Τοποθέτηση του WAKEUPCyprus στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -Quotes

...life is 10% what happens to you and 90% how you react to it!...

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ


Δεν είμαστε απόλυτοι στην προσέγγισή μας και στόχο έχουμε να καταδείξουμε ότι δεν έχουν καν συζητηθεί σοβαρά επιστημονικές προσεγγίσεις στο πρόβλημα. Θεωρούμε αυτονόητο ότι με κάποιον τρόπο πρέπει να χτίσουμε πραγματική οικονομία. Η φορολογική προσέγγιση της Ευρώπης για τα κράτη μέλη το επιβάλλει, εφόσον θα χάσουμε, θέλουμε δεν θέλουμε, το μόνον συγκριτικό μας πλεονέκτημα, το ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ή το 'μέλι για ρωσικά κεφάλαια' για να είμαστε πιο κατανοητοί.

Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΙΣΣΑΒΟΝΑΣ = ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Κρίνουμε νευραλγικής σημασίας τα όσα ακολουθούν αν θέλει κανείς, ειδικά οι βουλευτές, να αντιληφθούν τι συμβαίνει αυτήν την στιγμή στην Κύπρο με την επιχειρούμενη δανειακή σύμβαση με την Τρόικα.

Αυτή τη στιγμή υλοποιείται το ένα μέρος της ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΛΙΣΣΑΒΟΝΑΣ ή Μεταρρυθμιστική Συνθήκη που προβλέπει ουσιαστικά την τραπεζική ενοποίηση, την κατάργηση των εθνικών συνόρων και όλης της εθνικής κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και του συντάγματος, με ειδικές αναφορές και στον τομέα ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. ''...Ο τομέας της ενέργειας περιλαμβάνεται στις λεγόμενες κοινές αρμοδιότητες, και τα κράτη μέλη χάνουν τη δυνατότητα να ελέγχουν αποκλειστικά αυτό το στρατηγικό κεφάλαιο...'', με ότι αυτό σημαίνει για το φυσικό αέριο που πολλοί έχουν κάνει προεκλογική σημαία και βασική επικοινωνιακή πολιτική. Η συνθήκη της Λισσαβόνας είναι η συνθήκη που αντικατέστησε το Ευρωσύνταγμα το οποίο έχει απορριφθεί σε δημοψηφίσματα από τους λαούς της Ευρώπης (Γαλλία, Ολλανδία). Ο τελικός στόχος της Συνθήκης θα βρει την Κύπρο χωρίς κανένα απολύτως λόγο ή/και έλεγχο όλων όσων απορρέουν από την ανεξαρτησία ή κυριαρχία και το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είναι εκ του πονηρού που ίσως δηλώνουν κάποιοι ότι αυτό δεν είναι ο αυτοσκοπός και σας καλούμε να μελετήσετε την συνθήκη άλλα και σε τι αυτή αποσκοπεί. ''Πατριωτικές'' δηλώσεις τύπου ''Εμείς δεν υπογράφουμε παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας'' δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και τα γεγονότα μιλούν από μονά τους.

Η οικονομική θεωρία και πρακτική στην πολιτική που ακολουθείται στην Ευρώπη για την τάχατες 'έξοδο' από την κρίση


Καταρχήν πρέπει να κατανοήσουμε ότι οι λόγοι για τους οποίους τεκταίνονται όλα όσα τεκταίνονται στις μέρες μας στην Ευρώπη είναι πρωτίστως πολιτικοί και ακολούθως οικονομικοί (Επισυναπτόμενο 1, Επεξηγηματικό σημείωμα για τη Συνθήκη της Λισσαβόνας). Απλούστατα παρακολουθήστε τι κάνει η Αμερική, η οποία αντί να λαμβάνει δραστικά μέτρα, απλά τυπώνει χρήμα, δηλαδή αυξάνει την ρευστότητα στην αγορά. Συγκρίνετε αυτό με την  πορεία της Ευρώπης που κάνει ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή φορολογεί, παίρνει συντάξεις, μειώνει μισθούς κτλ. Η Αμερική βρίσκεται τώρα σε μια σταθερή αν όχι ανοδική πορεία ενώ η Ευρώπη βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, και δυστυχώς χωρίς αλεξίπτωτο.

Δεν είναι δυνατό να βάζετε την χώρα μας σε ένα μηχανισμό που είναι σίγουρο ότι θα αποτύχει. Ολες οι σοβαρές οικονομικές αναλύσεις θεωρούν την πιθανότητα μόνιμης ύφεσης σε Ελλάδα, Ιρλανδία, και Πορτογαλία πολύ μεγαλύτερη από την όποια πιθανότητα ανάκαμψης, έστω και σε βάθος χρόνου. Όσες χώρες έχουν υιοθετήσει την λογική του μνημονίου δεν έχουν καμία απολύτως προοπτική ούτε κανείς μπορεί να εξηγήσει πως θα ανακάμψουν. Φυσικά εμείς δεν χρειαζόμαστε σοβαρές οικονομικές αναλύσεις διότι με απλή λογική και βασικές γνώσεις οικονομικών μπορούμε να καταλάβουμε το αυτονόητο, που σημειωτέον διδάσκεται σε όλα ανεξαιρέτως τα πανεπιστήμια του κόσμου. ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΕΘΑ:

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ:Η αλήθεια για τη μνημονιακή σύμβαση

Με την παρούσα επιστολή φωτίζουμε τις πτυχές της δανειακής σύμβασης που σκοπίμως αφήνονται στο σκοτάδι παραπλανώντας τους Κύπριους πολίτες. Θεωρούμε χρέος μας να επιστήσουμε την προσοχή όλων όσοι έχουν την ευθύνη αλλά και όλων όσοι θα επωμιστούν τις συνέπειές της. Θεωρούμε εξαρχής δεδομένη την απομείωση (κούρεμα) του κυπριακού χρέους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΖΥΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΤΟ ΜΙΣΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ.