Τοποθέτηση του WAKEUPCyprus στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -Quotes

...life is 10% what happens to you and 90% how you react to it!...

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Το HAARP στην ΚΥΠΡΟ

Το ανατολικότερο νησί της Μεσογείου, η Κύπρος, βρίσκεται στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων και κοντά στην ευαίσθητη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Αυτό το γεγονός κάνει την θέση της, μια από τις σημαντικότερες γεωστρατηγικές θέσεις στο πλανήτη.
Κάτι που το παραδέχονται από την αγγλική κυβέρνηση, με βάση τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Βρετανίας το 1996, του Μάικλ Πορτίλο όπου χαρακτήρισε τις αγγλικές βάσεις στην Κύπρο ως εθνικό κεφάλιαο για τη Αγγλία λόγω της θέσης της και από τον αγγλικό στρατό χαρακτηρίζοντας τη βάση του Ακρωτηρίου ως την πιο σημαντική βάση της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Ο αγγλικός στρατός κατέχει στρατιωτικές βάσεις στην Κύπρο, κατάλοιπα της αποικιοκρατίας ή vestiges of colonialism, όρος των Ηνωμένων Εθνών όπου απαγορεύει τα λεγόμενα κυριαρχικά δικαιώματα πρώην αποικιοκρατικών δυνάμεων σε πρώην αποικίες.
Οι Άγγλοι, με τη Συνθήκη Εγκαθίδρυσης το 1960, διατηρεί το 3 % του κυπριακού εδάφους υπό μορφή στρατιωτικών βάσεων σε διάφορα σημεία του νησιού και πιο συγκεκριμένα : 


Για ολόκληρη πληροφορηση: diadrastiko.blogspot.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου