Τοποθέτηση του WAKEUPCyprus στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -Quotes

...life is 10% what happens to you and 90% how you react to it!...

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Οι ναζί πρώτα κυνήγησαν τους κομμουνιστές, δεν διαμαρτυρήθηκα γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής, κυνήγησαν τους εβραίους, δεν διαμαρτυρήθηκα γιατί δεν ήμουν εβραίος, όταν κυνήγησαν εμένα δεν υπήρχε κανένας να διαμαρτυρηθεί για μένα...Ελεύθερος ο Κώστας Σακκάς, 2,5 χρόνια προφυλακιστέος χωρίς δίκη παράνομα...38 μέρες απεργία πείνας..Το ελληνικό κράτος αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ..αυτή είναι η δημοκρατία που θέλουμε;

Μας ενδιαφέρει και μας αφορά άμεσα ό,τι συμβαίνει ιδίως στην Ελλάδα γιατί βλέπουμε πως ό,τι συμβαίνει εκεί ως το πρώτο μέγιστο πειραματόζωο σιγά σιγά φτάνει και εδώ....

Το είδαμε με την εισβολή του ΔΝΤ από το πουθενά και το κεφακλείδωμα του τόπου μας από την Τρόικα και τα επιβαλλόμενα μνημόνια εξαθλίωσης του λαού...

Ο Κώστας Σακκάς αφέθηκε σήμερα ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους μετά από 31 μήνες που βρίσκεται προφυλακιστέος χωρίς δίκη!

Το απώτατο όριο προφυλάκιστης χωρίς δίκη είναι οι 18 μήνες! 

Η Νέα Δημοκρατία έφτασε στο σημείο σε ανακοίνωση της να ποινικοποιεί το φρόνημα και την ιδεολογία κάνοντας λόγο για κατηγορούμενο για ....αναρχία... ωσάν η ιδεολογία του Κώστα Σακκά από μόνη της είναι ποινικό αδίκημα!




Δεν έχει σημασία ποια είναι τα πιστεύω του καθενός από εμάς καθώς η ελευθερία του να πιστεύω ό,τι θέλω είναι βασικότατο δικαίωμα που αποκτήθηκε με αγώνες και αίμα!

Πασίγνωστη είναι η ρήση του ιερέα της Γερμανικής Ευαγγελικής (Λουθηρανικής) εκκλησίας:



«Στη Γερμανία οι Ναζί πρώτα κυνήγησαν τους κομμουνιστές και δεν διαμαρτυρήθηκα γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής. 
Ύστερα κυνήγησαν τους Εβραίους και δεν διαμαρτυρήθηκα γιατί δεν ήμουν Εβραίος. 

Μετά κυνήγησαν τους συνδικαλιστές και δεν διαμαρτυρήθηκα γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής. 
Μετά κυνήγησαν τους καθολικούς και δεν διαμαρτυρήθηκα γιατί δεν ήμουν καθολικός.
 Μετά κυνήγησαν εμένα... και τότε δεν υπήρχε κανένας για να διαμαρτυρηθεί για οποιονδήποτε.»

Μαρτιν Νιμέλερ, κληρικός της Γερμανικής Ευαγγελικής (Λουθηρανικής) εκκλησίας.

Ο Κώστας Σακκάς ουδέποτε έκρυψε ότι είναι αναρχικός και είναι δικαίωμα του να πιστεύει ό,τι θέλει!

Μπορεί να μην ταυτιζόμαστε και να μην μοιραζόμαστε την ίδια ιδεολογία και πιστεύω με τον οιονδήποτε συνάνθρωπο μας αλλά είναι σημαντικό να δείχνουμε την αλληλεγγύη μας σε ανθρώπους που διώκονται λόγω των φρονημάτων τους!


Δεν δείχνουμε αλληλεγγύη στον Κώστα Σακκά γιατί είμαστε αναρχικοί αλλά γιατί είμαστε πάνω από όλα άνθρωποι, άνθρωποι που θέλουμε να εφαρμόζονται αυτά που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα!



Παραθέτουμε από το athens indymedia το ιστορικό της υπόθεσης του Κώστα Σακκά χωρίς να υιοθετούμε ή να απορρίπτουμε ό,τι καταγράφεται


Απεργία πείνας του αναρχικού Κ. Σακκά, 38η μέρα

Ελεύθερος υπό όρους ο Κώστας Σακκάς
Video της άγριας επίθεσης των μπάτσων
σε παρέμβαση αλληλεγγύης στον Κώστα Σακκά στην Ακρόπολη

Συγκέντρωση αλληλεγγύης, στους 2 συλληφθέντες Πέμπτη 11/7 στις 12:00, Ευελπίδων
Video Κ. Σακκά στο νοσοκομείο ΝίκαιαςΟ αναρχικός Κ. Σακκάς ξεκίνησε απεργία πείνας ENG | DUTCH | ] την Τρίτη 4 Ιούνη διεκδικώντας την άμεση αποφυλάκισή του. Στις 4 Ιουνίου έληξε και το μέγιστο όριο προφυλάκισής που μπορεί να επιβληθεί σε έναν κρατούμενο κατηγορούμενο για δυο υποθέσεις, που είναι 30 μήνες.
Ο Κώστας Σακκάς, μαζί με τους Α. Μητρούσια, Γ. Καραγιαννίδη και Σ. Αντωνίου συνελήφθησαν στις 4 Δεκέμβρη του 2010, κατηγορούμενοι αρχικά για ανώνυμη τρομοκρατική οργάνωση και διακεκριμένη οπλοκατοχή, μαζί με άλλους 2 συλληφθέντες, οι οποίοι απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες, ενώ για τους ίδιους το κατηγορητήριο αναβαθμίστηκε σε δεύτερο χρόνο με την αιτιολογία της “συμμετοχής στην Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”. Και οι τέσσερις αρνούνται την συμμετοχή τους στην οργάνωση, υπερασπιζόμενοι όμως την αναρχική τους ταυτότητα.
Λίγες μέρες πριν λήξει το μέγιστο όριο προφυλάκισής του, ο Κ. Σακκάς, ενημερώθηκε ότι αυτή θα συνεχιστεί για τους επόμενους 6 μήνες, χωρίς καμία αιτιολόγηση.

Οι πειραματισμοί του κράτους απέναντι στους αιχμάλωτους αγωνιστές είναι πρόβα ενός γενικευμένου πολέμου, απέναντι σε όλους τους καταπιεσμένους και έρχονται να σταθούν δίπλα στα ΕΚΑΜ στις απεργίες, στις εκκενωμένες καταλήψεις, στο χημικό πόλεμο κατά των διαδηλωτών, στις νυχτερινές εισβολές σε σπίτια στην Ιερισσό, στις διώξεις βάσει DNA κλπ.
Aποχή συσσιτίου από 4 Ιουνίου, οι Κ. Γουρνάς, Χ. Κορτέσης, Δ.Κουφοντίνας, Β.Σταθόπουλος
από 6 Ιουνίου οι  Ράμι Συριανός & Σπύρος Στρατούλης και από 17 Ιουνίου ο Ηλίας Καραντουμαν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου