Τοποθέτηση του WAKEUPCyprus στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -Quotes

...life is 10% what happens to you and 90% how you react to it!...

Σάββατο, 2 Αυγούστου 2014

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΈΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ:

Με την υπογραφή του μνημονίου η χώρα μας έχει επί της ουσίας χρεοκοπήσει και επίσημα η πτώχευση θα κηρυχθεί μόλις ξεπουληθεί η δημόσια και ιδιωτική περιουσίας της και γενικότερα όλες οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της.

Όσα Μνημόνια κι αν ψηφιστούν, όσα δάνεια κι αν πάρει η χώρα, δεν πρόκειται να γλυτώσει τη χρεοκοπία, εφ’ όσον παραμένει στο ευρώ. Όχι μόνο δεν πρόκειται να γλυτώσει την χρεοκοπία αλλά θα βρίσκεται και υπό κατοχή επί αόριστο.

Η μόνη λύση εξόδου από την κρίση είναι να απεγκλωβιστούμε και να μην επιτρέψουμε υπογραφή δεύτερου μνημονίου, παράλληλα με την ανάταξη της οικονομίας μέσω της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα της χώρας μας. Να γίνει ομαλά η μετάβαση στο εθνικό μας νόμισμα, ώστε οι πολίτες να προσαρμοσθούν με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις στις νέες συνθήκες και να σταματήσουν την καταστροφολογία περί επιστροφής στη Λίρα, «δεν υπάρχει χώρα που να επέστρεψε στο νόμισμά της και να έχει καταστραφεί».

Η Κύπρος δεν πρέπει να μπει σε «καθεστώς δουλοπαροικίας χρέους», με το οποίο μάλιστα τιμωρείται για το ΌΧΙ στο σχέδιο Αναν. Γι αυτό απαιτείται, να αποτραπεί αμέσως η υπογραφή δεύτερου μνημονίου με την άμεση επαναφορά του εθνικού νομίσματος, την τιμωρία του διεφθαρμένου πολιτικού κατεστημένου και την ανάκτηση της λαϊκής κυριαρχίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της πραγματικής δημοκρατίας. Προϋπόθεση γι αυτό είναι η ανατροπή του σημερινού διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που πρέπει να προκληθεί από την ίδια την κοινωνία, η οποία πρέπει να αντιληφθεί τη δύναμή της, μέσα από την οργάνωση και τη συντονισμένη δράση.

Με τα μνημόνια η πατρίδα μας θα χρεοκοπήσει και επίσημα η πτώχευση της θα κηρυχθεί μόλις ξεπουληθεί η δημόσια και ιδιωτική περιουσίας της και γενικότερα όλες οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της.

Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΗΦΘΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΓΓΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΧΏΡΑΣ ΜΑΣ.
ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ, ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ ΟΙ ΛΙΣΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΤΗΚΑΝ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΛΙΣΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΦΥΓΑΔΕΥΣΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ. ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΣΧΕΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΒΡΟΜΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΘΑ ΑΠΟΔΗΜΗΣΗ Η ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΈΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.

Καταγγελίες στον «Π»: Γιατροί κλινικής του δημοσίου αρνούνται να κάνουν εισαγωγή χωρίς… φακελάκι

WAKEUPCyprus #Cyprus

http://oparatiritis.com/kataggeliagiatroi/


Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014

Η οικονομική μελέτη της BlackRock

WAKEUPCyprus #Cyprus

"To ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο τέως διοικητής απέκρυψε έκθεση της BlackRock από τις κυπριακές αρχές. Η οικονομική μελέτη της BlackRock ανατέθηκε από την κυπριακή κεντρική τράπεζα λίγο πριν η Pimco εκδώσει τη δική της έκθεση, λόγω διαφωνιών που προέκυψαν με τη μεθοδολογία και τις παροδοχές της Pimco.

Ο Πανίκος Δημητριάδης είχε τότε εκφράσεις ανησυχίες για τα μοντέλα της Pimco και την προσέγγισή της και ζήτησε από τη BlackRock, να αναλύσει το έργο του αντιπάλου της. Αυτή η μελέτη της BlackRock δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των New York Times που την έχουν στην κατοχή τους παρουσιάζει τις ανάγκες των τραπεζών κατά 1 δισ. μικρότερες από τις εκτιμήσεις της Pimco για 8,8 δισ., δηλαδή 7,8 δισ. ευρώ."

http://www.lovemyall.com/?wp=news-details-epikairotita&npid=5F282997D2777279E540EFC6A6582C20

Νεκρή χελώνα στη Λεμεσό απο τα σκουπίδια μας

WAKEUPCyprus #Cyprus

Η απόδειξη για το ότι η ανθρώπινη βλακεία δεν έχει όρια ήλθε μέσα από ένα τραγικό γεγονός. Μέσα από τον θάνατα μιας χελώνας caretta-caretta ηλικίας 50 χρόνων κι΄αυτό γιατί κάποιος βαρέθηκε να πετάξει την πλαστική σακούλα του σε ένα κάλαθο αχρήστων και αντ΄αυτού την πέραξε στην θάλασσα.

Η χελώνα εντοπίστηκε πριν από λίγες μέρες στην παραλία Malindi στην Λεμεσό όπου αφου εντοπίστηκε στο νερό και λουόμενοι την έβγαλαν στην άμμο, διαπιστώθηκε ότι είχε ξεψυχήσει μιας και η πλαστική σακούλα της έφραξε το πεπτικό της σύστημα. Για όσους δεν γνωρίζουν οι χελώνες βλέποντας τις πλαστικές σακούλες τις περνούν για μέδουσες (τσούχτρες) και τις καταπίνουν.

http://tinyurl.com/kq3dv49

Η στρατηγική αυτοπαγίδευση της Κύπρου

WAKEUPCyprus #Cyprus

".. Η ένταξη στην ΕΕ ολόκληρης της Μεγαλονήσουν, περιλαμβανομένης της κατεχόμενης περιοχής ως αναπόσπαστου μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετέτρεψε την κατεχόμενη Κύπρο σε κατεχόμενο ευρωπαϊκό έδαφος ..". Read more:

http://kostasxan.blogspot.com/2014/07/blog-post_99.html

Ελλάδα, Κύπρος 1974-2014: Διαφορετικά μέσα, ίδιοι (και χειρότεροι) σκοποί

WAKEUPCyprus #Cyprus

Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος

".. Ο Χένρι Κίσσινγκερ με κοίταξε πανιασμένος. Εφτά χρώματα άλλαξε το πρόσωπό του στο άκουσμα της λέξης «Κύπρος», παίρνοντας μια έκφραση μεταξύ απόλυτου τρόμου και ακραίας κατάπληξης, έκφραση που πολύ δύσκολα θα μπορούσα να περιγράψω ακριβώς, τόσο έντονη και εντυπωσιακή ήταν. «Είσαι από την Κύπρο;» με ρώτησε.

Το περιστατικό συνέβη πριν αρκετά χρόνια στο ετήσιο συνέδριο του Μονάχου για την ασφάλεια που κάλυπτα δημοσιογραφικά. Ζήτησα από τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών να σχολιάσει τις αποκαλύψεις του Χίτσενς για τον ρόλο του στην Κύπρο, αλλά η λέξη αυτή και μόνο φάνηκε να του προκαλεί είδος τρόμου, «ηλεκτρικής εκκένωσης»! Το νησί, στη διχοτόμηση και εθνοκάθαρση του οποίου συνέβαλε όσο κανείς άλλος, μοιάζει να του προκαλεί ακόμα φόβο ή τύψεις (αν υποθέσουμε ότι η λέξη τύψεις έχει νόημα για ένα πρόσωπο όπως ο Κίσσινγκερ). .." Read more:

http://kostasxan.blogspot.com/2014/07/1974-2014.html

άρθρο της Washington’s Blog

WAKEUPCyprus
#cyprus


Πίσω από τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας βρίσκονται κύκλοι που προωθούν, αφ’ ενός την κλιμάκωση της έντασης των ΗΠΑ με τη Ρωσία, και αφ’ ετέρου την μείωση της προσφοράς των πετρελαϊκών αποθεμάτων, την αύξηση της τιμής του πετρελαίου και την κατάρρευση της αμερικανικής οικονομίας.
 
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!

Ποιος είναι ο πραγματικός χαμένος από τις κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας;
Σε πρώτη φάση, φυσικά, ο αμερικανικές επιχειρήσεις.

Ας δούμε κάποιες αποδείξεις.

1. Δύο κολοσσιαίοι αμερικανικοί επιχειρηματικοί όμιλοι, το U.S. Chamber of Commerce («Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο») και National Association of Manufacturers («Εθνική Ένωση Κατασκευαστών των ΗΠΑ»), έβαλαν πρόσφατα διαφημίσεις στις εφημερίδες New York Times, Wall Street Journal και Washington Post, διαμαρτυρόμενες για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Οι δύο αυτοί όμιλοι δεν είναι τυχαίοι, ούτε είναι γνωστοί για τις φιλολαϊκές πολιτικές τους. Ακριβώς το αντίθετο. Είναι συντηρητικοί και σκληροπυρηνικοί όμιλοι, που πάντα στήριζαν τα εταιρικά συμφέροντά τους.

Σε σημερινό της δημοσίευμα, η εφημερίδα New York Times αναφέρει:
«Δύο μεγάλοι αμερικανικοί επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν εκφράσει την έντονη αντίρρησή τους στις μονομερείς κυρώσεις που έχουν επιβληθεί εναντίον της Ρωσίας, υποστηρίζοντας ότι τα μέτρα αυτά θα βλάψουν αποκλειστικά και μόνο τις εγχώριες επιχειρήσεις, ενώ οι ευρωπαϊκές ανταγωνιστικές εταιρείες θα έχουν μια τέλεια ευκαιρία να εκμεταλλευθούν την κατάσταση.
Εκπρόσωπος της «Εθνικής Ένωσης Κατασκευαστών» δήλωσε σε δημοσιογράφους τα εξής:
«Είναι λυπηρό να βλέπει κανείς την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιδιώκει ουσιαστικά την επέκταση των κυρώσεων με ολοένα και πιο μονομερείς τρόπους, κυρώσεων οι οποίες είναι βέβαιο ότι θα υπονομεύσουν την εμπορική δραστηριότητα στις ΗΠΑ και θα γίνουν αιτία να μειωθεί τελικά η αποτελεσματικότητα των μέτρων που επιβλήθηκαν».
2. Σε άρθρο της η ιστοσελίδα ZeroHedge υπογραμμίζει ότι οι κυρώσεις δεν φαίνεται να έχουν πλήξει τη Ρωσία σε μεγάλο βαθμό:
«Οι ΗΠΑ παρουσιάζουν μειωμένες επιδόσεις έναντι της Ρωσίας σε ποσοστό σχεδόν 20%, από την ημερομηνία της εξαγγελίας της πρώτης δέσμης των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και των εντολών προς τις επιχειρήσεις»....

3. Το περιοδικό “U.S. News and World Report” τόνιζε σε δημοσίευμά του με τίτλο «Πώς οι κυρώσεις θα γίνουν μπούμερανγκ», τον Απρίλιο:
«Η επιβολή κυρώσεων με σκοπό να πληγεί ο ενεργειακός τομέας της Ρωσίας είναι μια κάκιστη ιδέα, η οποία δεν θα βλάψει την Ρωσία παρά μόνο οριακά.
(….)
Η Ρωσία είναι η τρίτη σε κατάταξη χώρα στην παραγωγή πετρελαίου στον κόσμο, με αποτέλεσμα οι κυρώσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ εναντίον της να προκαλέσουν μια δραματική μείωση της παγκόσμιας προσφοράς, αυξάνοντας έτσι και τις τιμές του πετρελαίου σε παγκόσμια κλίμακα».
4. Επίσης, η ιστοσελίδα του Bloomberg αναφέρει ότι:
«Οι αμερικανικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στρέφονται προς τη Ρωσία σε μια κίνηση απελπισίας, λόγω έλλειψης άνθρακα στις ΗΠΑ».
5. Η επιβολή κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας έχει επίσης αναγκάσει τη χώρα αυτή να παρακάμψει εντελώς τα ελεγχόμενα από τις ΗΠΑ συστήματα παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου, εξωθώντας την να πλησιάσει την Κίνα και το Ιράν , φέρνοντας τελικά αυτές τις χώρες πιο κοντά.

6. Η Wall Street Journal αναφέρει ότι, σύμφωνα με μια νέα έρευνα, οι κυρώσεις κατά του Ιράν κόστισαν στις ΗΠΑ 175,3 δισ. δολάρια, λόγω της απώλειας ευκαιριών για εξαγωγές, μέσα σε διάστημα 18 χρόνων.

Με άλλα λόγια, η τακτική των ΗΠΑ να δαιμονοποιεί χώρες, αντί να επιδιώκει εμπορικές συναλλαγές μαζί τους με ειρηνικά μέσα, τις έχουν μετατρέψει σε αυτοκαταστροφική χώρα, όσον αφορά στον επιχειρηματικό / εμπορικό τομέα.

Αλλά εδώ δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο πρόβλημα...

Ο γνωστός για τις δημοκρατικές αρχές του Ρεπουμπλικανός πολιτικός Ron Paul έχει δηλώσει ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας και του Ιράν είναι πράξεις πολέμου. Κάποιοι πολιτικοί αναλυτές ασπάζονται την άποψή του, ενώ άλλοι διαφωνούν.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, είναι πλέον σαφές ότι η επιθετική, ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ έχει πάψει να είναι προς όφελός της:

α) Αποτελεί γεγονός τεκμηριωμένο ότι ο πόλεμος που ήδη ξεκίνησε έχει φρικτές επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία, ενώ παράλληλα ωφελεί μόνο μια μικρή ομάδα τραπεζιτών και βιομηχάνων στον τομέα της άμυνας (Αλλά, όπως παραδέχθηκε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπους, μια ολιγαρχία ελέγχει την πολιτική άμυνας των ΗΠΑ).

β) Με τον ίδιο τρόπο, η πολιτική των μαζικών παρακολουθήσεων πολιτών από την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας (NSA) καταστρέφει την οικονομία, ενώ συγχρόνως διευκολύνει μια μικρή ομάδα προνομιούχων να κολυμπάει στο χρήμα.

Όπως σχολίασε εύστοχα ο Πρόεδρος Πούτιν στις 17 Ιουλίου, ο μόνος και μεγάλος χαμένος σε αυτό το παιχνίδι είναι – και θα εξακολουθήσει να είναι – ο αμερικανικός (και όχι μόνο) λαός.


Εκποιήσεις Ακινήτων

WAKEUPCyprus #Cyprus
 
"Αγαπητοί φίλοι, Δυστυχώς ο πρόεδρος Αναστασιάδης, ο Υπουργός Εσωτερικών και η Τρόικα ετοίμασαν το έδαφος για τα αρπακτικά τα οποία είναι έτοιμα να αγοράσουν τις περιουσίες σας σε εξευτελιστικές τιμές. Ο μεν Υπουργός Εσωτερικών πρότεινε μείωση 50% στα μεταβιβαστικά τέλη τα οποία πρέπει να γνωρίζετε πληρώνετε πάντα από τον αγοραστή. Ο δε "προστατευτικός" για τους πολίτες πρόεδρος Αναστασιάδης "έδωσε ακόμα μια μάχη όπως συνιθίζει" και συμφώνησε με τη Τρόικα να πωλούνται σε πληστιριασμό οι περιουσίες σας στο 50% της καταναγκαστικής πώλησης (εκτίμηση). Δηλαδή, ένα διαμέρισμα που αξίζει 80.000 ευρώ έχει εκτίμηση για καταναγκαστική πώληση συνήθως 60.000 ευρώ και ο πρόεδρος Αναστασιάδης συμφώνησε να πωλείται στις 30.000 ευρώ στα αρπακτικά που περιμένουν χωρίς να πληρώνουν τα μεταβιβαστικά τέλη.
Έχουν ξεπουλήσει τα πάντα, ξυπνάτε..."

by Lakis Ioannou