Τοποθέτηση του WAKEUPCyprus στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -Quotes

...life is 10% what happens to you and 90% how you react to it!...

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Video:Η Παγκόσμια αγορά τροφίμων, η Νέα Τάξη Πραγμάτων και το μνημόνιο


Στις μέρες μας η παγκόσμια αγορά τροφίμων ελέγχεται, αν όχι ολοκληρωτικά σε πολύ μεγάλο βαθμό, από εταιρείες που μετριούνται στα δάκτυλα ενός χεριού. 
Την ίδια ώρα το 75% των σπόρων για φύτεμα, παγκόσμια, ελέγχεται από μόλις 10 εταιρείες. Αν αντιληφθούμε τι ακριβώς σημαίνει ότι το 75% της αγοράς/προμήθειας σπόρων ελέγχεται από μόλις 10 εταιρίες- με πρώτη τη Mosanto (μερίδιο 23%)- δεν μπορεί παρά να τρομάξουμε!

Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις για να αντιληφθεί κανείς ότι οι σπόροι είναι η αρχή των πάντων και ο πιο σημαντικός κρίκος της αλυσίδας του παγκόσμιου διατροφικού συστήματος. Όλα σχεδόν τα ζωντανά τρέφονται με γεωργικά προϊόντα που προέρχονται από σπόρους. Δεν είναι τυχαίο ότι ασήμαντα, κατά τα άλλα, αδικήματα όπως η φύλαξη (storage) και ο διαμοιρασμός (share) των σπόρων έχει ποινικοποιηθεί και ρυθμιστεί διεθνώς στη βάση 'πατέντας' και πνευματικών δικαιωμάτων! Με απλά λόγια είναι ποινικό αδίκημα να φυλάμε τους σπόρους που αγοράζουμε για την επόμενη χρονιά. Σημειώστε ότι το 50% της παγκόσμιας παραγωγής κρέατος ελέγχεται από 5 άτομα ενώ πάνω από το 50% της παγκόσμιας παραγωγής γαλοπούλας ελέγχεται από 1 άτομο. Τα ίδια ισχύουν για πολλά άλλα βασικότατα προϊόντα της παγκόσμιας διατροφικής αλυσίδας.
Ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο άμεσα συνδεδεμένο με τον κεντρικό πλέον παγκόσμιο έλεγχο της αγοράς τροφίμων, ένα κεφάλαιο που πολλοί αγνοούν τι ουσιαστικά πρεσβεύει είναι αυτό που ονομάζουμε γενετικά τροποποιημένα προϊόντα.. Αν και επί της παρούσης δεν θα ασχοληθούμε με το θέμα 'γενετικά τροποποιημένα', η ουσία είναι ότι, είτε από 'λάθος' είτε άλλως πως η ασφάλεια του παγκόσμιου πληθυσμού απειλείται από αυτά. Εφόσον η αγορά ΤΡΟΦΙΜΩΝ παγκόσμια είναι κυριολεκτικά και πλήρως εξαρτημένη και ελεγχόμενη από 5-10 άτομα, αν αυτά τα άτομα το αποφασίσουν, μπορούν ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ να ελέγξουν τον παγκόσμιο πληθυσμό, είτε με παγκόσμια επισιτιστική κρίση είτε με μακροχρόνιες πολιτικές όπως για παράδειγμα τα γενετικά τροποποιημένα και τα αποτελέσματα που θα επιφέρουν στην υγεία του παγκόσμιου πληθυσμού!
Με αυτά τα δεδομένα, είναι έτοιμος ο πλανήτης για μια παγκόσμια νέα τάξη πραγμάτων, η οποία μας επιβάλλεται σήμερα και την ζούμε μέσω του μνημονίου αλλά και άλλων σημαντικότατων αλλαγών που θα επέλθουν στην ζωή μας στα ΑΜΕΣΩΣ επόμενα χρόνια;
Αξίζει η Κύπρος να ερευνήσει εάν και πώς μπορεί να ενταχθεί στην αγορά σπόρων ως παραγωγός χώρα για διάφορους λόγους. Ο πιο σημαντικός είναι η λιγότερο δυνατή εξάρτηση στην Mosanto και γενικά η απεξάρτηση από την πλήρως ελεγχόμενη παγκόσμια αγορά τροφίμων.

http://www.youtube.com/watch?v=87qrTXZaXkk

1 σχόλιο:

  1. καλά ρε παιδιά μα τόσο σέβεστε τούτους στους οποίους θέλετε να προσφέρετε που δεν απαντάτε καν στα σχόλια τους;

    https://osr55.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή