράσεων που έχουν δημιουργηθεί στο θέμα αυτό. Ίσως αυτό να μετακυλήσει στην επόμενη κυβέρνηση, ακριβώς για να γίνει με τρόπο μυστικό και δόλιο. Η επόμενη κυβέρνηση μάλιστα, όποια και να είναι, θα μας παρουσιάζει το ψευτο-επιχείρημα ότι έχει ισχυρή εντολή από τους πολίτες. Εντολή θα έχουν μόνον αν παρουσιάσουν στον λαό όλη την αλήθεια αλλά και τις ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ θέσεις τους πριν τις εκλογές, οι υποψήφιοι. Άρα ας μας δείξουν την δανειακή σύμβαση και ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ αλλιώς δεν έχουν τέτοια εντολή. Άλλη σοβαρή πιθανότητα είναι να μας αφήσουν να καταρρακωθούμε και μέσα στον πανικό που θα δημιουργηθεί να μας αναγκάσουν άμεσα σε υπογραφή και αποδοχή. Οφείλουμε να οργανωθούμε ως κράτος, διαφορετικά οι συνέπειες της στάσης πληρωμών θα είναι πολλαπλάσιες, με χειρότερη την άμεση υπογραφή της Δανειακής Σύμβασης.
Απαιτούμε άμεση δέσμευση από όλους ανεξαίρετα (Πρόεδρο, Υπουργικό Συμβούλιο, Διοικητή Κεντρικής Τράπεζας, Υποψηφίους για την Προεδρία και βουλευτές) ότι θα δημοσιοποιηθεί πρώτα το τελικό κείμενο, θα δοθεί χρόνος για μελέτη και επιστημονική συζήτηση και μετά ο λαός να αποφασίσει δημοκρατικά για το μέλλον του. Όσοι τρέμουν την δημοκρατία σημαίνει ότι έχουν και αλλότριους σκοπούς. Μην μας φέρετε στο δίλημμα να πρέπει να υπογράψουμε μέσω απειλών και πίεσης χρόνου χρησιμοποιώντας τις γνωστές πλέον λέξεις πνευματικής τρομοκρατίας – 'Πτώχευση, Πάττισμα, Πανικός κτλ'. Το μάθαμε πλέον αυτό το σενάριο γιαυτό σας λέμε από τώρα ''ΦΕΡΤΕ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ και δώστε κατάλληλο χρόνο και δυνατότητα για ολοκληρωμένη ενημέρωση και επί της ουσίας συζήτηση''

Ερώτηση προς Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια και τους διεκδικητές της Προεδρίας κ. Αναστασιάδη, Λιλλήκα, Μαλά:
1.      Γνωρίζατε για την ύπαρξη της Συνθήκης της Λισσαβόνας και της ενδεχόμενης Δανειακής Σύμβασης και στο τι αυτές αποσκοπούν; Αν γνωρίζατε γιατί δεν παίρνετε ξεκάθαρη θέση; Αν δεν γνωρίζατε, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ;
2.      Δεσμεύεστε ότι δεν θα παραχωρήσετε με κανένα τρόπο, άμεσο ή έμμεσο την εθνική κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας ή μέρους της, είτε με υπογραφή της Δανειακής Σύμβασης ή άλλως πως; Απαιτούμε ξεκάθαρη και ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ για να γνωρίζουμε τι ψηφίζουμε και ποιόν θα ψηφίσουμε. Είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα, το οποίο δεν σηκώνει ούτε παιχνίδια ούτε κρυφτούλι. Οι πολίτες απαιτούν να γνωρίζουν τις ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ θέσεις σας.
3.      Θεωρείτε συνετό και δημοκρατικό οι πολίτες να αποφασίσουν για το μακροχρόνιο μέλλον τους, όπως έγινε και το 2004; Σέβεστε την άποψη των πολιτών και δημοκρατικών διαδικασιών ή θεωρείτε λανθασμένο το δημοψήφισμα του 2004 και ενδεχόμενη διενέργεια δημοψηφίσματος για την δανειακή σύμβαση, που είναι εξίσου σημαντική για το μέλλον του τόπου;

Ερώτηση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Γ.Γ. ΑΚΕΛ κ. Άντρο Κυπριανού: Γιατί το κόμμα σας και οι βουλευτές σας καταψήφισαν στο Κυπριακό Κοινοβούλιο στις 3/7/2008 την συνθήκη της Λισσαβόνας και γιατί σήμερα αυτοαναιρούνται με υπερψήφιση της μέσω των νομοσχεδίων του μνημονίου και άρα της υλοποίησης τους; Γνωρίζετε ότι αν καταψηφίζατε σαν κόμμα σήμερα στη Βουλή το μνημόνιο (και άρα την Συνταγματική αλλαγή που προωθείτε) όλες οι μνημονικές αλλαγές θα ήταν  αντισυνταγματικές; Ιδού η Ρόδος. Για να δούμε τι πραγματικά υποστηρίζετε.

1 σχόλιο:

  1. Καλή προσπάθεια και καλή συνέχεια!

    Δεν έχετε όμως κάποιο ενημερωτικό λινκ για το ποιοι είσαστε τι στόχους έχετε και πως μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει μαζί σας ούτως ώστε να συνεισφέρει και να οργανωθούν ενέργειες όπως πχ συνελεύσεις πολιτών προβολές ενημερωτικές και συζητήσεις


    https://osr55.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή