Τοποθέτηση του WAKEUPCyprus στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -Quotes

...life is 10% what happens to you and 90% how you react to it!...

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Ήταν πολλά τα λεφτά, Άρη!...

ΕΚΕΙ, λοιπόν, που για μήνες επανερχόταν η αποκάλυψη πως δύο κόμματα εισέπραξαν δύο εκατομμύρια από τη Focus και γινόταν αναφορά σε δύο συγκεκριμένα, και είχαμε μια κάποια... κατάληξη-εξήγηση -το ένα κόμμα παραδέχτηκε ότι κάτι πήρε αλλά δεν ήξερε την... προέλευσή του, ενώ το άλλο αρνιέται και, ήδη κίνησε αγωγή λιβέλου- ακούμε από τα πιο αρμόδια χείλη -του Γενικού Εισαγγελέα- ότι:
· Πέραν των 50 εκατομμυρίων ευρώ από την εταιρεία Focus διαμοιράστηκαν με χωριστές διαδρομές και τελικούς παραλήπτες στην Κύπρο. Το μεγάλο αυτό χρηματικό ποσό από τη Focus προήλθε από δάνεια, που δεν είχαν τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις!
Ξανά ανάστατα τα κόμματα, οι παράγοντες, οι (παρα)κυβερνητικές οργανώσεις και οι -ποικίλως επιδοτημένες- ούτω καλούμενες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις:
— Ρε, τι γίνεται εδώ; Πενήντα ολόκληρα εκατομμύρια ήταν οι... διοχετεύσεις, και μάς δαχτυλοδείχνουν εμάς για κάτι... ψιλά μισά;
Χρονογραφικός συνειρμός, με χαμόγελο, στη θύμηση σκηνής από «Τα παιδιά της πιάτσας» του ανεπανάληπτου Ν. Τσιφόρου: Κάθονται, λέει, κάπου στην προκυμαία του Πειραιά δυο χαρακτηριστικοί τύποι και παίζουν τάβλι, ένας παρακολουθεί και διαβάζει εφημερίδα, αναφωνώντας:
— Ρε, σεις, ακούστε τι γράφει εδώ: Εις έκαστον άνδρα αναλογούν δύο γυναίκες...
Σταματά το παιχνίδι. Με τα ζάρια στο χέρι, η απορία:
— Ρε τι γίνεται εδώ; Ποιος... αξιοποιεί (άλλο είπε, αλλά δεν γράφεται) τα... ποσοστά μας;
Λοιπόν, για να επιστρέψουμε στα πραγματικά και όχι στα... τσιφορικά ποσοστά, αν, λέει, μόνον από τη Focus διοχετεύτηκαν 50 εκατομμύρια στην Κύπρο και διαμοιράστηκαν με χωριστές διαδρομές σε τελικούς παραλήπτες,
τότε, πολλά... ανεξήγητα έχουν μια -μερική, έστω- εξήγηση, που -βεβαίως- δεν αφορά μόνον τους αποστολείς και τους παραλήπτες.
Αφορά το σύνολο μιας κοινωνίας που πριν συρθεί στην -και- οικονομική χρεοκοπία, υποψιαζόταν πού -και πώς- κατρακυλούσε, αλλά δεν είχε αποδείξεις για τόσες μεταλλαγές και τόσες μεταλλάξεις.
Τώρα ξέρει -κατά τη γνωστή κινηματογραφική ατάκα:
— Ήταν πολλά τα λεφτά, Άρη!...

Γ. Σέρτης
- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/arthra-apo-f-g-sertis/97/199796/pros-antilifthentas#sthash.ntIMK6ey.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου