Τοποθέτηση του WAKEUPCyprus στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -Quotes

...life is 10% what happens to you and 90% how you react to it!...

Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ Επιβάλουν πολιτικές στα κρυφά, κρατώντας στο σκοτάδι τους ενδιαφερόμενους. ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ "ΡΟΥΣΦΕΤΟΠΟΙΗΣΗ" ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

Η έκθεση για τους εκπαιδευτικούς, η οποία φυλάσσεται ως επτασφραγιστο μυστικό ακόμη και για τα ίδια τα κόμματα, περιλαμβάνει θέσεις- προτάσεις που θα ταρακουνήσουν ολόκληρο το εκπαιδευτικό σύστημα:

1. Προτείνεται η πολύ επικίνδυνη θέση, όπως οι εκπαιδευτικοί πληρώνονται πλέον ανάλογα με τα αποτελέσματα της αξιολόγησής τους και η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών περιλαμβάνει τα αποτελέσματα των μαθητών και ένα άλλο ασαφή τρόπο αξιολόγησης. Κάτι τέτοιο θα ανοίξει κατά την άποψη μας την πόρτα στο ρουσφέτι και τον υποκειμενισμό ακόμα και για το μισθό των εκπαιδευτικών. Κάτι τέτοιο θα διευρύνει τις ανισότητες στην εκπαίδευση. Αυτή η νέα διαδικασία θα ισχύει και για τις προαγωγές.

2. Υιοθετείται πλήρως η πρόταση Κενεβέζου για το νέο σύστημα προσλήψεων, μια πρόταση που έγινε αντικείμενο έντονων αντιπαραθέσεων και μέχρι πρόσφατα κανένας δεν την υιοθετούσε εκτός από τη κυβέρνηση, περιλαμβανομένων και των κυβερνώντων κομμάτων.

3. Η έκθεση προτείνει το συνολικό επανακαθορισμό του εργάσιμου, του διδακτικού και του μη διδακτικού χρόνου των εκπαιδευτικών, ανοίγοντας την πόρτα σε περαιτέρω απολύσεις και μειώσεις εκπαιδευτικών, με ότι αυτό σημαίνει για την ποιότητα της παρεχόμενης παιδείας.

4. Προτείνεται η σύνδεση του μισθού των διευθυντών με «τις επιδόσεις τους» και ότι αυτό σημαίνει, ανοίγοντας πόρτα στο ρουσφέτι και την αναξιοκρατία.

5. Προτείνεται αύξηση του διδακτικού χρόνου των εκπαιδευτικών οι οποίοι σήμερα έχουν κάποια μείωση ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας, θέση που αν υιοθετηθεί θα οδηγήσει σε πλεονασμό εκπαιδευτικών και στην απόλυσή τους.

6. Η έκθεση επαναφέρει τα «Εθνικά Επίπεδα» που ετοιμάστηκαν το 2004 και δεν εφαρμόστηκαν αφού απορρίφθηκαν από τους πλείστους εμπλεκόμενους.

Η έκθεση προνοεί και πολλά άλλα τα οποία σταδιακά μπορούμε να συζητούμε.

Η έκθεση για τη δομή του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

1. Το κόστος της Εκπαίδευσης θεωρείται πολύ υψηλό φωτογραφίζοντας το περαιτέρω «κούρεμα» κονδυλίων για την Παιδεία

2. Ο αριθμός των εκπαιδευτικών θεωρείται πολύ μεγάλος, σύμφωνα κατά την κρίση τους και με τις δημογραφικές αλλαγές, ανοίγοντας το δρόμο για «κούρεμα» θέσεων στην εκπαίδευση που όλοι φανταζόμαστε πως θα γίνει.

3. Προτείνεται η κατάργηση των Διευθύνσεων Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης και την υπαγωγή τους ως μονάδων σε μια νέα Διεύθυνση, τη Διεύθυνση Γενικής Εκπαίδευσης. Μέρος των αρμοδιοτήτων αυτών των Διευθύνσεων θα μεταφερθούν στη νέα Διεύθυνση Πολιτικής και Στρατηγικού Σχεδιασμού και στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου