Τοποθέτηση του WAKEUPCyprus στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -Quotes

...life is 10% what happens to you and 90% how you react to it!...

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ:Η αλήθεια για τη μνημονιακή σύμβαση

Με την παρούσα επιστολή φωτίζουμε τις πτυχές της δανειακής σύμβασης που σκοπίμως αφήνονται στο σκοτάδι παραπλανώντας τους Κύπριους πολίτες. Θεωρούμε χρέος μας να επιστήσουμε την προσοχή όλων όσοι έχουν την ευθύνη αλλά και όλων όσοι θα επωμιστούν τις συνέπειές της. Θεωρούμε εξαρχής δεδομένη την απομείωση (κούρεμα) του κυπριακού χρέους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΖΥΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΤΟ ΜΙΣΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ.


1.ΤΑΜΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ: Με το 1ο κούρεμα που θα επέλθει στο χρέος μας θα επηρεαστούν τόσο οι εξωτερικοί όσο και οι εσωτερικοί δανειστές της Κυπριακής Δημοκρατίας, με το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων να είναι ο κύριος εσωτερικός δανειστής. Συνεπώς οι Κύπριοι εργαζόμενοι θα απολέσουν τις συντάξεις για τις οποίες συνεισέφεραν για 30-40 χρόνια. Συζητείται μάλιστα και η πλήρης διαγραφή των οφειλών του κράτους προς το ΤΚΑ, εφόσον το Δ.Ν.Τ. πιέζει έτσι ώστε να διαγραφεί το εν λόγω χρέος, ενέργεια που οδηγεί σε τεράστιο εκλημα. Δη, αν αναλογιστεί κανείς ότι γίνεται θυσία για τις τράπεζες!  Υπενθυμίζουμε ότι το κράτος οφείλει στο ταμείο 7 δισεκατομμύρια ευρώ και η διαγραφή του χρέους θα σημάνει άμεσα την καταστροφή του Ταμείου! Με απλά μαθηματικά εύκολα κάποιος αντιλαμβάνεται το μέγεθος της καταστροφής που θα επέλθει στις τσέπες των Κυπρίων.
Οι υποψήφιοι Πρόεδροι Αναστασιάδης, Λιλλήκας και Μαλάς οφείλουν να πάρουν θέση. Οι δημοσιογράφοι θα έπρεπε ήδη να τους αναγκάσουν να τοποθετηθούν στο ορατό πλέον ενδεχόμενο πλήρους διάλυσης του ΤΚΑ και αποστέρησης από τους δικαιούχους των συντάξεών τους. Για το θέμα αυτό οφείλουν να τοποθετηθούν ΔΗΜΟΣΙΑ και όλοι οι βουλευτές, αρχηγοί κομμάτων, αλλά και η κυβέρνηση που στέλλει αυτές τις προτάσεις στη Βουλή. ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑ ΜΙΛΑΜΕ, εννοούμε ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΥΠΡΙΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ.
           
2.ΗΜΙΚΡΑΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ: Η πρώτη απομείωση θα έχει ως αποτέλεσμα και το αντίστοιχο ποσοστό ζημίας σε όλους τους ημικρατικούς οργανισμούς που έχουν δανείσει στο κράτος. Αυτό αυτόματα θα σημάνει ιδιωτικοποίηση τους σε εξευτελιστική τιμή, δηλαδή ξεπούλημα των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών σε τιμή ευκαιρίας προς τους δανειστές μας.
           
3.ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ και ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΣ ΣΤΕΓΗΣ: Με το 1ο κούρεμα που θα επέλθει, τα Συνεργατικά Πιστωτικά Ιδρύματα (ΣΠΙ) θα αναγκαστούν να απορροφήσουν μεγάλες ζημίες. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι αυτά θα υπάγονται πλέον στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και συνεπώς σε κανονισμούς και δείκτες που αυτή θα αποφασίζει, αυτό σημαίνει ουσιαστικά κλείσιμο των περισσότερων ενώ όσα παραμείνουν θα μετατραπούν σε τράπεζες! Αυτές τις νέες τράπεζες θα πρέπει να τις ανακεφαλαιοποιήσουμε ή να τις κλείσουμε. Αν τις κλείσουμε, αυτό θα έχει ως συνέπεια να χάσουν τις ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ τους αυτοί που έχουν σήμερα λεφτά στα ΣΠΙ. Αν τις ανακεφαλαιοποιήσουμε αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά θα ξαναπληρώσουμε τις καταθέσεις μας εφόσον το κράτος θα καταχρεωθεί πάλι γι' αυτό, και ένα νέο μνημόνιο θα είναι αναπόφευκτο.  Με τον ένα τρόπο ή τον άλλο, θα διπλοπληρώσουμε τις καταθέσεις μας. Με άπλα λόγια θα τις χάσουμε. Σημειώνεται ότι ο Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης δεν θα είναι πλέον οργανισμός ή συνεργατικό. Θα είναι τράπεζα με ό,τι αυτό σημαίνει για τα δάνεια όλων των επηρεαζομένων, τα επιτόκια που θα πληρώνουν – τα οποία θα είναι πλέον τραπεζικά επιτόκια- αλλά και τους τρόπους αποπληρωμής. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι στο μνημόνιο αναφέρεται ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι κύριος στόχος του λεγόμενου 'Banking Reform' είναι να στοχεύσει ('tackle') τα προβληματικά δάνεια. Λάβετε υπόψη ότι τα προβληματικά δάνεια που έχουν εξασφαλίσεις σε ακίνητα θα πολλαπλασιαστούν κυρίως εξαιτίας αυτής της αλλαγής και άλλων προφανών λόγων που δεν είναι της παρούσης. Ο κλάδος των ακινήτων θα καταρρεύσει παντελώς. Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες σπίτια θα κατασχεθούν από τις τράπεζες ή πρώην συνεργατικά και φυσικά από τον Οργανισμό Χρηματοδοτήσεως Στέγης, που θα υποχρεούται σε συμμόρφωση με την τρόικα!

Σας καλούμε να υπολογίσετε τις διαφορές που υπάρχουν σήμερα στα επιτόκια και άλλες χρεώσεις μεταξύ συνεργατικών και τραπεζών. Υπολογίστε τη διάφορα για 20-30 χρόνια και εύκολα θα καταλάβετε ότι η ιδιοκατοίκηση και η ακίνητη περιουσία θα είναι προνόμιο μόνο των πλουσίων. Σε αυτή την εξίσωση με τις κατασχέσεις υπολογίστε και τα ακόλουθα 5 σημεία:

1.      Οι Τράπεζες θα έχουν το δικαίωμα, την υποχρέωση άλλα και την πρακτική δυνατότητα εκποίησης της περιουσίας και των σπιτιών όλων μας ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 18 ΜΗΝΩΝ αν κάποιος δεν πληρώσει τη δόση του για 90 μέρες!!! (Κυπριακό μνημόνιο σελίδα 3, παράγραφος. 1.11, 1.12). Όταν αρχίσουν να βγαίνουν σπίτια στο σφυρί, εκεί ακριβώς θα καταρρεύσει και ο τομέας των ακινήτων, εφόσον δεν θα υπάρχουν αγοραστές.
2.      Η Ανεργία θα ανέλθει σε πρωτόγνωρα επίπεδα
3.      Οι συντάξεις θα εξαφανιστούν ή θα είναι πλέον ένα μικρό ποσοστό από αυτό που όλοι πιστεύουν ότι θα πάρουν σήμερα
4.      Όλοι οι μισθοί θα μειωθούν πάρα πολύ (υπολογίστε άπλα τι χάνουν τώρα οι κυβερνητικοί και σκεφτείτε τι πρόκειται να πάθουν όταν θα ακολουθήσουν και άλλα μνημόνια)
5.      Θα υπάρχει Φόρος ακίνητης περιουσίας.

ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΛΗΣΤΕΨΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΩΝ και ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ «ΕΓΚΡΙΤΩΝ» ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ.

Παραπέμπουμε όσους σπεύσουν να μας διαψεύσουν στο ίδιο ακριβώς σενάριο που έλαβε χώρα στην Ιρλανδία με το NATIONWIDE BUILDING SOCIETY (αντίστοιχο του δικού μας Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης) που σήμερα  δεν υπάρχει, εξαιτίας του Ιρλανδικού μνημονίου. Απλή σύγκριση του Ιρλανδικού μνημονίου (Ιρλανδικό μνημόνιο, σελίδα 22, Financial Sector Reforms), με το Κυπριακό οδηγεί σε σχεδόν ταύτισή.  τους με στόχο και των δύο την διάλυση του Συνεργατισμού και τη μετακύλιση των ζημιών από τις τράπεζες σε αυτά (δηλαδή στις καταθέσεις μας). Σας ζητούμε να συγκρίνετε αυτές τις παραγράφους με το Κυπριακό μνημόνιο (Κυπριακό μνημόνιο σελίδα 1, Financial Sector Reform) και να κατανοήστε τις ομοιότητες. Μετά αναζητήστε στο διαδίκτυο πώς δημιουργήθηκε το «IRISH BANK Resolution Corporation» και τι είναι αυτό! Οι ομοιότητες είναι ξεκάθαρες, όσο και σε τι αυτές αποσκοπούν. Στο διαδίκτυο υπάρχουν αναλύσεις όπως αυτή του UCD School of Economics - University College Dublin η οποία μπορεί να αποβεί χρήσιμο εργαλείο για να αντιληφθεί κανείς σε ποια κατάσταση θα περιέλθουμε όσον αφορά στο τομέα του Συνεργατισμού και των ΑΚΙΝΗΤΩΝ.
           
4.ΙΔΙΩΤΕΣ: Οι ιδιώτες πιστωτές του δημοσίου θα απορροφήσουν τη ζημιά αναλογικά του κουρέματος και για το υπόλοιπο, που το δημόσιο θα συνεχίσει να τους οφείλει, θα πάρουν ΟΜΟΛΟΓΑ, δηλαδή 'ΑΕΡΑ', διότι αυτά δε θα έχουν καμιά άξια για πάρα πολλά χρονιά σ’ ένα καταχρεωμένο κράτος. Αυτή η εξέλιξη θα κλείσει πολλές εταιρείες, πιθανότατα και μεγάλες του κατασκευαστικού τομέα. Έτσι θα καταστρέψουμε και τη δυνατότητα της κυπριακής οικονομίας να ανασάνει αναπτυξιακά κτίζοντας δρόμους, νοσοκομεία κτλ.


ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΕΛΛΙΠΗ και ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ και ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

1.      Δυσκολευόμαστε να βρούμε στο διαδίκτυο το μνημόνιο. Το επισυναπτόμενο ''TERMS OF REFERENCE'' δεν το έχουμε εντοπίσει ακόμη. Αυτό κύριοι θα έπρεπε να διανέμεται στους δρόμους και όχι να γράφει επάνω ''Contains sensitive information, not for further distribution''. Τι ακριβώς έχετε να κρύψετε και γιατί; Αυτοί οι νόμοι που ψηφίζονται γιατί δεν πρέπει να είναι γνωστοί στο κοινό και γιατί αποτελούν μυστικό;
2.      Υπογράφουμε και ψηφίζουμε κάτι το οποίο ουσιαστικά και κυριολεκτικά θα αντικαταστήσει το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σύμβαση με την υπογραφή της πλευράς μας η οποία θα επιφέρει μόνιμες, τεράστιες και τρομακτικές συνέπειες στον τόπο και το λαό χωρίς δυστυχώς να έχει γίνει καμιά ουσιαστική ανάλυση του περιεχόμενου του μνημονίου, για να είναι ξεκάθαρες στους πολίτες αλλά και στους βουλευτές. Εφόσον οι ''έγκριτοι'' οικονομολόγοι αθροίζουν τους αριθμούς τόσο εύκολα, ας τα παρουσιάσουν και στον κόσμο.
3.      Ολα τα ΜΜΕ θα έπρεπε να έχουν καθημερινά παρουσιάσεις και επιστημονικές αναλύσεις για το τι θα υπογράψουμε. Tίποτα επί της ουσίας δεν είδαμε.
4.      Παίρνουμε τη σημαντικότερη απόφαση για το βιοτικό επίπεδο που θα προκύψει στη χώρα μας για πάντα εν μέσω ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ. Πιστεύετε ότι ο Κύπριος πολίτης ο οποίος διακατέχεται από κομματικό φανατισμό και σήμερα βομβαρδίζεται από προεκλογικά συνθήματα, τηλεφωνήματα, κομματικές νεολαίες πανεπιστημίων, κολεγίων, κομμάτων, οργανώσεων, ποδοσφαίρου, υποσχέσεις από πολίτικους, ανεργία και τόσα άλλα είναι έτοιμος να πάρει τέτοια απόφαση; Είναι τυχαίο που σε προεκλογική περίοδο πάρθηκαν τέτοιες αποφάσεις στην Ελλάδα,  Ιρλανδία και άλλου;
5.      Καλούμαστε να πάρουμε μια τέτοια σημαντική απόφαση με το πιστόλι στον κρόταφο και το μόνο που ακούμε από τα ΜΜΕ ως φόβητρο είναι η λέξεις ''ΠΤΩΧΕΥΣΗ" και ''ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ".
Δεν έχουμε δει καμιά ποιοτική ανάλυση για τα μνημόνια της Ιρλανδίας ή της Ελλάδας ούτε κάποιο 1.      ποιοτικό ντοκιμαντέρ που να αναλύει αυτά τα παραδείγματα. Η βλακεία δε που ακούμε όποτε κάποιος ανοίξει το στόμα του να ρωτήσει είναι η εξής: ''Η Ελλάδα και η Ιρλανδία είναι διαφορετικές Οικονομίες''. Αυτό γίνεται εσκεμμένα και καταδεικνύει την αδυναμία απάντησης, αλλά και παραπληροφόρησης. Όχι μόνο οι Οικονομίες, αλλά και τα Συντάγματα και οι Νομοί όλων των άλλων χώρων είναι διαφορετικά. ΣΗΜΑΣΙΑ έχει το περιεχόμενο του μνημονίου που υπέγραψαν και τι αποτελέσματα/συνέπειες επιφέρει στην κάθε οικονομία και κοινωνία και όχι η οικονομία, αυτή καθ' αυτή. Καμιά απολύτως σημασία δεν έχει η διαφορετικότητα των χώρων και των οικονομιών τους. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι είμαστε συναρτημένοι με την Ελληνική οικονομία. Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που καταλήξαμε εδώ!(τι λένε οι ''έγκριτοι'' για το θέμα αυτό;)
2.      Πολίτικοι που άλλοτε ήταν στην πρώτη γραμμή των κομμάτων τους, όταν είχαμε προεκλογικό αγώνα και όχι μόνο, έχουν σήμερα εξαφανιστεί διότι θέλουν ''να έχουν τη φωλιά τους καθαρή'', εφόσον γνωρίζουν τι θα επέλθει. Ποιοι είναι αυτοί; Ψάξτε και βρείτε ποια πρωτοκλασάτα στελέχη κομμάτων κρύβονται δύο μήνες πριν τις εκλογές, ενώ θα έπρεπε λογικά να είναι στην πρώτη γραμμή. Ξετρυπώστε τους άμεσα.
3.      Δεν έχουμε ακούσει ΚΑΜΙΑ ανάλυση για το τι είδους σχέση έχει το μνημόνιο με το ''ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑ'' αλλά και με τη ''ΣΥΝΘΗΚΗ της ΛΙΣΣΑΒΟΝΑΣ''. Θα έπρεπε να γνωρίζει ο κόσμος ότι με αυτό που γίνεται σήμερα υλοποιείται ουσιαστικά η Συνθήκη της Λισσαβόνας, αλλά και στο τι αποσκοπεί τελικά αυτή η συνθήκη. (Επισυναπτόμενο 1, Επεξηγηματικό σημείωμα Συνθήκης της Λισσαβόνας).

Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω συμπεραίνουμε πως κανένας υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν έχει εκφράσει ξεκάθαρα τις απόψεις του για το περιεχόμενο του μνημονίου γι’ αυτό θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη να απαντήσετε τα πιο κάτω ερωτήματα:

Πρώτη ερώτηση: Κύριοι Αναστασιάδη, Λιλλήκα και Μαλά είστε έτοιμοι να κάνετε συζήτηση για να μας  αναλύσετε τη συνθήκη της Λισσαβόνας και να απαντήσετε στα ερωτήματά μας;

Υποψήφιοι για την Προεδρία της Δημοκρατίας δηλώνουν ότι “Θα προσπαθήσω να μην  έρθουν άλλα μνημόνια'',  ενώ την ίδια ώρα γνωρίζουν ότι όχι μόνο θα έρθουν πολλά άλλα μνημόνια, άλλα και ότι δε θα έχουμε καν τη δυνατότητα να τα διαπραγματευτούμε (είναι ξεκάθαρο στο Κυπριακό μνημόνιο και το έχει παραδεχτεί τηλεοπτικά ο πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών κ. Νικόλας Παπαδόπουλος στις 12/12/2012 στο κανάλι Σίγμα).

Δεύτερη ερώτηση: Πιστεύετε ότι ο Κύπριος πολίτης είναι ενημερωμένος; Είστε διατεθειμένοι κύριοι Αναστασιάδη, Λιλλήκα, Μαλά να παραστείτε σε εκπομπές και σοβαρές αναλύσεις για το μνημόνιο εκτός από τα χιλιοειπωμένα ζητήματα για τα οποία σας έχουν δασκαλέψει οι επικοινωνιολόγοι; Παρακαλώ τοποθετηθείτε Δημόσια.

Αντισυνταγματικότητα και νομιμότητα του Μνημονίου
(Εφιστούμε την προσοχή στον Γενικό Εισαγγελέα κ. Πέτρο Κληρίδη):

1.      Η παραχώρηση οποιασδήποτε κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και οποιουδήποτε περιουσιακού της στοιχείου είναι άνομη και αντισυνταγματική πράξη. Στην παράγραφο 3.6 του μνημονίου υπάρχει ξεκάθαρη αναφορά για τους ημικρατικούς αλλά και ΟΛΟΚΛΗΡΗ την ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ! (..other state owned assets..).
2.      Εσκεμμένα προωθείται εργολαβικά, μέσω του χρηματοπιστωτικού συστήματος η ιδιωτικοποίηση σε εξευτελιστική τιμή της κρατικής περιουσίας.
3.      Το μνημόνιο αναφέρει ρητά ότι τα επόμενα μνημόνια δεν θα είναι διαπραγματεύσιμα και η Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει να τα δεχτεί ως έχουν.  Αυτό από μόνο του αποτελεί παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας.
4.      Η προώθηση οποιωνδήποτε προσωπικών δεδομένων οποιουδήποτε πολίτη είτε σε τράπεζες, είτε σε τρίτες χώρες, είτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είτε σε κεντρικό αρχείο απαγορεύεται από το νόμο προστασίας προσωπικών δεδομένων
5.      Εσκεμμένα προωθείται η διάλυση των Συνεργατικών τα οποία αποτελούν ιδιωτική πρωτοβουλία άλλα και περιουσία.
6.      Εσκεμμένα προωθείται η κατάσχεση και εκποίηση ιδιωτικής περιουσίας από τις τράπεζες μέσω του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
7.      Εσκεμμένα αποκρύπτονται πληροφορίες που αφορούν άμεσα τους πολίτες και άρα υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα στην ελεύθερη ενημέρωση.
8.      Εσκεμμένα προωθείται ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ με απώτερο στόχο την κατάληψη των εξουσιών και των θεσμικών οργάνων της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως καθορίζονται από το Σύνταγμα..
9.      Παραβιάζεται η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα δικαιώματα του ανθρώπου αλλά και πολλά άλλα ανθρώπινα δικαιώματα.
10.   Οι βουλευτές ψηφίζουν σχεδόν όλοι τα νομοσχέδια του μνημονίου. Το σύνταγμα μας προβλέπει 75% ειδική πλειοψηφία για να γίνουν αλλαγές στο σύνταγμα, άρα πιθανολογούμε ότι συνταγματικά οι αλλαγές θα ήταν υπό άλλες περιστάσεις έγκυρες. Το γεγονός όμως είναι  ότι αυτές οι αλλαγές γίνονται με δόλιο τρόπο εφόσον κανείς σχεδόν στην Κύπρο δεν γνωρίζει σε τι ουσιαστικά αποσκοπούν, αλλά ούτε υπάρχει καν βασική ενημέρωση – Υπενθυμίζουμε ότι το μνημόνιο έχει γραμμένο στην 1η σελίδα  σαν πρώτη φράση το εξής:''Contains sensitive information. Not for further distribution''. ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΕΙΤΕ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (φτάνει μετά από αυτούς να βάλουν και μια υπογραφή 1-2 άτομα σε μια Σύμβαση που δεν είδε κανείς). Η μαζική πλειοψηφία των πολιτών δεν γνωρίζει τίποτα και μετατρέπεται με αυτόν τον τρόπο θύμα μιας τεράστιας απάτης, αν τελικά το Σύνταγμα μας θα υπερκεράζεται από την Δανειακή Σύμβαση παραχωρώντας οποιαδήποτε κυριαρχία και περιουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτό ίσως να αποτελεί και εσχάτη προδοσία αν γίνει (που το απευχόμαστε).
11.   Η ασυλία όλων των βουλευτών ή του Πρόεδρου ή οποιουδήποτε άλλου προσώπου προβλέπεται και καθορίζεται από το Σύνταγμα. Η προσπάθεια κατάργησης του Συντάγματος είναι λόγος για άμεση άρση αυτής της ασυλίας.
12.   Κάποιες τράπεζες έχουν ληστέψει 60.000 ανθρώπους και έφεραν την χώρα στο χείλος της απόλυτης καταστροφής. Ο κεντρικός τραπεζίτης ήταν υπεύθυνος γι αυτούς. Προβλέπουμε ότι αν δεν διωχθούν οι υπεύθυνοι και μείνουν έξω από τη φυλακή ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ να το κάνουν εις βάρος της χώρας και των πολιτών. Σε άλλες χώρες όπως Ισλανδία και Ουγγαρία έχουν διωχθεί. Θα είναι και ατομική η ευθύνη του Γενικού Εισαγγελέα εάν δεν προστατέψει το κράτος και τους πολίτες του.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ κ. Πέτρος Κληρίδης είναι υποχρεωμένος να παρέμβει αυτόβουλα και να προστατεύσει το ΣΥΝΤΑΓΜΑ και τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και να εκφέρει άποψη για ενδεχόμενη αντισυνταγματικότητα των νόμων που απορρέουν από το μνημόνιο και την επερχόμενη Δανειακή Σύμβαση. Αναμένουμε τοποθέτηση από τον Γενικό Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας (σε περίπτωση που ο Γενικός Εισαγγελέας αρνηθεί να τοποθετηθεί ή/και υποστηρίζει όλα τα πιο πάνω, τότε και αυτό είναι αδίκημα. Ο Γενικός Εισαγγελέας οφείλει να προστατεύει το ΣΥΝΤΑΓΜΑ και τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας).

Οποιαδήποτε αντισυνταγματική απόφαση είτε της Βουλής είτε της Κυβέρνησης ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΕΙ τους Κύπριους πολίτες ούτε την Κυπριακή Δημοκρατία, ούτε όποιον προσυπογράψει αυτή την επιστολή. Θα είναι προσωπική η ευθύνη οποιουδήποτε ψηφίζει τέτοιους νόμους.

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ:

·        Αν συγκρίνετε τις προβλέψεις που έγιναν από το Δ.Ν.Τ. βάσει του 1ου  μνημονίου σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με τα πραγματικά αποτελέσματα; Έχετε κάνει αυτή τη σύγκριση;
·        Σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες που υιοθέτησαν τη λογική του μνημονίου τα αποτελέσματα ήταν ίδια ή πανομοιότυπα και καταστροφικά;
·        Είναι γελοίο να ισχυρίζεται κάποιος ότι μέσω της λογικής του μνημονίου θα σώσουμε την οικονομία. Κάποιοι που θα τρέξουν να μας διαψεύσουν, τους καλούμε να μας παρουσιάσουν όλους τους αριθμούς. Γιατί και πώς, ''έγκριτοι οικονομολόγοι'' στηρίζουν σενάρια και κάνουν προβλέψεις, χωρίς να γνωρίζουν πόσο και πόσες φορές θα γίνει απομείωση χρέους στην Ελλάδα, αλλά ούτε πώς θα είναι τα επόμενα μνημόνια; Αυτό που πρόκειται να μας ξαναπούν τώρα είναι πως 'η Ελλάδα είναι διαφορετική οικονομία'. Κάποιοι προφανώς θεωρούν ότι τρώμε κουτόχορτο. (Επισυναπτόμενο 2 – Επεξηγηματικό σημείωμα οικονομικών)
·        Ακόμα και το Δ.Ν.Τ. παραδέχεται σήμερα ότι η Κύπρος δεν θα έχει τη δυνατότητα ούτε καν τους τόκους να αποπληρώνει για τα δάνεια και ψάχνει για κούρεμα πριν καν μπούμε στο μνημόνιο! Με απλά λόγια μας λέει ξεκάθαρα αυτό που λέγαμε από την αρχή, ότι αυτό το πλάνο δεν θα είναι βιώσιμο με κανένα τρόπο και κανένα σενάριο. Ευτυχώς που μας το είπε το ίδιο το Δ.Ν.Τ., διότι οι πολιτικοί μας, μαζί και ο υπουργός Οικονομικών, αλλά και οι 'έγκριτοι' προσπαθούσαν αν μας πείσουν για το αντίθετο! Ερώτηση προς όλους όσοι στήριζαν το αρχικό σενάριο: Οι λανθασμένες αρχικές εκτιμήσεις σας ήταν λόγω ανικανότητας ή ήταν εσκεμμένες;
·        Δειλά δειλά άρχισαν μερικοί να παραδέχονται το αυτονόητο, ότι δηλαδή θα έρθουν πολλά μνημόνια. Έχουν αρχίσει μάλιστα να συζητούν και το κούρεμα. Γιατί κύριοι δεν κάνουμε κούρεμα σήμερα επιδιώκοντας ρεαλιστικά να φέρουμε το χρέος σε διαχειρίσιμα επίπεδα και συζητούμε κούρεμα αύριο, με μεγαλύτερο κόστος για εσωτερικούς και εξωτερικούς δανειστές για να έχουμε πάλι ΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΟ χρέος; Αυτοί που μας απειλούν να μας δανείσουν γιατί θέλουν να χάσουν περισσότερα; (Επισυναπτόμενο 2 – Επεξηγηματικό σημείωμα οικονομικών)
·        Παραπλανά εσκεμμένα οποίος ισχυρίζεται ότι θα προσπαθήσει να μην έρθει καινούριο μνημόνιο, διπλωματικά μάλιστα, έτσι ώστε να μη φαίνεται ότι στην ουσία ψεύδεται. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι και η κουτσή Μαρία άρχισε να καταλαβαίνει ότι θα έρθει μια παρέα μνημονίων (βλέπε Κυπριακό μνημόνιο και δηλώσεις πρόεδρου της επιτροπής οικονομικών στις 12/12/2012 στο κανάλι Σιγμα). Προσωπικά έχουμε ακούσει υποψήφιους αλλά και υπουργούς, είτε να δηλώνουν ότι θα προσπαθήσουν να μην έρθουν άλλα μνημόνια ή ότι ΔΕΝ θα έρθουν άλλα μνημόνια. Ποιοι είναι αυτοί;
·        Αρχικά συζητούσαμε αν βγαίνουν η δεν βγαίνουν οι αριθμοί και η οικονομία με το 1ο μνημόνιο. Μετά, όταν αντιλήφθηκαν όλοι ότι θα έρθουν πολλά μνημόνια πάλι αρχίσαμε να  συζητάμε αν θα βγουν οι αριθμοί και με τα καινούρια μνημόνια. Τώρα συζητάμε ότι θα κάνουμε κούρεμα (που ήταν εξ αρχής αυτονόητο). Αν λάβουμε υπόψη ότι κανείς δεν γνωρίζει τη ζημιά από τα επόμενα κουρέματα της Ελλάδας αλλά ούτε και το τι θα περιλαμβάνουν τα επόμενα μνημόνια, θα πρέπει να διερωτηθούμε και να ρωτήσουμε τους 'έγκριτους' και άλλους το εξής: '' Τελικά πόσο εύκολα έβγαιναν οι αριθμοί με το 1ο μνημόνιο; Αν προσπαθείτε να μας πείσετε ότι με οποιοδήποτε σενάριο και αριθμούς θα «βγούμε από μέσα» μιλάμε για αστειότητες. (Επισυναπτόμενο 2 – Επεξηγηματικό σημείωμα οικονομικών)
·        Πρέπει να κομματιάσουμε το καρκίνωμα που λέγεται Marfin και Τράπεζα Κύπρου αλλιώς το καρκίνωμα θα προχωρά συνεχώς και θα μας εξοντώσει ολόκληρους. Είναι αστειότητα να πάθουμε όσα θα πάθουμε για να τις ανακεφαλαιοποιήσουμε από τη στιγμή που αναμένεται νέο κούρεμα του Ελληνικού Χρέους και άρα… φτου και από την αρχή.
·        Μερικοί βουλευτές, υπουργοί, κεντρικοί τραπεζίτες και ''ΕΓΚΡΙΤΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ'' γνωρίζουν τα πάντα και λεπτομερώς μάλιστα.
·        Και στην Ιρλανδία, Ελλάδα άλλα και σ’ άλλες χώρες οι ''έγκριτοι οικονομολόγοι'' τα ίδια έλεγαν.
·        Οι  ίδιοι οικονομολόγοι πολλές φορές δίνουν τις ίδιες ακριβώς εκτιμήσεις ενώ τα ίδια που εισηγήθηκαν αλλού απέτυχαν.
·        Κάποιους ξεχείλισαν οι τσέπες και τρέχουν από τα ποδάρια τους.
·        Οι σοβαρές οικονομικές αναλύσεις προβλέπουν τη μεγάλη πιθανότητα ΜΟΝΙΜΗΣ ΥΦΕΣΗΣ για τις Ευρωπαϊκές χώρες που υιοθέτησαν το μνημόνιο.
·        Αυτές οι χώρες θα ήταν σε πολύ καλύτερη μοίρα και κυρίως με πολύ καλύτερη ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ εάν δεν υιοθετούσαν το μνημόνιο.

Περαιτέρω:
·        Γνωρίζετε τι είναι η Συνθήκη της Λισσαβόνας ή Μεταρρυθμιστική Συνθήκη και σε τι αποσκοπεί; Αυτοί που γνωρίζουν επιμένουν ακόμα ότι μέσω αυτής της στρατηγικής-λογικής του μνημονίου και της Δανειακής Σύμβασης ΔΕΝ επιχειρείται η παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας (Επισυναπτόμενο 1, Επεξηγηματικό σημείωμα Συνθήκης της Λισσαβόνας).
·        Γνωρίζετε ότι οποία μορφή και να πάρει το σχέδιο ΚΑΤΟΧΗΣ που εργολαβικά προωθείται, είτε μέσω ΔΝΤ είτε μέσω ΕΚΤ είτε με εσκεμμένη πρόκληση πανικού και τρομοκρατίας, θα το καταλάβουμε εύκολα;
·        Γνωρίζετε ότι είναι ηλιθιότητα εκ μέρους κάποιων και εγκληματική αμέλεια να ψηφίζουν νομούς που ιδέα δεν έχουν σε τι αποσκοπούν και που απορρέουν από ένα συμβόλαιο πολλών δισεκατομμυρίων, που ΔΕΝ ΕΙΔΑΤΕ και ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ το τελικό κείμενο στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας;
·        Γνωρίζετε ότι κάποιοι γνωρίζουν τα πάντα για το τι γίνεται και για ποιο λόγο;
·        Γνωρίζετε ότι η παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και του εθνικού πλούτου με οποιονδήποτε τρόπο αποτελεί πράξη υποτέλειας άλλα και εθνικής προδοσίας;
·        Γνωρίζετε ότι κάποιοι έδωσαν τη ζωή τους για να μην είμαστε εμείς σήμερα υποτελείς στους Άγγλους; Κατανοείτε ότι αυτό που γίνεται σήμερα είναι ο ορισμός της υποτέλειας και υποταγής;
·        Γνωρίζετε ότι κάποιοι πολιτικοί μας έχουν ζαλίσει με το μέγεθος της διεκδικητικότητάς τους και τις Ευρωπαϊκές διασυνδέσεις τους αλλά το μόνο που κάνουν είναι να υποκλίνονται ευλαβικά στους ξένους και την τρόικα;
·        Γνωρίζετε ότι τα λεφτά που υποτίθεται ότι θα εισρεύσουν στην Οικονομία μέσω των τραπεζών, θα καταλήξουν σε καταθέσεις και οι περισσότεροι από αυτούς που θα τα πάρουν άπλα θα κερδίζουν τη διάφορα επιτοκίου; Μελετήσατε τι έγινε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο στην Ελλάδα, ή μήπως πιστεύετε ότι οι τράπεζες θα τα δανείσουν σε αυτούς που τα έχουν πραγματική ανάγκη; Ούτε τις τράπεζες μπορείτε να αναγκάσετε να τα δανείσουν στους ασθενέστερους, ούτε το τραπεζικό απόρρητο μπορείτε να άρετε, έτσι ώστε να ξέρετε τι γίνετε, ούτε πρακτικός και ουσιαστικός τρόπος παρακολούθησης και εκτίμησης για το που πήγαν τα λεφτά θα υπάρχει. Γνωρίζετε ότι αυτό είναι το μόνο μέτρο που υπάρχει στο μνημόνιο για την τάχατες ''Ανάπτυξη" και το μόνο αποτέλεσμα που θα επιφέρει είναι να μεγαλώσει την ταξική και οικονομική διάφορα στην κοινωνία, εφόσον θα πληρώνουν όλοι για να κερδίζουν οι πλούσιοι;
·        Γνωρίζετε ότι οι τράπεζες που θέλετε να ανακεφαλαιοποιήσετε έχουν ήδη ρημάξει τις οικονομίες μιας ζωής 60.000 ανθρώπων; Κατανοείτε ότι ζητάτε από αυτούς τους ανθρώπους να συνεχίσουν να πληρώνουν τις τράπεζες μέσω φόρων και αποκοπών;
·        Γνωρίζετε ότι αυτά που υπογράφουμε δεν έχουν καμιά διάφορα από παραχώρηση της χωράς και συνθηκολόγηση άνευ όρων σε περίπτωση πόλεμου και κατοχής.
·        Έχετε μελετήσει τι σημαίνει στάση πληρωμών και πώς ένα κράτος προστατεύεται διεθνώς σε αυτές τις περιπτώσεις;
·        Έχετε κάνει κάποιους μαθηματικούς υπολογισμούς για το πού και σε ποια κατάσταση θα βρίσκετε η χωρά σε 5, 10, 15 χρονιά από σήμερα με το σενάριο της άμεσης στάσης πληρωμών;
·        Γνωρίζετε ότι το επόμενο βήμα στην Ευρώπη θα είναι η "ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ" και εμείς δε θα έχουμε δικαίωμα αρνησικυρίας (βέτο) αν υπογράψουμε την Δανειακή σύμβαση ή το μνημόνιο;
·        Γνωρίζετε ότι ο κόσμος είναι διατεθειμένος να κάνει πολλές και μεγάλες θυσίες για να αποφύγει την οικονομική κατοχή; Σκληρά οικονομικά μετρά που χθες θα θεωρούνταν αδιανόητα, μπορούν να προωθηθούν χωρίς σημαντικές αναταράξεις και με ρεαλιστικό πλάνο ανάκαμψης και επανακτίσιμο της οικονομίας, σε διαφορετικές μάλιστα βάσεις, πιο υγιείς από αυτές που είχαμε μέχρι σήμερα.
·        Γνωρίζετε ότι οι κόρες και εγγόνες κάποιων από εμάς θα δουλεύουν στα "Sauna Clubs" της Γερμανίας ''εξυπηρετώντας'' γερμανούς, για να στέλνουν κομπόδεμα στο σπίτι τους; Ακριβώς το ίδιο γίνεται τώρα με τις Ελληνίδες εξαιτίας ίδιων και πανομοιότυπων νόμων και αποφάσεων με αυτές που εσείς εγκρίνετε σήμερα.
·        Γνωρίζετε ότι παίρνετε τη σύνταξη από τους ηλικιωμένους και θα τους υποχρεώνετε να πληρώνουν το νοσοκομείο με λεφτά που δεν έχουν; Δηλαδή τους εξοντώνετε!
·        Γνωρίζετε πόσες αυτοκτονίες θα έχουμε από πατεράδες και συζύγους που θα χάσουν συντάξεις, σπίτια και δεν θα μπορούν να αντεπεξέλθουν; Κατανοείτε ότι ο λόγος των αυτοκτονιών θα είναι η απελπισία και η απέλπιδα προσπάθεια να διαγράψουν τα χρέη που εσείς τους φορτώνετε, για να σώσουν το σπίτι τους και την οικογένειά τους; Όσοι κρατάτε στα χέρια σας αυτή την επιστολή σημειώστε αυτήν την επισήμανση διότι για κάθε αυτοκτονία  εμείς θα σας το υπενθυμίζουμε και σας καθιστούμε από σήμερα ηθικούς αυτουργούς.
·        Γνωρίζετε ότι είναι αστείο να μας λέτε ότι δεν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τώρα το φυσικό αέριο... και ύπουλα να διοχετεύετε ότι θα το χρησιμοποιήσουμε για να βγούμε από το χάος και τον κυκεώνα που μας βάζετε;
·        Γνωρίζετε ότι με αυτά που ψηφίζετε και υπογράφετε δε θα έχουμε κανένα απολύτως όπλο στα χεριά μας για το Κυπριακό; Καταρχήν δε θα έχουμε λόγο στο Κυπριακό και αυτό θα λυθεί σίγουρα στην επιτροπή αποζημιώσεων του κατοχικού καθεστώτος. Θα είναι παντελώς μάταιες οι εκκλήσεις σε πρόσφυγες να σταματήσουν, και αυτό θα σημάνει και το τέλος του προβλήματος. Επίσης στην κατάσταση που θα περιέλθει το κράτος και ο λαός του, κανείς δε θα ενδιαφέρεται πλέον γι’ αυτό. Κάποιοι μάλιστα που δεν θα μπορούν να αντεπεξέλθουν ίσως και να μετακινηθούν στα κατεχόμενα για να επιβιώσουν, εφόσον το κόστος ζωής θα είναι πολύ χαμηλότερο. Πιστεύετε ότι ένα κράτος χωρίς κυριαρχία και λόγο στα απλά εσωτερικά του ζητήματα θα έχει λόγο στο Κυπριακό πρόβλημα; ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΑΝ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ και αυτό δεν είναι θεωρία. Είναι πραγματικότητα.
·        Γνωρίζετε πόσοι όροι και δεσμεύσεις του μνημονίου είναι Αντισυνταγματικά;
·        Γνωρίζετε ότι με αυτό που προωθείτε για τον Οργανισμό Χρηματοδοτήσεως Στέγης και τα Συνεργατικά θα δώσετε το δικαίωμα στις τράπεζες να πάρουν την περιουσία ενός πολύ μεγάλου αριθμού Κυπρίων πολιτών μέσα σε μερικούς μήνες εν καιρώ τεράστιας ανεργίας, μειώσεων μισθών και συντάξεων, αλλά και παγκόσμιας πολύχρονης οικονομικής και όχι μόνο κρίσης;
·        Γνωρίζετε πόσοι Κύπριοι πολίτες δε θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τις δόσεις τους;
·        Γνωρίζετε ότι ο λόγος θα είναι τα λεφτά που χρεώθηκαν, για να τα πάρουν οι τράπεζες; Οι οποίες τώρα θα μας παίρνουν και τα σπίτια μας;
·        Γνωρίζετε ότι ο φόρος ακίνητης περιουσίας θα έχει ως αποτέλεσμα μέσα στα επόμενα 10-20 χρονιά, τη συγκέντρωση όλης της ακίνητης περιουσίας στα χεριά μερικών πλουσίων;
·        Γνωρίζετε ότι θα πληρώνουμε ενοίκιο για τα σπίτια που αγοράσαμε;
·        Γνωρίζετε ότι θα μας διώξετε από την χώρα μας; (τεράστιος αριθμός νέων ανθρώπων στην Ελλάδα έχουν ήδη φύγει ή προσπαθούν να φύγουν μόνιμα).
·        Γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει τιμωρία αντίστοιχη με το έγκλημα που διαπράττεται;
·        Είστε όλοι έτοιμοι να παραιτηθείτε της ασυλίας και του τραπεζικού απορρήτου;
·        Γνωρίζετε ότι εμείς σας καταλάβαμε γρήγορα, διότι μάθαμε από τα αδέρφια μας, που τύποι σαν και εσάς τους ρήμαξαν, τους κατέστρεψαν και τους οδήγησαν στην εξαθλίωση και κατοχή;
·        Γνωρίζετε ότι η τράπεζα που θα επιχειρήσει να βάλει χέρι στο σπίτι ή στο ακίνητο  Κυπρίου πολίτη θα έχει να αντιμετωπίσει μια ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ;
·        Γνωρίζετε ότι δεν θα υπάρχουν όρια εφόσον για πολλούς θα είναι θέμα επιβίωσης;


...και τέλος,

·        Γνωρίζετε ότι εδώ είναι ΚΥΠΡΟΣ και δεν υπάρχει 'μέγαρο μαξίμου' για κανέναν να κρυφτεί; Λογικά, τις εξηγήσεις γι’ αυτό που θα επέλθει και τις ευθύνες θα τις ζητήσει ο λαός στα καφέ, στα γραφεία και στους δρόμους.
·        Γνωρίζετε ότι ξεχάσατε, εσείς αλλά και η τρόικα, να υπολογίσετε το μέγεθος της Κύπρου; Κατανοείστε ότι πολύ σύντομα ο λαός θα μάθει και θα καταλάβει εύκολα τι κάνουν κάποιοι, πώς και γιατί;
·        Γνωρίζετε πως οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτή την επιστολή είναι η αδιαμφισβήτητη άποψη όλων των πολιτών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΜΕΤΑ την υιοθέτηση του Μνημονίου στις χώρες τους;
·        Γνωρίζετε πως θα συμπεριφερθεί ένας Κύπριος που έχασε τη σύνταξη που πλήρωνε 40 χρονιά και ότι αυτοί που θα χάσουν τη σύνταξή τους θα είναι  χιλιάδες; Γνωρίζετε τι θα κάνει αυτός ο Κύπριος, όταν καταλάβει ότι εκτός από τη σύνταξη που έχασε, θα χάσει και το σπίτι του και θα χρωστά ακόμη αρκετές δεκάδες χιλιάδες αυτός και το αγέννητο εγγόνι, εξαιτίας των αποφάσεών σας;
·        Γνωρίζετε ότι ακόμη και το ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ σενάριο στάσης πληρωμών σήμερα θα είναι πολύ καλύτερο σε 3 χρόνια άλλα και μακροχρόνια με την απλή λογική ότι τα παιδιά και τα εγγόνια μας ΔΕΝ θα χρωστάνε εξαιτίας μας;
·        Γνωρίζετε ότι καθόμαστε πάνω σε 1 τρισεκατομμυριοστό φυσικού αερίου και θα το δώσουμε για να πάρουμε 15 δις., δίνοντας την ίδια ώρα τα σπίτια και τις συντάξεις μας;
·        Γνωρίζετε ότι με αυτή την επιστολή που έχετε στα χεριά σας δε θα μπορείτε να ισχυρισθείτε ότι 'ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ';
·        Γνωρίζετε ότι είστε υπάλληλοί μας και εφόσον εμείς σας πληρώνουμε απαιτούμε σεβασμό;
·        Γνωρίζετε ότι κανένας δεν σας έχρισε θεούς;
·        Είστε έτοιμοι να παραχωρήσετε όλη την προσωπική σας περιουσία και αν όχι, γιατί υπογράφετε τέτοιους όρους εκ μέρους μας;
·        Γνωρίζετε ότι η μονή απόφαση που δικαιούστε να πάρετε καθορίζεται από το ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που κάποιοι προσπαθούν να καταργήσουν με χρηματοπιστωτικό πραξικόπημα;
·        Γνωρίζετε ότι  μελετήσαμε το 1974 και έχουμε διδαχτεί πολλά από τότε;
·        Γνωρίζετε ότι τότε το ''Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών'' ακουγόταν όπως ακούγεται σήμερα το ''Πακέτο Σωτηρίας'';

Ερώτηση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια: ''Πώς θα πληρώσουν τις δόσεις τους οι πολίτες που δεν θα έχουν δουλειά ή και σύνταξη έτσι ώστε να μην χάσουν τα σπίτια τους; Γιατί γίνετε αυτή η αλλαγή των ''90 ημερών'' στις τράπεζες αυτή την περίοδο; Κατανοείτε ότι συνταξιούχοι, οικογενειάρχες, πολύτεκνοι, πρόσφυγες και άλλοι πιθανόν να θέσουν τέρμα στην ίδια τη ζωή τους εξαιτίας αυτής της αλλαγής και το ξεπούλημα τις περιουσίας τους;''. Είναι εσκεμμένα που προωθείτε τέτοια μέτρα ή λόγω άγνοιας;



Πίνακας Αποδεκτών

           
Η παρούσα επιστολή άλλα και τα επισυναπτόμενα στοιχειά αποστάληκαν με συστημένη αλληλογραφία ή παραδόθηκαν δια χειρός στους ακολούθους:

·        Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια
·        κ.κ. Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β'
·        Υπουργικό Συμβούλιο και όλους τους Υπουργούς ξεχωριστά
·        Πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γλαύκο Κληρίδη
·        Πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γιώργο Βασιλείου
·        Πρώην Πρόεδρο της Βουλής και επίτιμο πρόεδρο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ κ. Βάσο Λυσσαρίδη
·        Πρόεδρο της Βουλής κ. Γιαννάκη Ομήρου
·        Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών κ. Νικόλα Παπαδόπουλο
·        Όλους τους υπολοίπους βουλευτές και προέδρους των κοινοβουλευτικών επιτροπών της Βουλής
·        Στους βασικούς υποψηφίους για την προεδρία της Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη, κ. Γιώργο Λιλλήκα και κ. Σταύρο Μαλά
·        Σε όλα τα κυπριακά ΜΜΕ
·        Σε όλους τους Γενικούς διευθυντές Υπουργείων
·        Διευθυντή της Βουλής και όλο το υπαλληλικό προσωπικό
·        Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου
·        Διοικητικό Συμβούλιο της CYTA



ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
·        ΓΕΝΙΚΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ κ. Πέτρο Κληρίδη
·        Γενική Ελέγκτρια κ. Χρυστάλλα Γιωρκάτζη
·        Γενική Λογίστρια κ. Ρέα Γεωργίου
·        Γενικό Γραμματέα ΣΕΚ κ. Νίκο Μουσέως
·        Γενικό  Γραμματέα ΠΕΟ κ. Πάμπη Κυρίτση
·        Οργανωμένους φιλάθλους του ΑΠΟΕΛ και  ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
·        Οργανωμένους φιλάθλους ΑΕΛ και ΑΠΟΛΛΩΝΛΕΜΕΣΟΥ
·        Οργανωμένους φιλάθλους ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
·        Οργανωμένους φιλάθλους ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ ΑΜΟΧΩΣΤΟΥ
·        Όλους τους δημόσιους και ημικρατικούς υπαλλήλους
·        Όλους τους ακαδημαϊκούς
·        Όλους τους δημοσιογράφους
·        Σύνδεσμο Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ)
·        Ανώτατους διευθυντές των ελεγκτικών οίκων PWC, KPMG, Deloitte, E&Y
·        Δικηγορικό Σύλλογο και όλους τους Δικηγόρους
·        Όλους τους Δικαστές
·        ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου