Τοποθέτηση του WAKEUPCyprus στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -Quotes

...life is 10% what happens to you and 90% how you react to it!...

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Ποιός είναι ο 'Neo'

Ο ΠΤΔ Νίκος Αναστασιάδης στο διάγγελμα του στις 17.3.2013 ανέφερε λεπτομερώς τις συνέπειες της 'άτακτης' χρεοκοπίας ως το βασικό επιχείρημα που επιβάλλει την μνημονιακή κατεύθυνση, αποδοχή κουρέματος και της μνημονιακής σύμβασης. Οι συνέπειες της χρεοκοπίας που θέλαμε να αποφύγουμε, σύμφωνα με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, είναι αριθμημένες (1-6) και μπορείτε να τι δείτε και στο πιο κάτω βίντεο:
Wakeup Cyprus - Διάγγελμα Νίκου Αναστασιάδη Συνέπειες Άτακτης Χρεωκοπίας 17/03/2013
www.youtube.com/watch?v=YsXBoE7eeOU&feature=c4-overview&list=UUfyTMXjJze_Nijwbqu6P9aw

1. Για να μην τερματιστεί η λειτουργία της Λαϊκής Τράπεζας.
2. Για να μην υπάρξουν περιοριστικά μέτρα και πρόσβαση στις καταθέσεις.
3. Για να μην υπάρξουν ζημιές-απομείωση-κούρεμα καταθέσεων.
4. Για να μην κινδυνεύσουν-κλείσουν-χρεοκοπήσουν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
5. Για να μην απολυθούν χιλιάδες τραπεζικοί υπάλληλοι.
6. Για να μην βγούμε από το Ευρώ και την Ευρωζώνη.

Όλα τα πιο πάνω έχουν συμβεί την επόμενη μέρα του κουρέματος ή θα συμβούν ή/και θα εκβαθυνθούν πολύ σύντομα.

Συγκεκριμένα:
1. Τερματίστηκε άμεσα η λειτουργία της Λαϊκής Τράπεζας.
2. Επιβλήθηκαν περιοριστικά μέτρα και δεν υπάρχει (ούτε θα υπάρξει) απρόσκοπτη πρόσβαση στις καταθέσεις.
3. Επιβλήθηκε ζημιές-απομείωση-κούρεμα καταθέσεων.
4. Μέχρι σήμερα έκλεισαν-χρεοκόπησαν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις (25% των μικρομεσαίων έχουν χρεοκοπήσει).
5. Κουρεύτηκε η οφειλή του κράτους προς το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων 7,5 δισεκατομμυρίων
6. Σύντομα θα απολυθούν χιλιάδες τραπεζικοί υπάλληλοι και άλλοι.
7. Η Κύπρος βρίσκεται σήμερα εκτός Ευρώ και Ευρωζώνης - η Κύπρος είναι σήμερα ουσιαστικά εκτός της ζώνης του Ευρώ, όπως έχει επεξηγήσει ξεκάθαρα και ο Πρόεδρος στην συνέντευξη του σε Γερμανική εφημερίδα (κούρεμα & περιοριστικά Μέτρα = διολίσθηση του 'Κυπριακού Ευρώ').

Δήλωση Ν. Αναστασιάδη:
«Στην πραγματικότητα είμαστε ήδη εκτός της ευρωζώνης», είπε σχολιάζοντας τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων, οι οποίοι έχουν ως αποτέλεσμα το ευρώ της Κύπρου να μην έχει τις ίδιες ιδιότητες με το ευρώ των υπόλοιπων χωρών της ευρωζώνης.
www.24news.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=16287
Οι κυβερνώντες έχουν χρεοκοπήσει την χώρα, είμαστε ουσιαστικά εκτός ευρωζώνης, και με την βοήθεια των ΜΜΕ έπεισαν όλη την Κύπρο ότι αποφύγαμε την χρεοκοπία και την διολίσθηση νομίσματος! Η μόνη ουσιαστική διαφορά από την επιστροφή σε ένα εθνικό νόμισμα είναι ότι... ΔΕΝ έχουμε κανένα έλεγχο για το 'Κυπριακό Ευρώ' όπως θα είχαμε αν επιστρέφαμε στην λίρα!
Με απλά λόγια, έχουμε ουσιαστικά επιστρέψει σε εθνικό νόμισμα, το 'κυπριακό ευρώ'. Η ουσιαστική διαφορά με την επιστροφή στη λίρα είναι ότι κρατήσαμε όλα τα αρνητικά και απεμπολήσαμε όλα τα θετικά ενός εθνικού νομίσματος όπως για παράδειγμα τον τοπικό έλεγχο της νομισματική πολιτικής που θα ήταν υπέρ-πολύτιμη στον σχεδιασμό εξόδου από την κρίση. Το καινούριο μας νόμισμα που ονομάζεται 'κυπριακό Ευρώ, ελέγχεται από ξένους και κανείς στην Κύπρο δεν έχει τον παραμικρό λόγο!



Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Η «κλοπή» των τραπεζών: Χρεώνουν τον κόσμο με… Service Charges χωρίς να ενημερώνουν (pic)

ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ!

http://oparatiritis.com/servicecharges/


WAKEUPCyprus #Cyprus the "theft" of banks: Charge the world with ... Service Charges without having to notify (pic) DON'T ACCEPT ALL CHARGES of BANKS!

Σέρνει στα δικαστήρια την εταιρεία που διοικεί

Σέρνει στα δικαστήρια την εταιρεία που διοικεί

Ο φίλος και γείτονας του Νίκου Αναστασιάδη στην χλιδάτη περιοχή της Λεμεσού, κος Πανίκος Χειμώνας, ενώ είναι πιλότος των Κυπριακών Αερογραμμών διορίστηκε και μέλος του Δ.Σ της εταιρείας. Μόνο που ο κύριος αυτός δεν είχε την ευθιξία να αποσύρει τις αγωγές που έχει κάνει με τον δικηγόρο του κατά της εταιρείας που τον εργοδοτεί , για τις περικοπές μισθών που έγιναν την περίοδο του 2007. Είναι ένα ακόμα από τα σκανδαλώδη παράδοξα που συμβαίνουν σε αυτό τον δύσμοιρο τόπο. Να διοικούν οργανισμούς πρόσωπα, τα οποία ταυτόχρονα πολεμούν και παίρνουν στα δικαστήρια τις εταιρείες που κλήθηκαν να υπηρετούν. Ελεος!!!!

Πασχαλινό Πανηγύρι αγάπης!

Πασχαλινό Πανηγύρι αγάπης!

Το wake up Cyprus, οργανώνει την Κυριακή 13 Απριλίου, πασχαλινό πανηγύρι αγάπης και συλλέγει τρόφιμα για τους συνανθρώπους μας που δεν στάθηκαν τόσο τυχεροί όσο εμείς.
Μάθετε στα παιδιά σας την πραγματική έννοια της προσφοράς γιατί μαζί μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο.



Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Πολλές φορές μας κατηγορούν ότι είμαστε "επαναστάτες του πληκτρολογίου" ...

Πολλές φορές μας κατηγορούν ότι είμαστε "επαναστάτες του πληκτρολογίου" και ότι δεν βγαίνουμε στους δρόμους, αλλά μένουμε στη ζεστασιά του καναπέ μας και μιλάμε εκ του ασφαλούς.

Πρώτον, αυτό εδώ που κάνουμε στο facebook, πίσω από το πληκτρολόγιο, δεν είναι επανάσταση. Χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο για να μιλήσουμε και να ακουστούμε από όλους εσάς. Παλιά κάποιοι έριχναν φυλλάδια στους δρόμους, για εμάς τώρα είναι πιο εύκολο.

Λίγοι είναι οι Κύπριοι που πραγματικά απολαμβάνουν την άνεση του καναπέ. Οι περισσότεροι αγωνιούν για το σήμερα και το αύριο... για τα απαραίτητα που χρειάζεται να εξασφαλίσουν ώστε η οικογένεια τους να ζει με αξιοπρέπεια. Οι νέοι άνθρωποι έχουν κομμένα φτερά, και αμφιβάλλω εάν πραγματικά μπορούν να κάνουν όνειρα για το μέλλον τους!

Ναι, το ιδανικό θα ήταν να κατεβαίναμε όλοι στους δρόμους και να διαμαρτυρηθούμε για την αδικία, την ατιμωρησία και για το ΓΕΓΟΝΟΣ ότι αυτοί που θα έπρεπε να υπηρετούν τον λαό, προτιμούν να τον τσαλαπατούν για να σώσουν τις τράπεζες.
Θα ήταν υπέροχα εάν μπορούσαμε ΌΛΟΙ να συμφωνήσουμε ότι αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις για μας πρέπει επιτέλους να αρχίσουν να μας λαμβάνουν υπόψη.. και γιατί όχι - να μας φοβούνται!

Όμως, τα ΜΜΕ δεν ευνοούν κάτι τέτοιο. Πάντα παρουσιάζουν τους διαδηλωτές ως τραμπούκους και αλήτες και οι διαμαρτυρίες χάνουν το νόημα τους στα μάτια των τηλεθεατών. Οι πολιτικοί σε κάθε ερώτηση έχουν και μια απάντηση, αφού οι δημοσιογράφοι μας δεν κάνουν και τόσο δύσκολες ερωτήσεις.

Οι πολίτες δυστυχώς πέφτουν θύματα των κομματικών παιχνιδιών και πολλοί ακόμα ρίχνουν το φταίξιμο στους άλλους (οι μπλε στους κόκκινους, οι κόκκινοι στους μπλε) και αρνούνται τις ευθύνες της δικής τους παράταξης. Έτσι τα δύο μεγάλα κόμματα διατηρούν τα ποσοστά τους, όταν φτάσουν στα δυο στενά αλληλοστηρίζονται, και όταν τους επιτρέπει η κομματική ισορροπία, "σφάζονται" για να πιστέψουμε ότι παλεύουν για κάτι...

Πρέπει να σηκώσουμε ανάστημα! Αυτό δεν θα γίνει εδώ.. στο facebook, στο twitter κτλ. Ούτε με διαμαρτυρίες των πεντακόσιων ατόμων γίνεται τίποτα. Πρέπει πρώτα να αρχίσουμε να μιλάμε μεταξύ μας. Οι συγγενείς, οι φίλοι ... πρέπει να λέμε αυτό που μας ενοχλεί, ΧΩΡΙΣ να νιώθουμε την ανάγκη να υπερασπιστούμε κανένα πολιτικό - εάν οι πράξεις του δεν είναι ικανές να τον υποστηρίξουν γιατί να το κάνεις εσύ;;;
Πρέπει να γίνουμε πολλοί, να προκαλέσουμε τσουνάμι που θα τους απομακρύνει από κάθε θέση εξουσίας!

Και στις 25 Μαΐου να κάνουμε το αυτονόητο. Να ψηφίσουμε οποιοδήποτε ΕΚΤΟΣ από αυτούς που ανήκουν σε κόμματα που έχουν και είχαν τη δυνατότητα να μας προστατέψουν, αλλά δεν το έκαναν.
Σε αυτούς που ανάμεσα στο λαό και το χρηματοπιστωτικό σύστημα, διάλεξαν το δεύτερο - εκβιάζοντας μας με την χρεοκοπία που έτσι κι αλλιώς εμείς τη ζούμε!

Όχι, δεν είμαστε οι επαναστάτες του πληκτρολογίου. Όχι, οι λέξεις μας δεν είναι σφαίρες, ούτε μπορούν να "καθαρίσουν" κανένα, ούτε να αλλάξουν καταστάσεις απο μόνες τους.

Οι λέξεις μας όμως εάν συγκινήσουν έστω και ένα άτομο (εσένα που διαβάζεις μέχρι εδώ) τότε ίσως μπορέσουν να διαδοθούν από στόμα σε στόμα, να προβληματίσουν, και επιτέλους να γίνουμε όλοι επαναστάτες της κάλπης.

Είναι υποχρεωμένοι να ακούσουν την κάλπη, ας στείλουμε το κατάλληλο μήνυμα!