Τοποθέτηση του WAKEUPCyprus στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -Quotes

...life is 10% what happens to you and 90% how you react to it!...

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Το ερώτημα της επιστολής του Wake Up Cyprus προς την Υπουργό Εργασίας, αν κατ εντολή της Τρόικα διέγραψαν την κρατική οφειλή 7,2 ΔΙΣ προς όλους εμάς ήτοι προς το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων βρίσκεται επίσημα κατατεθειμένο ενώπιον της Βουλής με αρ. 23.06.010.02.636 ημερομηνίας 30 Μαίου 2013 ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ! Κάντε το ίδιο για περαιτέρω ΠΟΛΙΤΙΚΗ πίεση!




http://www2.parliament.cy/parliamentgr/008_02/chronological/008_02_IB.htm

Ερώτηση με αρ. 23.06.010.02.636, ημερομηνίας 30 Μαΐου 2013του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Γιώργου Περδίκη
«Έχω πληροφορηθεί ότι ήταν απαίτηση των διεθνών δανειστών μας να διαγραφούν οι οφειλές του κράτους προς το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Σε μία τέτοια περίπτωση θα κινδυνεύσουν οι συντάξεις χιλιάδων εργαζομένων. Υπάρχουν πληροφορίες για ένα πολύ μεγάλο ποσό οφειλών του κράτους προς το ταμείο.
Παρακαλώ τον αρμόδιο υπουργό να πληροφορήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων ποια είναι η εξέλιξη σε αυτό το θέμα, αν έχει γίνει η διαγραφή των χρεών του κράτους προς το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων και, εάν όχι, ποιο είναι σήμερα το ύψος αυτού του χρέους.»




Η επιστολή ημερομηνίας 7 Μαΐου 2013 που στάλθηκε από μέλος του WakeUpCyprus προς την Υπουργό Εργασίας κυρία Ζέτα Αιμιλιανίδου ακριβώς όπως καταγραφόταν στο περιεχόμενο της, θα τύγχανε δημοσιοποίησης.



Μέλη της ομάδας των ΜΜΕ του Wake Up Cyprus σε επικοινωνία με δύο μεγάλα κανάλια και συγκεκριμένους δημοσιογράφους στους οποίους γνωστοποιήθηκε το γεγονός,  ενώ αρχικά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον, 

αφού είχε συμφωνηθεί να γίνει ακόμα και κοινή παρουσία με την ίδια την Υπουργό αν η ίδια το επιθυμούσε, 

προφανώς μετά από πολιτικές παρεμβάσεις και χωρίς καμιά άλλη εξήγηση απλά απέσυραν αυτό το ενδιαφέρον!

Ως εκ τούτου συνεχίσαμε την προσπάθεια στον μόνο χώρο που ακόμα παραμένει σε μεγάλο βαθμό ελεύθερος και δεν ελέγχεται από την εξουσία του χρήματος: Το διαδίκτυο!

Μέλη του Wake Up Cyprus, φίλοι και συμπαθούντες, άνθρωποι πολιτικά σκεπτόμενοι, απηυδισμένοι από την κοροϊδία αυτών που ασκούν εξουσία την οποία καταχρώνται και ασκούν εις βάρος των πολιτών συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια!

Το Wake Up Cyprus  είχε συνάντηση και με το Κίνημα Οικολόγων στα πλαίσια της οποίας τέθηκε και το κορυφαίο ζήτημα που τίθεται στην επιτολή που στάλθηκε στις 7 Μαΐου 2013 στην Υπουργό Εργασίας για την διαγραφή των 7,2 ΔΙΣ οφειλής του κράτους προς το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων δηλαδή προς όλους εμάς!

Μετά και την παρέμβαση μας ο βουλευτής των Οικολόγων κύριος Γιώργος Περδίκης προς τιμήν του και χωρίς κανένα δισταγμό για ένα τόσο κορυφαίο ζήτημα έθεσε επίσημα ερώτηση στη Βουλή προς την Υπουργό Εργασίας η οποία υποχρεούται να απαντήσει!

Ως εκ τούτου το ερώτημα μας βρίσκεται ήδη επίσημα κατατεθειμένο στην Βουλή και αναμένει και επίσημη απάντηση από την κυρία Υπουργό Εργασίας!

Είναι πολύ σημαντικό να συνεχιστεί η προσπάθεια που άρχισε και με αυτή την επιστολή και να ασκηθεί ακόμα περισσότερη πίεση προς αυτούς που εννοείται ότι δεν νοιάζονται για τους πολίτες αλλά για αλλότρια συμφέροντα!

Η προσπάθεια συνεχίζεται και ας έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι αν πράξουμε κάτι, τότε ίσως βγει κάτι, αν δεν πράξουμε τίποτα τότε απλά δεν θα γίνει τίποτα!

3 σχόλια:

  1. Όταν το 2004 η Κυβέρνηση και Αστυνομία της Κύπρου προέβει σε παράνομη έρευνα εναντίον μου κατόπιν εντολών της Πρεσβείας των ΗΠΑ και του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, πράμα που το παραδέκτηκε η Κυβέρνηση δημοσίως, το κόμμα Οικολόγων ανέγραψε ερώτημα σε Επιτροπή της Βουλής για το αν είναι νόμιμο για την Αστυνομία μας να υπακούει σε εντολές ξένης Κυβέρνησης.

    Ακόμα θα απαντήσουν!

    Τα σχετικά δημοσιεύματα είναι εδώ:

    "Government Admits Investigation Against Indymedia Initiated by US Intelligence"
    http://www.indymedia.org/en/2004/07/111547.shtml

    Statement by Editors' Union of Cyprus
    http://www.cyprusindymedia.org/Editors-Union-Statement.html

    Statement by the Minister of Justice and Public Order
    http://www.cyprusindymedia.org/Minister-of-Justice.html

    A condensed (short) exploration of the politics
    involved in the case -
    "...a segment of a dialogue with two independent
    filmmakers":
    http://www.indymedia.org/en/2004/07/111480.shtml

    The original "offending article" -
    "Spies, Murderers, and Creeps":
    http://www.cyprusindymedia.org/spies-murderers-and-creeps.html


    Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ως ομάδα πολιτών θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε ό,τι μας δίδεται από όποιον καλόπιστα προσφέρεται να βοηθήσει εμάς και ταυτόχρονα το κοινό καλό, όπως έκανε στην προκειμένη περίπτωση ο κύριος Περδίκης και το κίνημα των Οικολόγων.

    Το γεγονός ότι το ερώτημα μας αυτό ευρίσκεται επίσημα πλέον ενώπιον της Βουλής και απευθύνεται προς την Υπουργό Εργασίας είναι πολύ σημαντικό και εξυπακούεται ότι δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι και θα επανέλθουμε πολύ πιο δυναμικά με απαιτήσεις και όχι παρακλήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή