Τοποθέτηση του WAKEUPCyprus στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -Quotes

...life is 10% what happens to you and 90% how you react to it!...

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Αναδημοσιεύση:Το Μέγεθος της Προδοσίας με Αριθμούς




Αναδημοσιεύση άρθρου απο http://cyprus.indymedia.org/node/4791

Δακρυρροούσα η πολιτική ηγεσία ψηφίζει το ένα μνημονιακό νομοσχέδιο πίσω από το άλλο.


Μέσα από το εμπόριο του φόβου και το ψευδοδίλημμα "Μνημόνιο ή Χρεοκοπία" η κυβέρνηση και τα τρία μνημονιακά κόμματα επέβαλαν τη δανειακή σύμβαση στο λαό.
Κυβέρνηση, ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ προσπαθούν μανιωδώς να δικαιολογήσουν τη στάση τους προωθώντας την ιδέα ότι το μνημόνιο είναι αναγκαίο κακό και ότι μέσω του μνημονίου η κυπριακή οικονομία θα ορθοποδήσει.

Δυστυχώς για όλους μας η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Όσα ψέματα και αν επιστρατευτούν για να δικαιολογηθεί η στάση όλων αυτών που ψηφίζουν υπέρ του μνημονίου η αλήθεια είναι ότι το μνημόνιο δεν μπορεί να τελεσφορήσει.
Μια μαθηματική ανάλυση του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης με μαθηματικά της έκτης δημοτικούΟ προϋπολογισμός του 2013 που έχει κατατεθεί στη Βουλή είναι ακόμη ένας ελλειμματικός προϋπολογισμός.
Οι ίδιοι βουλευτές και κόμματα που ψήφισαν τους προηγούμενους προϋπολογισμούς με ελλείμματα ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ συνεχίζουν την καταστροφική τους πολιτική και φέτος. (1)
Παρά τα μέτρα, τις περικοπές και τη μείωση του κοινωνικού κράτους τα οποία καθημερινά περνούν στη Βουλή ο προϋπολογισμός παρουσιάζει ένα έλλειμμα της τάξης του ενός και πλέον ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ!
«25. Συνολικά, ο Προϋπολογισμός του 2013 προβλέπει έσοδα, εξαιρουμένων των δανείων, ύψους €5.860 εκ…»
και
«35. Το σύνολο των προϋπολογιζόμενων δαπανών του Προϋπολογισμού του 2013, εξαιρουμένων των αποπληρωμών δανείων, ανέρχεται στα €6.950εκ.» (2)

Ο προϋπολογισμός του 2013 με όλα τα μέτρα που ψηφίζονται παρουσιάζει έλλειμμα €1,090 εκ.! Για όσους βουλευτές διαβάζουν το άρθρο το έλλειμμα είναι η αφαίρεση ανάμεσα στα έξοδα και τα έσοδα.
Το έλλειμμα αυτό δεν περιλαμβάνει τα δάνεια που έχει συνάψει το κράτος ούτε και τα χρωστούμενα στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων και στους κερδοφόρους ημικρατικούς οργανισμούς. Μόνον τα ποσά που αφορούν το ρωσικό δάνειο και τα χρωστούμενα στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων αγγίζουν τα €10 Δισεκατομμύρια. (3) Δε γνωρίζουμε τις υπόλοιπες υποχρεώσεις του κράτους σε άλλους ξένους δανειστές.
Η δανειακή σύμβαση την οποία έχει συμφωνήσει το κράτος με την τρόικα και την οποία υποστηρίζουν ανεπιφύλακτα η κυβέρνηση και τα κόμματα ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ καθώς και κάποιοι βουλευτές από άλλα κόμματα θα προσθέσει στο ήδη δυσβάσταχτο χρέος του κράτους ένα τεράστιο ποσό.
Για τους σκοπούς της άσκησης μαθηματικών της έκτης δημοτικού στην οποία σήμερα επιδιδόμαστε ας τοποθετήσουμε αυτό το δανεισμό στα €20 δισεκατομμύρια ποσό που συχνά υπονοείται στα Μέσα Μαζικής Επιβολής. Είναι πραγματικά τραγικό ότι μέχρι σήμερα δε γνωρίζει κανένας μας πόσα ακριβώς θα δανειστούμε.
Ας υποθέσουμε ακόμη ότι οι δανειστές μας επειδή μας αγαπούν για τα όμορφα μας μάτια και τον υπέροχο ήλιο και τη θάλασσα της πατρίδας μας θα θέσουν το επιτόκιο που οραματίζεται ως «πολύ καλό» ο τραπεζίτης υπουργός οικονομικών μας. Το επιτόκιο αυτό είναι 2,5%. (4)
Με τα απλά μαθηματικά της έκτης Δημοτικού το «πολύ καλό» αυτό επιτόκιο αποδίδει τόκο €500 Εκατομμύρια το χρόνο! Μισό ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ Ευρώ το χρόνο θα είναι μόνο ο τόκος του δανείου του κράτους. Σε τέσσερα χρόνια δηλαδή το αρχικό δάνειο θα έχει αυξηθεί κατά δύο δισεκατομμύρια ευρώ.Δανειζόμαστε δηλαδή ένα τεράστιο ποσό επιπρόσθετο των άλλων που ήδη χρωστούμε το οποίο θα επιβαρύνει κάθε χρόνο το κράτος με €500 επιπλέον εκατομμύρια.
Στην πραγματικότητα και σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική των δανειστών το κράτος ουσιαστικά συμφώνησε ότι θα πληρώνει τους τόκους του δανείου. Όλα τα μέτρα που λαμβάνονται στοχεύουν προς εκείνη την κατεύθυνση. Το ίδιο το δάνειο όμως καθιστά την Κύπρο όμηρο των δανειστών της. Είναι ένα αβάσταχτο βαρίδι το οποίο θα συνοδεύει την οικονομία μας για δεκαετίες και μέσω του οποίου η Κύπρος καθίσταται ουσιαστικά μια οικονομική αποικία της τρόικα με ότι αυτό συνεπάγεται. Ήδη μέσα από τα μέτρα που ψηφίζονται ή/και συζητούνται καθίσταται σαφές ότι η τρόικα επεμβαίνει παντού συμπεριλαμβανόμενων και των θεμάτων κρατικής ασφάλειας.
Τα χρήματα που θα πηγαίνουν για την αποπληρωμή των τόκων του δανείου μέσα από τις περικοπές και τη φοροεπιδρομή θα αυξάνουν την τρύπα στο δημοσιονομικό έλλειμμα. Και εφόσον το κράτος δεν πρόκειται να έχει κάποιες άλλες πηγές εσόδων αυτή η μαύρη τρύπα συνεχώς θα μεγαλώνει. Τα μαθηματικά της έκτης δημοτικού μας δείχνουν ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο.Ο δε υπουργός μας μας το λέει κουτσιά καθαρισμένα ότι το έλλειμμα θα συνεχίζεται και τα επόμενα χρόνια.

Γίνεται εύκολα κατανοητό ότι το χρέος που θα φορτωθεί στις πλάτες του λαού μας είναι αδύνατο να ξεπληρωθεί με οποιοδήποτε συμβατικό τρόπο. Όσα μέτρα και αν ληφθούν όσες περικοπές και αν γίνουν η αποπληρωμή του χρέους είναι αδύνατη. Το χρέος μάλιστα θα αυξάνεται ραγδαία με την πάροδο του χρόνου εφόσον η οικονομία θα μπει σε μακρά περίοδο ύφεσης στην οποία τα έσοδα του κράτους θα μειωθούν ακόμη παραπάνω.
Τίθεται λοιπόν το ερώτημα:
Πώς και γιατί η τρόικα θα δανείσει ένα υπερχρεωμένο κράτος το οποίο δεν έχει τη δυνατότητα να αποπληρώσει τους δανειστές του και να παραμείνει λειτουργήσιμο;
Ποια είναι η εγγύηση που έχουν θέσει οι δανειστές για να δώσουν αυτό το δάνειο;Είναι πολύ εύκολο σε όλους μας να αντιληφθούμε ότι το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο το οποίο δύναται να εγγυηθεί την αποπληρωμή του δανείου είναι ο ενεργειακός πλούτος που κρύβει η ΑΟΖ της κυπριακής δημοκρατίας. Αυτή είναι η εγγύηση που έχει δοθεί πισω από τις ερμητικά κλειστές πόρτες του προεδρικού, του υπουργείου οικονομικών και της βουλής.
Η δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο αποτελούν την έσχατη προδοσία εις βάρος του δύσμοιρου λαού και της πατρίδας μας.Η άρχουσα τάξη των τραπεζιτών, των πολιτικάντηδων, των βο(υ)λευτών, των Μέσων Μαζικής Επιβολής και των ακαδημαϊκών φερέφωνων τους έχει ήδη υποθηκεύσει το φυσικό αέριο αφού είναι το μόνο περιουσιακό στοιχείο της δημοκρατίας το οποίο μπορεί να εγγυηθεί το δάνειο που θα λάβει το κράτος.
Κυβέρνηση, ΔΗΣΥ,ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ έχουν ήδη ξεπουλήσει το φυσικό αέριο της πατρίδας μας στους δανειστές επί πινακίου φακής.Τα δάκρυα που όλοι τους χύνουν είναι τα δάκρυα του κροκόδειλου λίγο πριν από την επίθεση που θα κατασπαράξει το θύμα του.
Σόλων Αντάρτης ~ solon_antartis@yahoo.com~~~~~~~~~~~~Πηγές-------1. «Το πιο σημαντικό θέμα για τον Κρατικό Προϋπολογισμό είναι η διαχείριση Εσόδων και Εξόδων (Δαπανών). Τι λέει ο δικός μας; Τα λέει πεντακάθαρα, από το στόμα του Υπουργού μας: Λέει πως για τα έτη 2009 και 2010:
ο- το γενικό Σύνολο Εσόδων ήταν €5.3 και €5.7 ΔΙΣεκατομμύρια, αντιστοίχως.
ο- το γενικό Σύνολο Δαπανών ήταν €6.8 και €7.9 ΔΙΣεκατομμύρια, αντιστοίχως [3].

Δηλαδή για το 2009 η διαφορά ήταν €1.5 Δις. Για το 2010 η διαφορά ήταν €2.2 Δις. Μιλούμε για ΔΙΣεκατομμύρια που όχι μόνο απλώς δεν υπήρχαν, αλλά η Κυβέρνηση μας ενώ το γνώριζε προχώρησε στις δαπάνες με την ευλογία της Βουλής, της Κεντρικής Τράπεζας και του Υπουργείου Οικονομικών.»
Από:
Η Αντίσταση στο Μνημόνιο ~ Έξω η Τρόικά
http://cyprus.indymedia.org/node/4789
3. Το ύψος του δανεισμού του κράτους από το ΤΚΑ είναι €7,2 δισεκατομμύρια
όπως φαίνεται στο πιο κάτω άρθρο:
Η τρόικα πήρε ό, τι ήθελε
http://alithia.com.cy/index.php/oikonomia/item/409-%CE%B7-%CF%84%CF%81%CF%8C%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CF%80%CE%AE%CF%81%CE%B5-%CF%8C%CF%84%CE%B9-%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%BB%CE%B5
Το δε ύψος του πρόσφατου ρωσικού δανείου είναι €2,5 δισεκατομμύρια με επιτόκιο 4,5%
Ρωσικό δάνειο 2,5δις,ευρώ στην Κύπρο
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2052550

4. Σιαρλή: Γύρω στο 2,5% το επιτόκιο των δανείων από την Τρόικα «Πάρα πολύ καλό», χαρακτήρισε το επιτόκιο ο ΥΠΟΙΚ.
http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=114389&show=Y

2 σχόλια:

  1. Αναφέρεστε σε μερικά κόμματα.Τα υπόλοιπα διαφώνησαν στη βουλή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα νομοσχέδια του μνημονίου ψηφίζονται σχεδόν ομόφωνα στη βουλή. Αν κάποιος έχει στοιχεία ποιοί βουλευτές ψηφίζουν εναντίον του μνημονίου wakeupcy@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή