Τοποθέτηση του WAKEUPCyprus στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -Quotes

...life is 10% what happens to you and 90% how you react to it!...

Κυριακή 18 Μαΐου 2014

! Μίλησε ο ΚΑΤΑ- στροφκιας και ελάλησεν!

Όπλισε και "πυροβόλησε" κατά όλων των κομμάτων αλλά και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Μιλώντας απόψε στη συνεστίαση των Δικωμιτών, του Σωματείου «Δίκωμο '74», ο Δημήτρης Χριστόφιας έκανε λόγο για δημαγωγία και λαϊκισμό, με αφορμή τις επερχόμενες Ευρωεκλογές, ενώ άσκησε δριμύα κριτική, ιδιαίτερα κατά του Δημοκρατικού Συναγερμού και του Προέδρου του ΔΗΚΟ ότι στέρησαν εκατομμύρια έσοδα απο το λαό, ενώ υποστήριζαν συστηματικά τραπεζίτες που έφεραν την Κύπρο στο χείλος της οικονομικής καταστροφής.

Μεγάλες ευθύνες απέδωσε στα κόμματα, ιδιαίτερα στην ηγεσία του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ, για την οικονομική καταστροφή της Κύπρου, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας.


Ο Κύριος Χριστόφιας, επέκρινε τους ηγέτες της δεξιάς και του κέντρου, αλλά και τους δήθεν ανεξάρτητους, όπως τους αποκάλεσε, υποψήφιους, λέγοντας ότι κάνουν λάβαρο τους τη δημαγωγία και τον λαϊκισμό και επιστρατεύουν τα ψεύδη, με αφορμή τις Ευρωεκλογές.


"Επιμένουν, παρά το γεγονός ότι η έρευνα της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής ξεγύμνωσε στην κυριολεξία τους κατήγορους της Αριστεράς και της διακυβέρνησης της, να φορτώνουν την ευθύνη της οικονομικής κρίσης στην προηγούμενη κυβέρνηση", δήλωσε ο κύριος Χριστόφιας, αναφερόμενος στις κατηγορίες του Συναγερμού απέναντι στην πρώην κυβέρνηση, στην οποία φόρτωσαν ευθύνες για τις απώλειες των δικαιωμάτων εργαζομένων και συνταξιούχων, απο τη τη μη λήψη μέτρων αντιμετώπισης του δημοσιονομικού ελλείμματος και του δημόσιου χρέους.

"Αλλά και ο κύριος Νικόλας Παπαδόπουλος, σημερινός πρόεδρος του ΔΗΚΟ, δήλωσε ότι η οικονομική κρίση οφείλεται στις αλόγιστες κοινωνικές δαπάνες της προηγούμενης κυβέρνησης, ακόμα και οι μεσσίες που εμφανίστηκαν, όπως ο κύριος Λιλλήκας, ο κύριος Πλατής και ο συνδυασμός του και όλοι όσοι συνέδραμαν να εκλεγεί ο κ. Αναστασιάδης στην προεδρία, διαρρηγνύουν σήμερα τα ιμάτια τους για τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση, για το μνημόνιο υποταγής που υπέγραψε ο κ. Αναστασιάδης, για τις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα των ημικρατικών οργανισμών, ως να μην γνώριζαν όταν έστρωναν χαλί στον κ. Αναστασιάδη να οδηγηθεί στο προεδρικό, ότι θα ακολουθούσε στα σίγουρα αυτές τις πολιτικές", πρόσθεσε ο Δημήτρης Χριστόφιας.

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατηγόρησε τον Νικόλα Παπαδόπουλο, ότι παρέσυρε την κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΚΟ να συνταχθεί με τον Συναγερμό και κάποιους άλλους στη Βουλή των Αντιπροσώπων, με τους οποίους μετέτρεψαν το σώμα σε κυβερνώσα βουλή, στερώντας στο κράτος 360 τόσα εκατομμύρια ευρώ το χρόνο έσοδα, τα οποία θα αντλούντο από νομοσχέδια που κατέθεσε η κυβέρνηση και δεν εγκρίνονταν.

Παράλληλα, υπονθύμισε ότι ο κύριος Παπαδόπουλος υπερασπίζονταν τους τραπεζίτες και τον τότε Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, αποδίδοντας στην πρώην κυβέρνηση ιδεολογικές αγκυλώσεις, όταν κατηγορούσαν τις τράπεζες για ληστεία των πολιτών.

" Είναι ο κύριος Παπαδόπουλος που έκανε πλάτες στον Συναγερμό να προχωρήσεις στις ιδιωτικοποιήσεις – ξεπούλημα των ημικρατικών οργανισμών, το οποίο ο πατέρας του Τάσσος Παπαδόπουλος σε συνεργασία με το ΑΚΕΛ, απέτρεψε κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Κληρίδη" συνέχισε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

"Συνεπικουρούμενοι από την πλειοψηφία των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας έπειθαν το λαό ότι έχουμε τους καλύτερους τραπεζίτες και βέβαια τον καλύτερο επόπτη – Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, του οποίου τη μη ανανέωση της θητείας - μη εξαιρουμένου και του κυρίου Ομήρου - χαρακτήριζαν ως καταστροφή, ότι οι τράπεζες μας είναι πανίσχυρες με κεφαλαιουχική επάρκεια. 

Δεν έφταναν αυτά, η κυβέρνηση Αναστασιάδη χάρισε ουσιαστικά τα παραρτήματα των κυπριακών τραπεζών στην Τράπεζα Πειραιώς, προκαλώντας ζημιά άλλων 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ" κατέληξε ο κύριος Χριστόφιας, αναφέροντας ως απάντηση στις βολές που δέχθηκε η προηγούμενη κυβένρηση, ότι τα δικαιώματα των εργαζομένων, έχουν κερδηθεί με αγώνες οργανωμένους από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της ΠΕΟ και τις άλλες οργανώσεις του Λαϊκού Κινήματος, με επικεφαλής το Κόμμα της εργατικής τάξης, το ΑΚΕΛ.

απο το tothemaonline



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου