Τοποθέτηση του WAKEUPCyprus στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -Quotes

...life is 10% what happens to you and 90% how you react to it!...

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Πρόγραμμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης! Το Wake Up Cyprus σε συνάντηση που είχε με την ΑΝΕΛ στηρίζει αυτή την πάρα πολύ σημαντική προσπάθεια αυτοοργάνωσης και εναλλακτικών συναλλαγών χωρίς το χρήμα των τραπεζιτών!


Ως Wake Up Cyprus έχουμε μέσα στις πρώτες προτεραιότητες μας την αποτροπή της εξαθλίωσης εν πρώτοις και την προσπάθεια οργάνωσης των παραγωγικών δυνάμεων της Κύπρου για την διατροφική αυτάρκεια.

Ήδη έγιναν πάρα πολλές συναντήσεις και έχουν γίνει τεράστια βήματα προς αυτή την κατεύθυνση και θα υπάρξει ενημέρωση σύντομα!

Στα πλαίσια αυτών των προσπαθειών και επαφών προχτές είχαμε μια πολύ ευχάριστη και αναπάντεχη συνάντηση!

Συναντηθήκαμε στο Δημαρχείο των Λατσιών με δύο πολύ σημαντικούς νέους ανθρώπους που ανέλαβαν και έφεραν εις πέρας ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα!

http://tom.anel.com.cy/default.asp?parid=12&ID=123&menuid=125



Ποιοι Είμαστε

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Λευκωσίας (ΑΝΕΛ) Λτδ είναι μία εταιρεία η οποία δημιουργήθηκε από Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης και έχει τη δυνατότητα να διεκδικεί διαθέσιμα κονδύλια από Ευρωπαϊκούς ή άλλους πόρους προς όφελος των μετόχων της. Μέτοχοι της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λευκωσίας είναι προς το παρόν οκτώ Δήμοι της επαρχίας Λευκωσίας (Έγκωμη, Ιδάλιον, Λακατάμια, Λατσιά, Στρόβολος, Γέρι, Τσέρι και Αγλατζιά). 

Είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός και διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση όπου συμμετέχουν όλοι οι μέτοχοι. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο σήμερα αποτελείται από τους οκτώ Δημάρχους των προαναφερθέντων Δήμων.

Σκοπός της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λευκωσίας είναι οι κάλυψη των ακόλουθων αναγκών:

Άμεση, έγκαιρη πληροφόρηση και ενημέρωση για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης
Τεχνοκρατική και συμβουλευτική στήριξη των Δήμων-μελών της στον αναπτυξιακό τους ρόλο και σχεδιασμό

Αναπτυξιακός σχεδιασμός της ευρύτερης περιοχής

Αξιοποίηση στο μέγιστο δυνατό βαθμό των διαθέσιμων εθνικών και κοινοτικών πόρων (της Ευρωπαϊκής Ένωσης) μέσα από τη συμμετοχή και διαχείριση σχετικών προγραμμάτων

Τεχνική στήριξη των κατοίκων και των φορέων της περιοχής στους τομείς επιμόρφωσης και κατάρτισης, βελτίωσης ποιότητας ζωής και γενικότερα της κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης

Ανάληψη πρωτοβουλιών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς και ανάπτυξης της εσωτερικής συνοχής της

Προώθηση της ευρύτερης δυνατής συνεργασίας των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους φορείς του Δημοσίου, του Ημι-κρατικού και του Ιδιωτικού τομέα, επιδιώκοντας τη συνέργια και την εταιρικότητα

Ανάπτυξη διακρατικού δικτύου συνεργασίας με φορείς από άλλα κράτη μέλη

Ανταλλαγή εμπειριών με άλλα κράτη μέλη και οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης με στόχο την εισαγωγή και εφαρμογή νέων καινοτόμων πρακτικών ή πολιτικών σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο

Η ιστοσελίδα αυτή, όπως και η λειτουργία ολόκληρου του "Προγράμματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης" ελέγχεται από το Διοικητικό Συμβούλιο και τα στελέχη της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λευκωσίας (ΑΝΕΛ). 


----------------------------------   


Ο Παναγιώτης Μουντουκος και ο Λευτέρης Λοίζου οικονομικοί διευθυντές της ΑΝΕΛ, δύο νέοι άνθρωποι με πραγματική θέληση για προσφορά και αυτό είναι κάτι που φαίνεται όταν μιλάς του άλλου και τον βλέπεις πρόσωπο με πρόσωπο  αθόρυβα χωρίς τυμπανοκρουσίες επί πολλούς μήνες έψαχναν διάφορους τρόπους ουσιαστικής κοινωνικής αλληλεγγύης


Έψαξαν τα πάντα, από το τρουκε της Αργεντινής

To πείραμα της Αργεντινής
http://www.exandasdocumentaries.com/series/argentina/exandas-interviews.php?article=3

Το πείραμα του αυστριακού χωριού που είδαμε σε σχετικό άρθρο

1932 Μεγάλη ύφεση, Το πείραμα ενός αυστριακού χωριού του Wörgl που εξέδωσε πρακτικό νόμισμα αμφισβητώντας την κυριαρχία των τραπεζών.. Μια ιστορία σαν παραμύθι
http://wakeupcyprus.blogspot.com/2013/05/1932-worgl.html



μέχρι και τις μέρες τις προσπάθειες που γίνονται στην Ελλάδα των μνημονίων και την προσπάθεια των ανθρώπων να επιβιώσουν και να ξεφύγουν από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της εξαθλίωσης του οικονομικού συστήματος που δεν οδηγεί πουθενά

Ιδίως το Δίκτυο Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης Μαγνησίας που είναι πραγματικά ένα στολίδι αυτοοργάνωσης των ανθρώπων και ουσιαστικής αλληλεγγύης που δημιούργησε μια αληθινή οικονομία χωρίς το ψεύτικο χρήμα των τραπεζιτών

http://www.tem-magnisia.gr/




Ο Λευτέρης Λοίζου και ο Παναγιώτης Μούντουκος διεξήλθαν πολύ αναλυτικά και λεπτομερώς όλα αυτά τα συστήματα τα οποία και τελειοποίησαν σε μεγάλο βαθμό προσαρμόζοντας τα στις δικές μας ανάγκες και ήδη από την 1η Μαίου 2013 αυτό το απίστευτο σύστημα λειτουργεί και στην Κύπρο!

Εδώ η παρουσίαση με τον Παναγιώτη Μούντουκο και τον Δήμαρχο Λατσιών στο Sigma


και ο Λευτέρης Λοίζου



Είναι μια πάρα πολύ σημαντική πρωτοβουλία η οποία μάλιστα αντιμετωπίστηκε με πάσα σοβαρότητα από έναν οργανωμένο φορέα όπως η ΑΝΕΛ με συμπαραστάτες μεγάλους Δήμους της Επαρχίας Λευκωσίας.

Έχουμε ήδη συμφωνήσει ότι θα συνδιοργανωθεί πολύ σύντομα παρουσίαση αυτής της πολύ σημαντικής προσπάθειας στην οποία θα πρέπει να συμμετάσχουμε όλοι!


ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Η νέα υπηρεσία λειτουργεί ως μια αγορά διαφορετικής μορφής, που σκοπό έχει την ανταλλαγή προϊόντων και υπηρεσιών μεταξύ των ατόμων που συμμετέχουν σε αυτή. Η υπηρεσία "Πρόγραμμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης" βασίζεται στις αρχές της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης και της ισότητας και λειτουργεί αποκλειστικά προς όφελος των δημοτών αποκλείοντας τον καταναλωτισμό, τον ανταγωνισμό και την κερδοσκοπία.
Η νέα υπηρεσία αφορά συναλλαγές και ανταλλαγές προϊόντων ή υπηρεσιών μεταξύ δημοτών χωρίς τη χρήση πραγματικού χρήματος. Η αξία των υπηρεσιών και των προϊόντων που οι δημότες ανταλλάσσουν μεταξύ τους καθορίζεται, αντί σε Ευρώ, σε μονάδες Το.Μ. (Τοπική Μονάδα). Οι μονάδες αυτές είναι ένα είδος ''τοπικού νομίσματος'' το οποίο χρησιμοποιούν μεταξύ τους μόνο όσοι έχουν εγγραφεί στην υπηρεσία ως μέλη. Για παράδειγμα, εάν ένα μέλος του Προγράμματος που είναι πτυχιούχος αγγλικής φιλολογίας συμφωνήσει με ένα άλλο μέλος του Προγράμματος να κάνει ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών στο παιδί του, τότε αντί να πληρωθεί σε Ευρώ, θα πληρωθεί με μια ποσότητα μονάδων Το.Μ. η οποία θα προκαθοριστεί και θα προσυμφωνηθεί μεταξύ τους. Στη συνέχεια, ο πτυχιούχος αγγλικής φιλολογίας, θα μπορεί να ανταλλάξει τις μονάδες Το.Μ. που έχει κερδίσει από τα ιδιαίτερα μαθήματα που παρέδωσε, με οποιοδήποτε άλλο μέλος του Προγράμματος, ανάλογα με τις ανάγκες του. Εάν για παράδειγμα χρειάζεται κάποιο υδραυλικό για να του φτιάξει κάτι στο σπίτι του, θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τις μονάδες Το.Μ. που διαθέτει για να γίνει η δουλειά του.
Οι ανταλλαγές ή συναλλαγές προϊόντων ή υπηρεσιών δεν υπόκεινται σε οποιαδήποτε φορολογία διότι γίνονται χωρίς τη χρήση πραγματικού νομίσματος.
Όπως έχει προαναφερθεί, ως μέλη του "Προγράμματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης" μπορούν να εγγραφούν μόνο δημότες των Δήμων που είναι μέλη της ΑΝΕΛ. Οποιοσδήποτε δημότης έχει τη δυνατότητα να είναι μέλος υπό οποιαδήποτε ιδιότητα ή ειδικότητα (είτε δηλαδή είναι υδραυλικός, οικοδόμος, κρεοπώλης, καθηγητής, παραγωγός φρούτων ή λαχανικών, γιατρός, μηχανικός κτλ).
Ο έλεγχος για την ανταλλαγή των υπηρεσιών ή προϊόντων (δηλαδή η "δοσοληψία" και οι πληρωμές) γίνονται από την παρούσα ιστοσελίδα ("ηλεκτρονική πλατφόρμα"). Η ιστοσελίδα  έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί ξεχωριστό χώρο για το κάθε ένα από τα μέλη του Προγράμματος, στον οποίο έχει πρόσβαση μόνο το ίδιο το μέλος με χρήση κωδικού που του παρέχεται. Στον ηλεκτρονικό χώρο αυτό, το μέλος μπορεί να ενημερώνεται για τις δραστηριότητες του εντός του προγράμματος (δηλαδή για το τι υπηρεσίες ή ποια προϊόντα έχει διαθέσει προς άλλα μέλη), όπως επίσης και για το υπόλοιπο των μονάδων ΤΟ.Μ. που έχει ο λογαριασμός του ανά πάσα στιγμή, ώστε να γνωρίζει τι είδους υπηρεσίες ή ποσότητα προϊόντων, που προσφέρονται από άλλα μέλη του Προγράμματος, μπορεί να αγοράσει.
Ακόμη μια σημαντική υπηρεσία που προσφέρει η ιστοσελίδα αυτή, είναι ο κοινός χώρος, όπου  μπορούν να διαφημίζονται οι προσφερόμενες υπηρεσίες και προϊόντα. Μπορεί δηλαδή, σε αυτό τον κοινό χώρο, ένα μέλος του "Προγράμματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης" που παράγει πορτοκάλια να ενημερώνει τα υπόλοιπα μέλη ότι ο ίδιος π.χ. προσφέρει 3 κιλά πορτοκάλια στην τιμή των 6 μονάδων ΤΟ.Μ., ή κάποιο άλλο μέλος του Προγράμματος που έχει πλυντήριο αυτοκινήτων να ενημερώνει π.χ. ότι μπορεί να πλύνει το αυτοκίνητο κάποιου άλλου μέλους για την τιμή των 11 μονάδων ΤΟ.Μ. Είναι δηλαδή ένας ηλεκτρονικός χώρος όπου μπορούν να φιλοξενούνται "μικρές αγγελίες" από οποιοδήποτε μέλος του Προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου