Τοποθέτηση του WAKEUPCyprus στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -Quotes

...life is 10% what happens to you and 90% how you react to it!...

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

40 χρόνια από το πραξικόπημα και 38 χρόνια από την εισβολή…..των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων VIDEO ντοκυμαντέρ War on democracy

Αναδημοσίευση από:

http://osr55.wordpress.com/2013/07/15/40-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-38-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1/

40 χρόνια συμπληρώνονται φέτος την 11η Σεπτεμβρίου 2013 από το αμερικανοκίνητο πραξικόπημα κατά του Σαλβατόρ Αλιέντε στην Χιλή.
εδώ το αφιέρωμα των 30 χρόνων από το BBC που μιλά για τον απόλυτα καταλυτικό ρόλο της CIA στην ανατροπή του Πρόεδρου Αλιέντε και την εγκαθίδρυση της χούντας του Πινοσέτ

Φέτος τον Δεκέμβριο συμπληρώνονται 38 χρόνια από την εισβολή του στενότερου συμμάχου των ΗΠΑ στην νοτιανατολική Ασία, την Ινδονησία στο ανατολικό Τιμόρ.
Οι ΗΠΑ ενέκριναν την εισβολή της Ινδονησίας στο Ανατολικό Τιμόρ το 1975, δίνοντας το «πράσινο φως» στην κατοχή που κόστισε τη ζωή τουλάχιστον 200.000 ανθρώπων. 
Αυτό αποκαλύπτουν επίσημα έγγραφα που συγκέντρωσε το Τμήμα Εθνικής Ασφάλειας του Πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσιγκτον και τα οποία αποδεικνύουν ότι ο τότε πρόεδρος της Ινδονησίας, στρατηγός Σουχάρτο ενημέρωσε τον Αμερικανό πρόεδρο Φορντ και τον υπουργό Εξωτερικών Κίσινγκερ. 


Επίσης σήμερα συμπληρώνονται 39 χρόνια από το πραξικόπημα της χούντας των Αθηνών με τους εδώ πράκτορες της εοκαβ για ανατροπή του Προέδρου Μακάριου που εκτέλεσαν και πάλι εντολές “άνωθεν” της cia που έφερε την εισβολή του στενότερου συμμάχου των ΗΠΑ στην περιοχή της Τουρκίας που είναι το ανάχωμα κατά του τότε μεγάλου εχθρού της Σοβιετικής Ένωσης.

Όσο δεν αντιλαμβανόμαστε ότι είμαστε απλά ένα πιόνι και τουβλάκι στην παγκόσμια σκακιέρα των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και παραμένουμε αυτιστικά προσηλωμένοι στην μοναδικότητα της Κύπρου απλά δεν θα μπορέσουμε να αποπειραθούμε έστω να ξεφύγουμε από την μοίρα που μας έχουν τάξει αυτοί που ελέγχουν με την βία τον κόσμο.
Τα μνημόσυνα και οι επιτύμβιοι θρήνοι με κροκοδείλια δάκρυα με περισσό θράσος από αυτούς που σήμερα παρέδωσαν στις 30 Απριλίου 2013 την κρατική κυριαρχία προς όφελος των διεθνών τοκογλύφων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας υπό το βλέμμα του ΔΝΤ και της ΕΚΤ φανερώνουν απλά ότι τίποτα δεν γίνεται χωρίς ο κόσμος να δείχνει την ανοχή του. 
Τίποτα δεν χαρίζεται αλλά όλα κερδίζονται μόνο όταν τα διεκδικούμε και τα θέλουμε αληθινά.
Η γνώση είναι η βασική μας δύναμη και πρέπει να την αξιοποιήσουμε στο μέγιστον σήμερα που η πληροφόρηση είναι στο απόγειο της μέσω του ιντερνετ.
Η γνώση θέλει κόπο, υπομονή και επιμονή.
Δείτε το ντοκυμαντέρ War on democracy για τα ατελείωτα πραξικοπήματα των ΗΠΑ επί των κρατών της λατινικής Αμερικής.

2 σχόλια:

  1. Παρακαλώ να μου επιτρέψετε δύο παρατηρήσεις:

    1. Η ενότητα του λαού, το πολυτιμότερο των κοινωνικών αγαθών, όχι μόνο δεν επιτυγχάνεται με άρθρα όπως το πιο πάνω, αλλά τορπιλλίζεται. Η ανιστόρητη επανάληψη συνθημάτων - δηλαδή η ανασκευή της ιστορίας για πολιτικές σκοπιμότητες - ΟΥΔΕΠΟΤΕ εξυπηρέτησε το λαό μας.

    Σας προσκαλώ να αλλάξετε κατεύθυνση: προτιμήστε να δημοσιεύετε κείμενα που κτίζουν την ΕΝΟΤΗΤΑ αντί να τροφοδοτείτε το εμφύλιο μίσος με τέτοια δημοσιεύματα.

    2. Για τις συγκεκριμένες ανασκευές της ιστορίας που εμπεριέχονται στην φράση
    "...σήμερα συμπληρώνονται 39 χρόνια από το πραξικόπημα της χούντας των Αθηνών με τους εδώ πράκτορες της εοκαβ για ανατροπή του Προέδρου Μακάριου που εκτέλεσαν και πάλι εντολές “άνωθεν” της cia...", παρακαλώ διαβάστε το εξής απόσπασμα, και αν σας ελκύει υπάρχουν και πολύ καλύτερες πηγές.

    "...Ενώ ο ιδρυτής της ΕΟΚΑ β' ήταν κάθετα αντίθετος προς τη Χούντα ΚΑΙ ήδη νεκρός από τον Ιανουάριο του 74, εκείνοι του καταλόγιζαν (και ακόμα καταλογίζουν!) ότι προσωπικά "έκαμε το πραξικόπημα". Ο δεύτερος της αρχηγός, ο Γιώργος Καρούσου είχεν ήδη από την Άνοιξη του 74 κηρύξει μονομερώς εκεχειρία, είχε κάμει διευθετήσεις ώστε ο Ενωτικός αγώνας να ξανατεθεί πάνω σε πολιτική (και όχι στρατιωτική) βάση και είχε διατάξει την διάλυση και αποστράτευση της Εοκα βήτα. Από τότε, η Εοκα βήτα σε ουδεμίαν επιχείρηση έλαβε μέρος, ούτε ακόμα και όταν τους μήνες από Απρίλιο μέχρι Ιούλιο οι αντίπαλοι της επετέθηκαν, συνέλαβαν και βασάνισαν μέλη της ενωτικής παράταξης. Ο ίδιος επέστρεψε στην Ελλάδα και αμέσως συνελήφθει από τη Χούντα (γιά δεύτερη φορά - την πρώτη φορά είχε υποστεί τα πάνδεινα σε βασανιστήρια από την ΕΣΑ, την στρατιωτική αστυνομία του Ιωαννίδη).

    Αληθεύει όμως το ότι συγκεκριμένα πρώην μέλη της Εοκα βήτα μαζί με κάποιους άλλους Κύπριους υποστηρικτές της Χούντας πράγματι έλαβαν μέρος στο πραξικόπημα σε συνεργασία με τους αξιωματικούς της Εθνοφρουράς που εκόντες ακόντες κινήθηκαν να ανατρέψουν τον Μακάριο:
    http://www.sigmalive.com/simerini/analiseis/other/286344

    Μαζί με τους άφρωνες πραξικοπηματίες αξιωματικούς, κινήθηκαν και διάφοροι καιροσκόποι της Μακαριακής παράταξης - μέλη της Αστυνομίας, της ΚΥΠ, και άλλοι - που μόλις άλλαξε ο άνεμος άλλαξαν παράταξη.
    .../...
    ...το καθεστώς Μακαρίου καυχόταν ότι είχε δικούς του ανθρώπους "παντού" ανάμεσα στους "τρομοκράτες" και ό,τι γνώριζε την καθε τους κίνηση πρίν καν την κάμουν (άρα είχε και έλεγχο των πράξεων κάποιων που υποτίθεται ήταν πρώην μέλη της οργάνωσης ενώ όσα έπρατταν ως "εοκαβητατζήδες" ήταν υπό τον έλεγχο του καθεστώτος).

    Ακόμα και ο ίδιος ο Μακάριος την παραμονή του πραξικοπήματος έγραφε:

    "Είχον πάντοτε ως αρχήν και επανειλημμένως εδήλωσα, ότι η συνεργασία μου μετά της εκάστοτε Ελληνικής Κυβερνήσεως αποτελεί δι'εμέ εθνικόν καθήκον. Το εθνικόν συμφέρον υπαγορεύει την αρμονικήν και στενήν συνεργασίαν Αθηνών και Λευκωσίας. Οιαδήποτε και αν ήτο η Κυβέρνησις της Ελλάδος, ήτο δι'εμέ η Κυβέρνησις της Μητρός Πατρίδος και έπρεπε να συνεργάζωμαι μετ'αυτής."

    Πόσο μάλλον δε και ο οποιοσδήποτε απλός άνθρωπος της εποχής που αισθανόταν καθήκον να υπηρετήσει την Ελλάδα σε δύσκολες εποχής - μπορεί από αυτά να νομίζουμε ότι θα ήταν πανεύκολο γιά την Χούντα να ξεγελάσει κάποια πρώην μέλη της Εοκα βήτα και να τους φέρει υπό την επίρρεια της, και όμως τελικά πολύ λίγους κατάφερε.

    Η συμμετοχή λοιπόν πρώην μελών της Εοκα βήτα στο πραξικόπημα, είτε διότι δρούσαν με οδηγίες του Μακαριακού καθεστώτος είτε της Χούντας..."

    Από:
    http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/08/blog-post_30.html

    Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Petros Evdokas, Πέτρος Ευδόκας

    στο αναδημοσιευθέν κείμενο καταγράφονται τα εξής:

    "Όσο δεν αντιλαμβανόμαστε ότι είμαστε απλά ένα πιόνι και τουβλάκι στην παγκόσμια σκακιέρα των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και παραμένουμε αυτιστικά προσηλωμένοι στην μοναδικότητα της Κύπρου απλά δεν θα μπορέσουμε να αποπειραθούμε έστω να ξεφύγουμε από την μοίρα που μας έχουν τάξει αυτοί που ελέγχουν με την βία τον κόσμο."

    Στο σχόλιο σου φαίνεται να χάνεις το δάσος και να εμμένεις στο δέντρο της κυπριακής μοναδικότητας και στην αυτιστική μικροσκοπική προσέγγιση των πραγμάτων οι οποίες μάλιστα είναι αυτές που εντείνουν τον διχασμό και φυσικά όχι την ενότητα.

    Ο ρόλος της εοκαβ στο πραξικόπημα αμφισβητείται μόνο από τον δησυ ο οποίος μάλιστα ήταν το μόνο κόμμα που δεν υπέγραψε το πόρισμα της βουλής για τον φάκελο της Κύπρου.

    Προφανώς υιοθετείς τα όσα υποστηρίζει ο δησυ και αυτό φαίνεται και από το λινκ που παραθέτεις με τα σχόλια ενός κομματικού στελέχους του που το 1974 ενδεχομένως να είχε μόλις αφιχθεί στην ζωή ο οποίος όμως ακόμη και αυτός παραδέχεται ότι στο πραξικόπημα συμμετείχαν πρώην όπως τα ονομάζει στελέχη της εοκα β.

    Είναι σεβαστή η θέση σου προς στήριξη της εοκαβ και του ρόλου της στο πραξικόπημα και έχεις το δικαίωμα να την εκφράζεις.

    Η θέση μας παραμένει αυτή που είναι και η οποία εκπηγάζει από την συνολική παγκόσμια αντίληψη της ιστορίας του ιμπεριαλισμού, ειδικά του τελευταίου αιώνα με τα εκατοντάδες πραξικοπήματα και εισβολές σε χώρες που δεν υπέκυπταν, τα οποία κινήθηκαν από τα αμερικανικά καρτελ οπλων ναρκωτικών, της πολεμικής βιομηχανίας και εν γένει των συμφερόντων των κυβερνήσεων των ΗΠΑ που ελέγχεται από όλες αυτές τις πολυεθνικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή